עבור לתוכן

מעבד Phenom X3 710/720 עם לוח 780G?? האם זה שילוב טוב או טיפשי?

Featured Replies

פורסם

שלוש שאלות ממוקדות וחשובות -

1- מעבד Phenom X3 710 - האם שווה להוסיף 110שח ל720? אני לא מתכנן על OC כבד בכל מקרה, ואין לי כסף לקירור...

2- אני לא צריך כרטיס מסך בינתיים לפחות חצי שנה/שנה, לכן אני מתכנן על לוח 780G - אבל למיטב הבנתי אי אפשר יהיה לפתוח את הליבה הנוספת. חוץ מענייני הליבה הנוספת, האם יש יתרון מובהק כלשהוא ללוח 790?? האם השילוב הזה עם 780G לא יהיה מנוצל במלואו?? אני מבין שOC אפשר יהיה לעשות גם עם 780G. פשוט לוחות 790 ממש יקרים או שלא מכילים כרטיס מסך מובנה...

3- זכרונות - להשקיע ב1066MHZ? או שעדיף לקחת800MHZ עם תזמונים טובים יותר?

אני מתעניין בלוח -

GIGABYTE MA780G-UD3H AM2+, AM3, 780G, DDR2 1200+, VGA ATI HD3200, HDMI

פורסם

אין סיבה להשקיע בזיכרונות 1066 אין כמעט הבדל

את בשביל שיהיה איזשהו צ'אנס לפתוח את הליבה הרביעית אתה צריך לוח עם SB 750 שזה בא בדרך כלל עם לוחות 790

אם אתה לא מתכנן OC אז אין סיבה כל כך שתיקח 720

וOC גם ככה תוכל לעשות אבל לא ברמות גבוהות

משהו בסביבות ה 20-35% של OC.

פורסם

זה אחלה שילוב, ולגבי ה-720, אין סיבה לקחת אותו אם לא מתוכנן OC גדול.

בנוגע לפיחת הליבה הרביעית - לא תמיד זה עובד, מה גם שלוח שיתן לך לעשות את זה יעלה משמעותית יותר... מה השימושים שלך? רוב הסיכויים שאתה לא באמת צריך את זה...

בנוגע לזכרונות, ענו לך. גם 800 עם תזמונים טובים לא ממש צריך - רק אם זה במחיר טוב.

פורסם
  • מחבר

זה אחלה שילוב, ולגבי ה-720, אין סיבה לקחת אותו אם לא מתוכנן OC גדול.

בנוגע לפיחת הליבה הרביעית - לא תמיד זה עובד, מה גם שלוח שיתן לך לעשות את זה יעלה משמעותית יותר... מה השימושים שלך? רוב הסיכויים שאתה לא באמת צריך את זה...

בנוגע לזכרונות, ענו לך. גם 800 עם תזמונים טובים לא ממש צריך - רק אם זה במחיר טוב.

תודה על התגובה.

השימושים הם אופיס, אינטרנט, MATLAB, תוכנת בקרה מורכבת וכבדה בשם labview, רוצה שWIN7 יתמך ממש טוב.

קצת קצת solidworks - תוכנת תכנון מכני 3D

וידאו 720P בינתיים

רוצה שאני אוכל לעובד ביחד על MATLAB, םיירפוקס פתוח עם הרבה חלונות, אקסל - בקיצור שימוש כבד בתוכנות.

MATLAB בעקרון תומכות בריבוי ליבות, ועם כל גירסא הם משדרגים פונקציות כדי שיתמכו בעבודה על ריבוי ליבות.

LABVIEW לדעתי גם תומכות בריבוי ליבות, לא בטוח.

המטרה זה מחשב לטווח של 3 שנים לפחות

לצורך העתיד, רצוי שהמעבד יתמוך בוירטואלזציה, ואז עם WIN7 אפשר לעשות וירטואלזציה של XP למקרה שיש תוכנה שלא עובדת עם WIN7.

הבעיה שחלק גדול מאוד מהמעבדים של אינטל, לא מכיל את התכונה הזאת. המעבדים שכן מכילים אותה - E8400, Q6600 Q6700 Q9XXX

מוזמנים לקרוא פה http://blogs.zdnet.com/Bott/?p=946

אני מתלבט בין E5200, ממש פוחד שהוא יהיה חלש, לבין E8400, שהוא די יקר, ו AMD PhenomII X3 710 שיותר זול מהE8400.

למיטב הבנתי, כיום יש עדיין יתרון למהירות שעון על פני ריבוי ליבות, אבל זה הולך ומשתנה.

הבעיה שהתקציב די מוגבל, גג 2500 שח למחשב עם מאקז, ספק הרד דיסק, על צורב אפשר לוותר ואפשר להסתפק בכרטיס מסך מובנה כל עוד תהיה לו יציאת DVI. בעתיד אם יהיה צורך אני אוסיף כרטיס מסך.

פורסם

הטוב ביותר שתוכל להשיג זה ה-710 לדעתי, לתוכנות שבהן תשתמש הוא מקביל לE8400 וזול ממנו. אם לא תוכל להגדיל את התקציב על מנת לרכוש מרובע ליבה (למרות שההבדל לא כזה גדול בינו לבין המשולש...) ה-AMD 710 הוא הכי טוב שתוכל לבקש.

פורסם
  • מחבר

הטוב ביותר שתוכל להשיג זה ה-710 לדעתי, לתוכנות שבהן תשתמש הוא מקביל לE8400 וזול ממנו. אם לא תוכל להגדיל את התקציב על מנת לרכוש מרובע ליבה (למרות שההבדל לא כזה גדול בינו לבין המשולש...) ה-AMD 710 הוא הכי טוב שתוכל לבקש.

תודה. אין שום אפשרות להגדיל את התקציב...

מצורפות ההצעות שאני מתלבט ביניהן

האחרונה מפנדה, השאר מKSP, מבחינתי אפשר בכל חנות מבארשבע שיש לה רצוי גם סניף במרכז/צפון.

צורב אני כאמור לא צריך, ואני יכול ללכת על כרטיס מסך מובנה כל עוד יש לו DVI

ספק מינמלי?

באתר של פנדה אפשר להרכיב מערכת מושלמת רק עבור מעבדי אינטל, יש להם שם זיווגים של מארז+ספק שלא נמצאים כשרוצים לקנות רק מארז...

עצות סופיות?? אני מתכוון לסגור את העסק הזה עוד השבוע, וכמה שיותר מהר

לא באתי לחפור פה

בנוסף , יש לי זיכוי קטן מ של 260 שח KSP, שווה לקנות איזשהוא רכיב דווקא שם? למשל הרד דיסק?

האמת שאני מתכנן לקנות מדפסת תוך חודש חודשיים, זה יכול להיות שם. אין לי ניסיון הכי טוב איתם...

המון תודה!!!!

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם אתה לא תמכנן OC כבד לא שווה לך.

ה790GX מגיע עם כרטיס מסך מובנה טוב יותר, אפשרויות OC טובות יותר, תמיכה בCF, וSB750 מה שיאפשר

לך פתיחה (במזל) של ליבה שלישית. בכל מקרה לעבודה שלך זה לא ישנה.

ה790GX גם עולים הרבה יותר, עדיף לך להשקיע במעבד. בכל מקרה השילוב של OC, וביצועים לעלות תועלת הוא

פנהום 710+780G. אם תיתן תקציב אפשר יהיה לבנות מפרט טוב.

פורסם

אני מבקש - זה לא המקום למפרטים.

בנוגע ללוח להמעבד, אתה לא צריך יותר מ780G ו710...

פורסם
  • מחבר

אם אתה לא תמכנן OC כבד לא שווה לך.

ה790GX מגיע עם כרטיס מסך מובנה טוב יותר, אפשרויות OC טובות יותר, תמיכה בCF, וSB750 מה שיאפשר

לך פתיחה (במזל) של ליבה שלישית. בכל מקרה לעבודה שלך זה לא ישנה.

ה790GX גם עולים הרבה יותר, עדיף לך להשקיע במעבד. בכל מקרה השילוב של OC, וביצועים לעלות תועלת הוא

פנהום 710+780G. אם תיתן תקציב אפשר יהיה לבנות מפרט טוב.

פתחתי שרשור בפורום מפרטים

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=411097.0

אשמח אם תגיבו שם

פורסם
  • מחבר

חברים חזרתי לפורום הזה כי אני רוצה להסגר מה אני בכלל צריך, ברור שזה קשור למחיר, אבל לא רק...

כי אולי אני בכלל לא בכיוון. אולי אני מגזים לגמרי, ואפשר לקחת איזה E5200 עם לוח G31, לסגור מחשב באלף ומשהו שח, בלי כרטיס מסך (או לפרק מההורים שלי אם יהיה צורך), ולשדרג כשאני ארגיש כשהוא חונק אותי... הנקודה שבאוניברסיטה אני עובד עם C2D E6550 והם לא ממש טסים, אז מעבד יותר חלש...???

השאלה מה יהיה ההבדל שאני ארגיש, כמה זמן אני אחסוך בזה שהמחשב ירוץ מהר יותר והאם שווה לשלם כל כך הרבה בשביל לחסוך זמן...

התוכנות באמת כבדות, ולקפוץ ביניהן כשהן עובדות, ולפתוח עוד יישומים, זה סה"כ משימה די תובענית למרות שכל אפליקציה בנפרד לא מאוד כבדה כי אני לא עושה דברים ממש מטורפים עם מאטלב (כי יש אנשים שכל הזמן קונים את המעבד הכי חזק כי עוד כוח זה פחות כמה שעות של משימת חישוב...)

אז חזרתי לנקודת המוצא ואני פשוט מבולבל.

לוח אם 780G נותן אפשרות עדכון עתידי אפשרית, מסויימת. מצד שני, ההפרש למעבדים E8400 Q8200 ממעבד phenom X3 710 לא גדול, יש הצעות מוכנות של E8400 Q8200 אצל KSP ואצל אייבורי (אני יודע, זה פחד אלוהים להזמין מהם, ולקוות שהכל יהיה בסדר למרות שאצל שניהם אפשר להרכיב הצעה ממש טובה עם לוח P45 מארז COMPUCASE וספק HEC 500W כרטיס מסך חביב ועוד צורב וכל העסק ב2600 בערך אחרי קצת שידרוגים)

עוד אופציה - אני יכול לוותר על כרטיס מסך מובנה ואז לנסות להשיג לוח 790X, כי אני יכול להשיג ATI3400 ששוכב ללא שימוש בתוך המחשב של ההורים שלי (סיפור ארוך, עם לוח אם דפוק לגמרי מKSP שלא כלל כרטיס מסך מובנה והוחלף בסוף ללוח אם עם כרטיס מסך מובנה של ASUS780G). בפנדה כמעט שאין לוחות 790, (במיוחד שאצל KSP יש לוח לא רע של ASUS M3A78-T AM2+, 790GX שיחסית זול 600 שח)

ואז זה 820 שח למעבד PHENOM X3 720 + עוד 600-650שח ללוח 790X או 790GX = סה"כ 1470 שח למערכת חזקה שאפשר לשדרג אותה.

מצד שני, זה כבר כמעט המחיר של הE8400 Q8200 עם לוח חביב של P43 או P45 בחנויות הנורמליות (נוריד לרגע את אייבורי KSP)

לE8400 הבנתי שיש לו מכפלה גבוהה ובקלות אפשר לעשות לו OC של כמה עשרות אחוזים, במיוחד שהוא צורך רק 65W. ואז אמנם יש רק שתי ליבות, אבל כל אחת מטוס...

פורסם

הביצועים של ה-E8400 ל-710 מאוד דומים, ובתוכנות שתומכות ביותר מ-2 ליבות ל710 יהיה יתרון די מורגש על ה-E8400.

אמנם תצטרך לשלם קצת יותר על ה-710 (בגלל שלוח תומך יהיה יחסית יקר יותר מלוח תומך בסיסי לאינטל), אבל לדעתי זה שווה את זה, במיוחד עם היכולת לשדרוג.

לגבי E5200 - לשימושים שלך הוא לא מעבד כל כך חזק, אין לו הרבה זיכרון קאש, ואין יכולת לשדרג בעתיד (בעוד שנתיים-שלוש להערכתי כבר לא ייוצרו מעבדים ל-775, וסביר להניח שאפילו לפני זה).

השאלה היא כמה באמת תשתמש בתוכנות הכבדות, ועד כמה אתה מוכן להתפשר. תחשוב על זה שאולי היום אתה יכול לקנות מערכת בסיסית עם E5200 ולעשות לו OC כמה שיותר גדול (מה שיתן לך ביצועים מספקים - לפחות בשנה-שנה וחצי הקרובות), וכשתצטרך תקנה מערכת חדשה, מוקדם יותר מהמתוכנן. שקול את זה.

פורסם

אני בעד הרעיון של E5200 עם אוברקלוק בינוני ובעתיד לשדרג. אגב, התושבת לא כ"כ מתה, אמורים לצאת עוד קצת מעבדים שעשויים להיות עדיפים בשבילך בעתיד. כמו Q7500 שלפי המאפיינים שלו והתמחור שלו יכול יהיה להיות מאוד נחמד.

במידה ואתה מתעקש לקחת משהו חזק יותר- אתה ממש לא חייב לקנות לוח ב-600 שקלים, יש לוחות הרבה יותר זולים (במחיר של P43 הכי זול, כ-350 שקלים) שתומכים במעבדים החדשים.

דבר נוסף.. ה-710 הוא לא ממש באותה רמה של ה-E8400 במשחקים שלא מנצלים יותר מ-2 ליבות, אבל אפשר לומר זאת על ה-720BE שעולה רק 30 שקלים יותר מה-E8400.

פורסם
  • מחבר

הביצועים של ה-E8400 ל-710 מאוד דומים, ובתוכנות שתומכות ביותר מ-2 ליבות ל710 יהיה יתרון די מורגש על ה-E8400.

אמנם תצטרך לשלם קצת יותר על ה-710 (בגלל שלוח תומך יהיה יחסית יקר יותר מלוח תומך בסיסי לאינטל), אבל לדעתי זה שווה את זה, במיוחד עם היכולת לשדרוג.

לגבי E5200 - לשימושים שלך הוא לא מעבד כל כך חזק, אין לו הרבה זיכרון קאש, ואין יכולת לשדרג בעתיד (בעוד שנתיים-שלוש להערכתי כבר לא ייוצרו מעבדים ל-775, וסביר להניח שאפילו לפני זה).

השאלה היא כמה באמת תשתמש בתוכנות הכבדות, ועד כמה אתה מוכן להתפשר. תחשוב על זה שאולי היום אתה יכול לקנות מערכת בסיסית עם E5200 ולעשות לו OC כמה שיותר גדול (מה שיתן לך ביצועים מספקים - לפחות בשנה-שנה וחצי הקרובות), וכשתצטרך תקנה מערכת חדשה, מוקדם יותר מהמתוכנן. שקול את זה.

לאחר מחשבה נוספת - אני לא צריך מחשב כזה חזק. כמו שהמלצתם חושב באמת ללכת על ה E5200.

המאטלב זה תוכנה כבדה, אבל גם במחשב חזק לוקח לה זמן לעלות. להריץ קובץ סביר - כאמור גם בגרוטאה שלי לא לוקח שנים. הבעיה אצלי בעיקר זה חוסר בזכרון.

תמיד היה נראה שכל המרדף אחרי הOC מקצר באופן דרסטי את אורך החיים של המעבד ובעיקר של הלוח, ובמקום להשקיע בקירורים אפשר לקחת מעבד חזק יותר, לא?

אני בעד הרעיון של E5200 עם אוברקלוק בינוני ובעתיד לשדרג. אגב, התושבת לא כ"כ מתה, אמורים לצאת עוד קצת מעבדים שעשויים להיות עדיפים בשבילך בעתיד. כמו Q7500 שלפי המאפיינים שלו והתמחור שלו יכול יהיה להיות מאוד נחמד.

במידה ואתה מתעקש לקחת משהו חזק יותר- אתה ממש לא חייב לקנות לוח ב-600 שקלים, יש לוחות הרבה יותר זולים (במחיר של P43 הכי זול, כ-350 שקלים) שתומכים במעבדים החדשים.

דבר נוסף.. ה-710 הוא לא ממש באותה רמה של ה-E8400 במשחקים שלא מנצלים יותר מ-2 ליבות, אבל אפשר לומר זאת על ה-720BE שעולה רק 30 שקלים יותר מה-E8400.

יש מעבד מסויים כמו הE6300 שמשתלם? או שכבר עדיף לוותר על הכסף, לקחת E5200 עם קירור טוב ולסגור עניין?

ואיזה לוח אם זול, טוב ותומך במעבדים חדשים? ועם חיבור DVI... ושיסחוב וידאו 720P. אני לא רוצה לגעת במחשב של ההורים לפרק משם את הכרטיס מסך, אם משהו יתקלקל אבא שלי יתחרפן... יש לי מסך 20" 1600X1200 אבל אני מאמין שאם מחשב נייד זקן סחב אותו, אז כל משהו חדש יותר יסחוב...

ועדיף שנמצא גם אצל פנדה

חוץ מזה,אני לא הבנתי בכלל את הפסקה האחרונה שלך...

והמון תודה כבר אמרתי לכל האנשים המדהימים פה??

פורסם

נתחיל מזה ש-OC לא מקצר בצורה כל כך דרסטית את אורך החיים של הרכיב, משום שבכם מקרה, גם אם תעשה OC ענק (ותקפיד לשמור על טמפ' ומתח נכונים - כמו שעושים בכל OC) עדיין הרכיב יעבוד המון זמן, וסביר להניח שתחליף מחשב הרבה לפני שה-OC שעשית לו יתחיל להשפיע מבחינת עבודה תקינה.

אם אתה אומר שהזיכרון הוא הבעיה, ולאו דווקא המעבד - לדעתי קח E5200 או E6300 החדש עם 4GB זיכרון ואתה מסודר. כשתצטרך לשדרג - תשדרג לפלטפורמה חדשה יותר.

לגבי לוחות אם - אתה יכול להציץ בסטיקי לוחות אם המומלצים, אני בטוח ששם תמצא את מה שאתה מחפש.

פורסם

מה ש-sapits אמר. :)

חוץ מזה,אני לא הבנתי בכלל את הפסקה האחרונה שלך...

אז אני אסביר.

המעבדים הבאים הם באותה "ליגה"- Q6700, E8400, E8500, 710, 720BE (יש עוד אך פחות משתלמים ולפעמים פחות טובים)

אני אמרתי שה-720BE הוא המקביל המשופר של ה-E8400. למה? כי במשחקים הוא שווה ערך ל-E8400, אך לא בכולם כי ישנם משחקים שמנצלים את הליבות הנוספות שלו (של ה-720BE, יש לו 3 ליבות). לכן ה-720BE עדיף מה-E8400 והוא עולה רק 30 שקלים יותר ממנו. ה-710 הוא גם אופציה שיש לשקול, הוא זול מהם והוא לא רחוק מהם בביצועים, אני אפילו בספק אם ההפרש בביצועים יהיה מורגש.

אבל השימושים שלך הם לא משחקים אז זה לא רלוונטי, במקרה שלך יותר ליבות זה יותר טוב (במידה והתוכנה מנצלת בצורה טובה את תוספת הליבות), אך משום שאתה לא משתמש מאסיבי ואינטנסיבי בתוכנה אז אני עדיין חושב ש-E5200 יהיה בחירה טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים