עבור לתוכן

התעניינות ב DSLR

Featured Replies

פורסם

אני חובב צילום כבר כמה שנים ומתעניין מאוד בתחום.

עד עכשיו צילמתי רק ב P&S (כיום S6500) ויצא לי פעמים בודדות לצלם ב DSLRים של אחרים.

זאת חוויה אדירה! ואיכות התמונה עולה בהרבה על P&Sים בתנאים לא טובים, וגם בתנאים טובים...

אני מאוד רוצה להתקדם מהפוג'י שלי, אך בגלל מגבלת תקציב, אני לא יודע אם ללכת על מצלמה חדשה ובסיסית

או לחפש יד שניה ברמה גבוהה כמו 20D או D70s שאפשר למצוא היום במחירים מצחיקים.

הבעיה שלי עם P&S היא בעיקר פוקוס איטי, במיוחד בתאורה חלשה, ובכלל - ביצועים בתאורה חלשה.

הייתי שמח למצלמה שאני לא אפחד לצלם בה ב ISO גבוה, מיוצבת ושהתוצאה הסופית תלקה פחות בירידה באיכות.

ולשאלון:

* מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? - 2500 - 3000 / עד 2000 למשומש

* האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? - כרגע לא.

* האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך?

-לא משהו מיוחד, ואם כן, בתקציב נמוך מאוד.

* האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? בהחלט.

* האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט. -לא

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? -הרבה תנאי תאורה חלשים.

* האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? -כאופציה לעתיד.

* האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? -לא במיוחד.

* האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? -חשוב, לא הכרחי.

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? -בהחלט, ולא מעט.

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? כנ"ל

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? -לא כרגע.

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? -גם כן.

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? -ה s6500 הוא לא DSLR. ה ISO הגבוה, ככל שיהיה, שומר על איכות

טובה עד 400, ואני שומר את 800 לתנאים ממש קשים (אם כי בהקטנה האיכות טובה). אין מייצב, מהירות פיקוס איטית להחריד בהשוואה ל DSLR, איכות

תמונה כללית (טווח דינמי, צבעים, רעש ופרטים, איזון לובן).

* האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? כמעט ללא הדפסות.

* מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? -רחב מאוד חשוב לי (28 ומטה). טלה פחות קריטי, בהתאם לתקציב.

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? -אני לא נעול ואני אפילו לא נוטה כרגע לכלום.

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o קצב אש גבוה - ציין את כמות התמונות בשניה (בד"כ 3 עד 5) -לא חשוב.

o מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית) -חשוב שיהיה מייצב כלשהו.

o עינית גדולה מהממוצע -לא חשוב.

o תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום) -רק כבונוס.

o נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית -לא הכרחי, אך חשוב.

o פנס עזר לפוקוס באור חלש - בהחלט כן.

o עדשות עם מנוע פוקוס שקט -לא חשוב.

o אפשרות לגריפ - כנ"ל

o מסך מסתובב -כנ"ל

o מצב צילום ווידאו -כנ"ל

o כמות פיקסלים -פחות חשוב, אך רצוי מעל 6.

o יצרן

o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור -פחות.

o תכונות אחרות:

אמינות, מנגנון ניקוי(?), איכות תמונה טובה שזה בעיקר טווח דינמי גדול, ו ISO גבוה איכותי.

תודה רבה!

פורסם

אם צילום באור חלש הוא הדגש העקרי, אז עדשת זום עם צמצם 2.8 ומייצב תהיה אידאלית בשבילך. בניקון אין עדשה כזו - לא מקורית ולא צד שלישי. בקנון יש (17-55/2.8 IS), אבל היא עולה 4500 ש"ח. גם באולימפוס אין עדשה כזו בתקציב רלוונטי (לפחות לא אחת שמגיעה לאורך מוקד שמקביל ל-28 מ"מ). זה משאיר אותנו עם סוני/מינולטה ועם פנטקס. עבור מצלמות של שתי החברות האלה ניתן לרכוש טמרון 17-50/2.8 חדשה בכ-1800 ש"ח. נשאר לך 1200 ש"ח לגוף יד שניה עם מייצב מובנה. קשה, אבל אפשרי. חפש מינולטה 5D ו-7D, או פנטקס K100D. ביחד עם הטמרון הזו תקבל שילוב פנטסטי לצילום באור חלש, ומבלי לחרוג מהתקציב.

ה-17-50 מקבילה ל-25.5-75 על חיישן APS-C, מה שנותן לך זווית רחבה באופן ברור מ-28 מ"מ. מעבר לכך, האיכות האופטית שלה עולה באופן משמעותי על כל עדשת קיט, וגם איכות הבניה והפיצ'רים שהיא מציעה עדיפים על רובן (ביונט מתכת, מגן שמש, סקאלת מרחקים, גלגל פוקוס ידני נורמלי).

לגבי המצלמות, ב-5D וב-7D הייתה תופעה שנקראה First-Black-Frame ושתוקנה בחינם ע"י מינולטה. חשוב לוודא שהמוכר שלח את המצלמה לתיקון. ל-K100D אין בעיות אמינות ידועות, כך שמהבחינה הזו היא תהיה אופציה בטוחה יותר.

פורסם
  • מחבר

אחלה.

אז זאת אופציה אחת. אני הנחתי שעדשה מיוצבת זה לא בשמיים,

כך שאולי נברור את האופציות מחדש ללא הייצוב בעדשה... ולא רק משיקול

תקציבי, אלא בגלל שייצוב לא פותר את הבעיה של זמן חשיפה=איזו גבוה (בצילום

אובייקטים נעים) ואת זה גוף טוב אני מניח שכן יפתור, אמנם במידה פחותה אך יותר יעילה לצרכים.

עשיתי לעצמי קצת השוואות וחיטוט בשוק המצלמות היום (בדגש על קנוניקון) ושמתי עדין

על ה 400D וקצת על ה 450D וה 1000D. להוסיף להן עדשת קיט אפילו מיד שניה

יכול להיות די זול בסה"כ, עם אפשרות בעתיד לאיזו סיגמה 70-300 במחירים די מצחיקים.

איך זה נשמע כאופציה לגוף "חדשני" יותר?

דבר נוסף שיכול להיות הוא 20D/30D ששוק היד שניה די מוצף בהן ומזדמן לי לראות תמונות

נפלאות מהן בפורומים השונים, ושוב במחיר יחסית זול ובצירוף עדשת קיט כהתחלה.

עריכה:

עכשיו גם ה K200D נשמעת מסקרנת בתור תמורה טובה, אך הביצועים פושרים.

פורסם

אחלה.

אז זאת אופציה אחת. אני הנחתי שעדשה מיוצבת זה לא בשמיים' date=' [/quote']

עדשה עם צמצם 2.8 שווה יותר ממייצב, כי היא מאפשרת להתמודד גם עם תנועה בנושא. מייצב עוזר רק נגד רעידות היד. כמובן שעדשה 2.8 עם מייצב נותנת את הטוב שבשני העולמות.

כך שאולי נברור את האופציות מחדש ללא הייצוב בעדשה... ולא רק משיקול

תקציבי, אלא בגלל שייצוב לא פותר את הבעיה של זמן חשיפה=איזו גבוה (בצילום

אובייקטים נעים) ואת זה גוף טוב אני מניח שכן יפתור, אמנם במידה פחותה אך יותר יעילה לצרכים.

אני לא בטוח שירדתי לסוף דעתך. ב"גוף טוב" אתה מתכוון לגוף שנותן ISO גבוה איכותי? אם כן, אז ההבדלים בין גופים שונים (עם חיישן APS-C) הם ברוב המקרים לא יותר מחצי-סטופ. תועלת זניחה בהשוואה ליתרון של 2 סטופים (בצד הארוך) שנותנת עדשת 2.8 מול עדשת קיט, או ל-2 עד 3 סטופים שנותן מייצב.

עשיתי לעצמי קצת השוואות וחיטוט בשוק המצלמות היום (בדגש על קנוניקון) ושמתי עדין

על ה 400D וקצת על ה 450D וה 1000D. להוסיף להן עדשת קיט אפילו מיד שניה

יכול להיות די זול בסה"כ, עם אפשרות בעתיד לאיזו סיגמה 70-300 במחירים די מצחיקים.

איך זה נשמע כאופציה לגוף "חדשני" יותר?

450D/1000D ייתנו לך אולי חצי סטופ יתרון ב-ISO הגבוה, אבל תרוויח הרבה יותר עם שילוב של עדשת 2.8 וגוף מיוצב כמו 5D/7D/K100D (עד 4~5 סטופים בהשוואה לעדשת קיט לא מיוצבת שנגמרת בצמצם 5.6). אין לי ספק איזו אופציה עדיפה לצילום באור חלש.

לגבי ה-70-300, הנושאים שתיארת לא דורשים עדשה כזו, אבל מה שבטוח זה שכשתחבר אותה לגוף מיוצב תקבל ייצוב, בעוד בקנון/ניקון תצטרך לשלם פי 2 עד פי 3 לעדשה מיוצבת בטווח הזה. מעבר לכך, אם מדובר על סיגמה 70-300 "במחיר מצחיק" אז אני מנחש שלא מדובר על גירסת ה-APO, ומאלה כדאי מאוד להמנע. גירסת ה-APO עדיפה, אבל הטמרון המקבילה טובה יותר.

דבר נוסף שיכול להיות הוא 20D/30D ששוק היד שניה די מוצף בהן ומזדמן לי לראות תמונות

נפלאות מהן בפורומים השונים, ושוב במחיר יחסית זול ובצירוף עדשת קיט כהתחלה.

תמונות נפלאות תוכל למצוא אם כל מצלמה. פשוט כנס ל-flickr.com, חפש תמונות מהמצלמה הרלוונטית ומיין אותן לפי Most interesting.

איזה קיט מבוסס 20D/30D אתה יכול למצוא ב-3000 ש"ח שיכול להתחרות ב-7D + טמרון 17-50/2.8 מיוצבת (ע"י הגוף) לצילום באור חלש?

עכשיו גם ה K200D נשמעת מסקרנת בתור תמורה טובה, אך הביצועים פושרים.

ה-K200D מצלמה מעולה, אבל אני לא רואה איך תוכל לקנות אותה ביחד עם עדשה כמו 17-50/2.8 בתקציב שלך. ולגבי הביצועים שלה, הדבר היחידי שפושר בהם (ביחס ל-450D/1000D למשל) זה גודל הבאפר. מבחינת תכונות, איכות בניה ואיכות תמונה היא מצלמה נהדרת. אני ממליץ לך להסתכל על ההשוואה הזו בינה לבין ה-20D וה-30D. הפנטקס עדיפה בכל פרמטר, כולל בפרמטר נוסף שלא מופיע שם - כושר הפרדה. ההשוואה הזו מתייחסת לפלט החיישן ב-RAW. את ה-JPEG הרבה יותר קשה להשוות, כי לכל אחד יש העדפות שונות לגבי אופי התמונה (חידוד, הסרת רעש, ריוויון צבע). פוסט רלוונטי בנושא תוכל לקרוא כאן.

פורסם
  • מחבר

צריך לעשות הערכת מצב מחודשת :-\

לא הייתי מודע לכך שעדשת 2.8 זה לא סוג של סטנדרט, אלא הרבה מעבר לזה.

היאוש שלי מה P&S כמו שאמרתי, הוא בעיקר ביצועים חלשים עד כדי חוסר תפקוד בתאורה חלשה,

שזה חלק מנושאי הצילום שלי, אך לא רק. קיים גם נושא איכות התמונה הכללי, ואם אני משקיע

את רוב התקציב על עדשה שרק תתן לי מפתח צמצם התחלתי זהה לפוג'י שלי, ועם טווח מאוד מוגבל

זה די מרתיע. נוסף לזה שאני גם קונה גוף זול יחסית וישן. כלומר אני סותר את נושא איכות תמונה

במובן כלשהו. איכות התמונה והגוף חשובים לי הרבה יותר מעדשת 2.8 במקום 3.5. ואני יודע

שהעדשה היא מרכיב קריטי באיכות התמונה.

בכל אופן, חיפשתי את ה 7D וה 5D וגם את הפנטקס ביד2, ופשוט אין. כנ"ל לגבי עדשות וציוד,

כך שאני פוסל את האופציה של גוף יד שניה שהוא לא קנוניקון. בעייתי שאין שוק וכל מה שנגזר מזה.

כרגע יש את ה 400D/450D אפילו כיד שניה עם:

http://www.cameramia.co.il/ViewProduct.asp?src=zap&ID=968

גוף של 2500/3000 ש"ח בהתאמה.

ואפשרות נוספת ל K200D עם:

http://www.camera.co.il/sale.asp?pid=2400

שזה גוף של 2500 ש"ח עם תמורה גדולה בהרבה בשבילי אך עם ספק גדול לגבי העדשה (אתה תגיד).

שניהם יוצאים לא זולים בכלל, כך שהפתרון שאני מוצא זה חיפוש אחר קנון יד2 וזה ריאלי לחלוטין בניגוד לפנטקס.

מה אתה אומר?[br]פורסם בתאריך: 18.04.2009 בשעה 15:20:03

דבר נוסף - לקנון אפשר לקנות במקום עדשת קיט, משהו קצת מעבר, שזה גם דבר שחשוב לי.

משהו כמו Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3 Di II LD Aspherical אפשר למצוא

ביד שניה במחירים יחסית טובים (סביב ה 1K) והטווח הזה מצויין, למרות שהצמצם הרבה פחות.

עריכה2: עדשה גרועה... אבל יש את ה Sigma 18-125...

בקיצור, לקנון יש הרבה יותר אפשרויות, מה הכי טוב? נבדוק אחרי שנחליט על גוף.

פורסם

היאוש שלי מה P&S כמו שאמרתי, הוא בעיקר ביצועים חלשים עד כדי חוסר תפקוד בתאורה חלשה,

שזה חלק מנושאי הצילום שלי, אך לא רק. קיים גם נושא איכות התמונה הכללי

בתנאי תאורה טובים כל המצלמות מספקות תוצאות טובות. האתגר הוא לקבל תוצאות כאלה באור חלש.

אם אני משקיע את רוב התקציב על עדשה שרק תתן לי מפתח צמצם התחלתי זהה לפוג'י שלי, ועם טווח מאוד מוגבל

זה די מרתיע.

הצמצם זהה רק בצד הרחב. ובכלל, הפוג'י שלך לא ממש רלוונטינת להשוואה. אין לה מייצב (תוריד 2 עד 3 סטופים), והאיכות שלה ב-ISO גבוה נופלת בבירור מזו של מצלמות DSLR (תוריד עוד 2 עד 4 סטופים, תלוי מה משווים). תצפה להבדל כולל של לפחות 4 סטופים בצד הרחב, ו-5 או 6 סטופים באיזור של 75 מ"מ (בהשוואה ל-DSLR מיוצבת + עדשת 17-50/2.8‏)

נוסף לזה שאני גם קונה גוף זול יחסית וישן. כלומר אני סותר את נושא איכות תמונה במובן כלשהו.

איכות התמונה של כל DSLR תהיה טובה באופן משמעותי מה-S6500. הפרמטר העקרי (מבחינת איכות תמונה) שבו תראה ייתרון במצלמות חדשות יותר הוא ברזולוציה. כמה זה חשוב לך? אם כתבת "כמעט ללא הדפסות" אז אני מניח שהנושא הזה שולי. אגב, גם עם DSLR בעלת חיישן 6 מ"פ אפשר להדפיס בגדול ולקבל תוצאות איכותיות.

איכות התמונה והגוף חשובים לי הרבה יותר מעדשת 2.8 במקום 3.5. ואני יודע שהעדשה היא מרכיב קריטי באיכות התמונה.

ההבדל של 2.8 מול 3.5 הוא רק בצד הרחב. בצד הארוך ההבדל הוא 2.8 מול 5.6. ויש כמובן יתרונות נוספים לעדשה כמו ה-17-50 על פני עדשות קיט. ראה הודעה קודמת.

בכל אופן, חיפשתי את ה 7D וה 5D וגם את הפנטקס ביד2, ופשוט אין. כנ"ל לגבי עדשות וציוד,

יש ב-yad2 ‏5D + עדשת קיט ב-1300 ש"ח, וזה עוד לפני מיקוח. יש שם גם 7D עם הרבה ציוד אחר, שווה להתקשר ולשאול את המוכר אם הוא מעוניין למכור רק את הגוף. מחיר השוק של המצלמה הוא בערך 1000 עד 1500 ש"ח. יש שם גם סוני A100 + עדשת קיט ב-1600 ש"ח. היא קצת יותר רועשת מה-7D, אבל יש לה יתרון ברזולציה (10 מ"פ מול 6 מ"פ). ב-d-spot.co.il יש מודעות מהחודשים האחרונים למכירה של 7D ב-1000 ש"ח וב-1400 ש"ח. אולי הן עדיין אקטואליות.

כך שאני פוסל את האופציה של גוף יד שניה שהוא לא קנוניקון. בעייתי שאין שוק וכל מה שנגזר מזה.

אם אתה ממהר וחשוב לך לקנות יד שניה, אז יש יתרון לקנון ניקון. אם יש לך סבלנות אז אפשר למצוא מציאות בחברות אחרות, וכמובן שאם חשוב לך מייצב אז ניתן בהרבה מקרים לקנות חדש ועדיין לצאת בסכום נמוך יותר מאשר קנון ניקון יד שניה. דוגמה רלוונטית היא מצלמה עם 17-50/2.8 מיוצבת. בסוני ופנטקס תוכל לקנות קיט כזה חדש מהחנות ב-4000 ש"ח פחות או יותר, בעוד בקנון לא תוכל אפילו לקנות בסכום הזה עדשת זום 2.8 מיוצבת, וזה עוד לפני שמדברים על המחיר של הגוף. בניקון כאמור לא תמצא עדשה כזו בשום סכום.

כרגע יש את ה 400D/450D אפילו כיד שניה עם:

http://www.cameramia.co.il/ViewProduct.asp?src=zap&ID=968

גוף של 2500/3000 ש"ח בהתאמה.

מה המחיר הכולל שאתה מצפה לו עם העדשה (18-55 IS)?‏

ואפשרות נוספת ל K200D עם:

http://www.camera.co.il/sale.asp?pid=2400

שזה גוף של 2500 ש"ח עם תמורה גדולה בהרבה בשבילי אך עם ספק גדול לגבי העדשה (אתה תגיד).

איפה הספק? איכות התמונה דומה לזו של עדשות קיט אחרות, והפיצ'רים מאפיינים עדשות רציניות בהרבה (ביונט מתכת, סקאלת מרחקים, מגן שמש). עדשה 2.8 היא לא.

אגב, תוכל למצוא K200D + עדשת קיט בפחות מ-3000 ש"ח:‏

http://www.tamlil2100.co.il/product.asp?pID=12708&c=181527

שניהם יוצאים לא זולים בכלל, כך שהפתרון שאני מוצא זה חיפוש אחר קנון יד2 וזה ריאלי לחלוטין בניגוד לפנטקס.

יש פתרון נוסף. פנטקס K2000 + עדשת קיט (גירסה פשוטה יותר מעדשת הקיט שמגיעה עם ה-K200D) עולה 2000 ש"ח, ולאחר שתחסוך קצת תוכל לעבור ל-17-50/2.8 (חדשה גם כן). אפילו אם תוותר על מכירה של עדשת הקיט, עדיין תצא בסכום שגבוה רק ב-800 ש"ח מהתקציב, ומבלי לוותר על זום 2.8 מיוצב. לא עדיף לקנות ציוד חדש עם אחריות ויכולות צילום באור חלש עדיפות מאשר לקחת סיכונים מיותרים עם ציוד יד שניה?

מה אתה אומר?[br]פורסם בתאריך: 18.04.2009 בשעה 15:20:03
דבר נוסף - לקנון אפשר לקנות במקום עדשת קיט, משהו קצת מעבר, שזה גם דבר שחשוב לי.

משהו כמו Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3 Di II LD Aspherical אפשר למצוא

ביד שניה במחירים יחסית טובים (סביב ה 1K) והטווח הזה מצויין, למרות שהצמצם הרבה פחות.

עריכה2: עדשה גרועה... אבל יש את ה Sigma 18-125...

שתי העדשות גרועות. אם אתה רוצה עדשה איכותית יותר בתקציב הזה, לך על הקנון 18-55 IS. היא אמנם בנויה כמו צעצוע, אבל יש לה מייצב והאיכות האופטית שלה בהחלט טובה (מה שאי אפשר להגיד על ה-18-55 הקודמת של קנון).

פורסם
  • מחבר

ואוו... הוצפתי במידע היום, וטוב שיש אותך כדי לקבל נקודת מבט אחרת וקצת סדר בראש :xyxthumbs:

בתנאי תאורה טובים כל המצלמות מספקות תוצאות טובות.

יש לי בעיה של הבחנה מוגזמת בפרטי איכות התמונה (בעיקר טווח דינמי, צבע, ניגודיות ונאמנות למקור אך לא ברמת ה PP)

איכות התמונה של כל DSLR תהיה טובה באופן משמעותי מה-S6500. הפרמטר העקרי (מבחינת איכות תמונה) שבו תראה ייתרון במצלמות חדשות יותר הוא ברזולוציה. כמה זה חשוב לך? אם כתבת "כמעט ללא הדפסות" אז אני מניח שהנושא הזה שולי. אגב, גם עם DSLR בעלת חיישן 6 מ"פ אפשר להדפיס בגדול ולקבל תוצאות איכותיות.

אני מכיר את עצמי בתור אחד שלא יסתפק ב"זה בכל מקרה טוב יותר". זה אמנם נכון מאוד, אבל אני בטוח שאני הולך לשים עין על ההבדלים

בפרטים הקטנים שציינתי מקודם לדוג' חלקים שרופים בתמונה, שמיים דהויים, צבעים ועוד. רזולוציה חשובה לי לקרופים וקבלת פרטים.

מה המחיר הכולל שאתה מצפה לו עם העדשה (18-55 IS)?‏

3100. שזה די כבד לי כרגע כמו שאתה מבין. ובכל זאת - לעתיד בינתיים.

יש ב-yad2 ‏5D + עדשת קיט ב-1300 ש"ח, וזה עוד לפני מיקוח. יש שם גם 7D עם הרבה ציוד אחר, שווה להתקשר ולשאול את המוכר אם הוא מעוניין למכור רק את הגוף. מחיר השוק של המצלמה הוא בערך 1000 עד 1500 ש"ח. יש שם גם סוני A100 + עדשת קיט ב-1600 ש"ח. היא קצת יותר רועשת מה-7D, אבל יש לה יתרון ברזולציה (10 מ"פ מול 6 מ"פ). ב-d-spot.co.il יש מודעות מהחודשים האחרונים למכירה של 7D ב-1000 ש"ח וב-1400 ש"ח. אולי הן עדיין אקטואליות.

ההיסוס מגופים שיצאו לשוק ב 2005 די לגיטימי כן?

א. מצלמה אחת או שתיים בנמצא מכל סוג זה לא בדיוק "שוק". אישית אני מביט רק על הצד השלילי הגדול של זה.

ב. מסקירות שהספקתי לראות באינטרנט, איכות התמונה שלהן לא בשמיים, ואני בטוח שלהעלות ISO מעל 800 אני נורא אחשוש

אם אני בכלל אעשה את זה (או אם אני אצתרך בעדשת 2.8). מכאן נובע רוב הפחד.

ג. לא בדקתי נקודתית, אבל אני מניח שהגופים עברו שימוש די ארוך עד היום.

ד. עם ההתקדמות הטכנולוגית בתחום הזה וכל הפיצ'רים שנכנסים במצלמות של היום, הגופים האלה נראים לי מיושנים מאוד.

הסיבות הנ"ל פוסלות מבחינתי את האופציה הזאת על אף שהיא זולה. אני לא אהיה מרוצה מקניה כזו.

איפה הספק? איכות התמונה דומה לזו של עדשות קיט אחרות, והפיצ'רים מאפיינים עדשות רציניות בהרבה (ביונט מתכת, סקאלת מרחקים, מגן שמש). עדשה 2.8 היא לא.

אגב, תוכל למצוא K200D + עדשת קיט בפחות מ-3000 ש"ח:‏

http://www.tamlil2100.co.il/product.asp?pID=12708&c=181527

טוב לדעת ;)

סתם הנחתי שהיא נחותה. ואת הצירוף של תמליל ראיתי, רק צריך לוודא שזו אותה עדשת קיט.

יש פתרון נוסף. פנטקס K2000 + עדשת קיט (גירסה פשוטה יותר מעדשת הקיט שמגיעה עם ה-K200D) עולה 2000 ש"ח, ולאחר שתחסוך קצת תוכל לעבור ל-17-50/2.8 (חדשה גם כן). אפילו אם תוותר על מכירה של עדשת הקיט, עדיין תצא בסכום שגבוה רק ב-800 ש"ח מהתקציב, ומבלי לוותר על זום 2.8 מיוצב. לא עדיף לקנות ציוד חדש עם אחריות ויכולות צילום באור חלש עדיפות מאשר לקחת סיכונים מיותרים עם ציוד יד שניה?

אני לא זוכר את ההבדלים המדוייקים... משהו עם מערכת פיקוס ועוד כמה פרטים קטנים שגרמו לי להסתייג ממנה.

אם כבר אני הולך על האופציה כזו, אז עם ה K200D מהציטוט הקודם.

שתי העדשות גרועות. אם אתה רוצה עדשה איכותית יותר בתקציב הזה, לך על הקנון 18-55 IS. היא אמנם בנויה כמו צעצוע, אבל יש לה מייצב והאיכות האופטית שלה בהחלט טובה (מה שאי אפשר להגיד על ה-18-55 הקודמת של קנון).

אתה מתכוון לקיט המיוצבת? היא אפילו יותר זולה.

אז כדי לא לחזור על עצמנו, נשארנו עם ה K200D חדשה+עדשת קיט,

עם ה 400D+קיט מיוצבת בסכום די דומה (או זול יותר אם העדשה מיד2) ובשתיהן למעשה הקניה

של ה 2.8 תעשה לאחר מכן. ההבדל העיקרי הוא שוק היד שניה, דבר קריטי מבחינתי, אם כי זה לא

אומר שאני ארוץ אל הקנון, אני אפילו נוטה לפנטקס.

בקיצור, זה כיוון ההתלבטות שלי כרגע. מחר אני חוזר לבסיס, כך שנמשיך את ההתייעצות בסופ"ש.

שבוע טוב והמון תודה!

פורסם

קח בחשבון שקניה של DSLR לא עושים בכל יום, ואפילו לא כל שנה.

אתה הולך לקנות גוף ועליו לבסס מערך של עדשות.

אז לדעתי לקנות גוף מיושן כמו ה40D זאת טעות, ואתה תתחרט על זה, אם לא עכשיו אז בעוד חצי שנה.

פורסם

תחשוב גם שעם תרצה עדשות מסויימות ומגוון גדול מהן ותאמין לי שאתה תיצטרך כמה

אז שתדע שרוב העדשות מתאימות או לניקון או קאנון (ממה שניתן להשיג בארץ) יהיה קשה מאוד למצוא עדשה של פנטאקס או תואמת... באיכות טובה(יש כאלה אבל יותר בעייתי להשגה מאשר הניקון או קנון)

פורסם
  • מחבר

חזרנו קצת לעניינים.

לי הנקודה נראית טיפה ברורה. אני לא יכול להתפשר על גוף ישן, ולכן המצלמה תחכה עד שקופת החיסכון תתמלא :-\

גוף - 400D/450D נראה לי כהחלטה טבעית. ה K200D מאוד מסקרן אותי, ומאידך לא יאפשר התקדמות קלה בתחום

בכל מה שקשור לתאימויות ושוק יד שניה שחשוב לי.

עדיין קיימת האופציה של קניית גוף יד שניה וכמובן עדשה משומשת. המחירים לא רעים, והסייג היחידי הוא חוסר היכולת שלי

בבחינת הציוד שאני קונה ולדעת מה מצבו האמיתי. נוסף לזה גם הזמן הפנוי המועט שיש לי לחיפושים כאלה.

ולשאלות:

א. האם יש הסכמה עם מה שאני חושב? (חופשיים להעמיד אותי על טעותי אם יש כזו)

ב. איך אני בוחן גופים מיד שניה? הכוונה היא למספר קליקים, בעיות נפוצות, לימונים וכו'

רב תודות! ;D

פורסם

זה ברור שיש יותר עדשות יד שניה, במיוחד בארץ, של קנוניקון מאשר של פנטקס.

אבל קח בחשבון שלפעמים עדשה חדשה לפנטקס תעלה פחות מיד שניה לקנוניקון, בגלל עניין המייצב.

לגבי הבדיקה, אורן הביא פעם הסבר

פורסם

א. האם יש הסכמה עם מה שאני חושב? (חופשיים להעמיד אותי על טעותי אם יש כזו)

אם אתה מתכוון לצרף ל-400D או 450D עדשת קנון 17-55/2.8 IS' date=' אז אין ספק שתקבל קיט מעולה לצילום באור חלש, קיט שלא נופל בנושא הזה משום שילוב APS-C אחר. אם לא, אז תצטרך פשוט להשלים עם זה שתאבד כמה סטופים בהשוואה לקיט שהצעתי.

ב. איך אני בוחן גופים מיד שניה? הכוונה היא למספר קליקים, בעיות נפוצות, לימונים וכו'

הסבר לבדיקת עדשות כתבתי כאן.

בשביל לבדוק את הגוף תצטרך לקרוא מראש את ספר ההוראות של המצלמה. ברוב המקרים תוכל להוריד אותו בפורמט PDF מהאתר של היצרן. כשאתה מגיע אל המוכר עבור על כל התכונות של המצלמה כדי לוודא שכולן מתפקדות - מדידת אור, פוקוס אוטומטי, כפתור DOF, צילום במהירויות שונות (כולל B), מעבר בין תפריטים וכדומה. בדוק שכל הכפתורים מגיבים בצורה טובה, שאין על המצלמה שריטות, מכות או סימנים של קורוזיה (למשל בבית הסוללה). בדוק גם שהפלאש הפנימי מבזיק ונותן תאורה אחידה, ושכל הפריים מואר כשמבזיקים במהירות הסנכרון המקסימלית של המצלמה (סנכרון X). וודא שניתן להרכיב ולהסיר את העדשה בצורה חלקה. שים לב שהגומיות שמצפות את המצלמה לא מתקלפות, ושחלקים שעלולים להנתק קיימים ושלמים. חלקים רלוונטיים - הגומי של העינית, מגן LCD קשיח (אם קיים בדגם המדובר), והמכסים של הכניסות והיציאות של המצלמה (USB, AC‏, VGA או HDMI, שלט וכו'...). וודא שהמצלמה כוללת את כל הציוד הנילווה המקורי - כבלים (USB, ווידאו וכו'), ספר הוראות, תוכנה, מכסה גוף, רצועה, מכסה תושבת פלאש (אם אמור להיות) ומכסה עינית (כנ"ל). אם המצלמה עדיין באחריות, בקש מהמוכר את ספח האחריות ואת החשבונית.

אבק ושריטות על החיישן תוכל לבדוק ע"י צילום שמיים או משטח חלק אחר בצמצם הכי סגור, רצוי עם חשיפת יתר שבה התמונה כמעט שרופה (קל יותר לחפש אבק על רקע בהיר). בעיות כיול פוקוס (FF/BF) תוכל לבדוק עם חצובה ודיאגרמה מתאימה. בדיקת פיקסלים חמים/תקועים/מתים תוכל לבצע עם התוכנה הזו. בשלוש הבדיקות האלה תצטרך להגיע עם לאפטופ. כנ"ל לגבי בדיקת העדשות שתיארתי בלינק שלמעלה. כדאי גם לוודא מראש שיש למוכר סבלנות לבדיקות יסודיות כל כך, לא לכולם זה מתאים. אם אתה קונה ממישהו שאתה מכיר אז זה פשוט יותר, כי תוכל בד"כ לשאול את הציוד ולבצע את הבדיקות בזמנך הפנוי.

כמות קליקים לא בהכרח תוכל לבדוק. חפש בגוגל הסברים שרלוונטיים לדגם הספציפי, וגם האם ניתן לאפס את הספירה באותו דגם.

לחלופין, קנה ציוד חדש (למשל K2000 עם 17-50/2.8‏) ותוכל להמנע מרוב הבדיקות האלה :cool2:

פורסם
  • מחבר
אם אתה מתכוון לצרף ל-400D או 450D עדשת קנון 17-55/2.8 IS, אז אין ספק שתקבל קיט מעולה לצילום באור חלש, קיט שלא נופל בנושא הזה משום שילוב APS-C אחר. אם לא, אז תצטרך פשוט להשלים עם זה שתאבד כמה סטופים בהשוואה לקיט שהצעתי.

מעולה. תודה על התוגבה המושקעת (כהרגלך :D).

בחרנו גוף (במצב צבירה יד2) ועכשיו נשארת רק בחירת העדשה. נפתח את ההתייעצות מחדש:

ישנן 3 אפשרויות על הפרק שכל אחת בכיוון אחר.

1. הפתרון התקציבי והפשרן - עדשת קיט IS. תמורה טובה, אך לא פתרון לאור חלש אלא ל"התחלה" בעולם ה DSLR. סה"כ כ- 450 - 600 ש"ח.

2. הפתרון הכמעט אידיאלי - טמרון 2.8. אין מייצב, שזה חיסרון שהיה מטה את הכף בענק+היא יקרה בטירוף. סה"כ כ-1800 ש"ח, יד2 כרגע לא בנמצא.

3. עדשה שלישית שתענה לדרישות הבאות: מחיר טוב (תקרה של 1300 נניח) ושתהיה רחבה בעלת זום גדול מ-3X.

פחות חשוב אך רצוי - מייצב, חדות. לא חשוב - מהירות, רעש וכל השאר.

מבחינתי הפתרון כרגע הוא 1. האם יש פיתרון חלופי בסעיף 3?

פורסם

בחרנו גוף (במצב צבירה יד2)

450D? אם כן, אז אולי כדאי לשקול 1000D במקום. התכונות של השתיים דומות למדי, איכות התמונה זהה לכל צורך ועניין, וההבדל במחיר משמעותי מספיק כדי לאפשר לך לקנות 17-50/2.8. כנ"ל אגב לגבי ההבדלים בין ה-K2000 ל-K200D.‏

1. הפתרון התקציבי והפשרן - עדשת קיט IS. תמורה טובה, אך לא פתרון לאור חלש אלא ל"התחלה" בעולם ה DSLR. סה"כ כ- 450 - 600 ש"ח.

בהתחשב בחסרונות שציינת, זו עדיין עדשה בהחלט מוצלחת.

2. הפתרון הכמעט אידיאלי - טמרון 2.8. אין מייצב, שזה חיסרון שהיה מטה את הכף בענק+היא יקרה בטירוף. סה"כ כ-1800 ש"ח, יד2 כרגע לא בנמצא.

אל תגרום לי להתחיל לדבר על המייצב...:cool2:

3. עדשה שלישית שתענה לדרישות הבאות: מחיר טוב (תקרה של 1300 נניח) ושתהיה רחבה בעלת זום גדול מ-3X.

אין כזו לדעתי. אולי סיגמה 17-70/2.8-4.5 יד שניה, אבל אין לה מייצב, היא לא מהירה באופן משמעותי ביחד לעדשת הקיט, וסיגמה זה סיגמה. לא חסרות אצלם בעיות תאימות וצרות אחרות. יש לעדשה הזו טווח שימושי יותר, מקרו לא רע ואיכות בניה עדיפה, אבל אני לא חושב שהיתרונות האלה מצדיקים את הסכום שהיא עולה מעבר לעדשת הקיט המיוצבת.

מבחינתי הפתרון כרגע הוא 1. האם יש פיתרון חלופי בסעיף 3?

לא בתקציב שלך.

פורסם
  • מחבר

:s07:

כמות החפירות שאפשר לעשות על הכלים האלה בלתי נגמרת...

קראתי את ההשוואה בצורה די מדוקדקת ב DPR בסקירה על ה 1000D. היא מאוד שיכנעה אותי :)

הבדלים עצומים לא ראיתי, חוץ מהמחיר בזאפ.

מה ההשפעה של 7 נק' פיקוס ב F5.6 במקום 9 ב F2.8? ומה עוד שונה?

(צילום רצף לא משמעותי בשבילי, כנ"ל המסך).

מה K2000 וה K200D אני ירדתי בלב לא שלם מכמה סיבות.

אגב, את ה 1000D לא מוכרים כמעט ביד שניה, הפריט היחיד שמצאתי הוא ב 1500 לעומת 2000 וקצת לחדש.

הגוף הזה+עדשת קיט מיוצבת יכולים להיות יופי בתור התחלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים