עבור לתוכן

מחשב חדש נתקע לחלוטין בזמן התקנת משחקים מסוימים

Featured Replies

פורסם

היי,

לפני כמה ימים התחדשתי במחשב חדש

Intel Q6600

Sapphire HD4850

2GB Ram OCZ Reaper PC2 8500 5-5-5-@2.1-v(יש לציין שאני משתמש רק ב- 1Gb אחד מתוך ה- 2 כי Stick אחד היה גורם לי לתקיעות כל הזמן ונמצא דפוק ב- Windows Memory Diagnose -סוג של MemTest.

Gigabyte EP43-DS3L

בכל מקרה, ניסיתי כבר כמה משחקים כמו Crysis,FarCry2 וכולם עבדו מצוין, שיחקתי בהם כמה שעות ולא היו לי שום תקיעות והמשחקים עבדו מצוין.

אח"כ ניסיתי להתקין את GTA IV ו- Call Of Duty :WaW והמחשב היה ממש נתקע לחלוטין באמצע ההתקנה של כל אחד מהמשחקים.

בזמן שהוא התקין את המשחק העין שלי כל הזמן הייתה על הטמפרטורה וכמות צריכת הזיכרון וכולם היו במצב מצוין. (40 מעלות למעבד ו350MB Ram בשימוש)

אני די אובד עצות בעניין הזה מכיוון שאני לא מקבל שום FeedBack מהמחשב בעניין הבעיה ופשוט חייב לעשות Reset ע"י לחיצה על הכפתור שבמארז.

כשאני מתכוון לכך שהמחשב קופא לחלוטין אני מתכוון לכך שמוזיקה נעצרת אם היא מופעלת, העכבר לא זז, המקלדת לא מגיבה וזהו.. פשוט ב- Freeze.

יש מצב שאני צריך לכוון את התזמונים של הזכרונות והם מה שגורמים לי לבעיות? כי ניסיתי לעשות את זה אבל זה לא היה כל כך ברור אז פשוט השארתי את זה בדיפולטיבי מה- SPD.

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי :)

דרור.

פורסם

אולי וירוס ?

פורסם
  • מחבר

לא, לא נראה שזה וירוס, המחשב נקי לחלוטין, מה גם שכנראה זו בעית חומרה לפי כל הסימנים.

בכל מקרה, ניסיתי כמה דברים נוספים בימים האחרונים.

הורדתי MemTest וביצעתי כל מני בדיקות. כשהרצתי כל Stick בנפרד לא היו בעיות והם עברו את כל המבחנים.אבל עדיין המחשב היה נתקע לחלוטין כשהייתי מנסה להתקין את COD5 או את GTAIV, למרות שמחשקים אחרים כמו Crysis ו- FarCry 2 הצלחתי להתקין וגם פעלו מצוין.

לאחר מכן ניסיתי להפעיל עם שני הזכרונות כשאחד ב- dimm1 ואחד בdimm3(בשביל DualChannel) והייתי מקבל המון המון שגיאות ב- MemTest עד לרמה שהוא היה אפילו קורס ונתקע בעצמו.

ניסיתי אותם ב- dimm2 וב- dimm4 (עדיין DualChannel) והייתי מקבל קצת פחות שגיאות.

אח"כ ניסיתי אותם ב- dimm1 ו - dimm2 (בלי DualChannel) ולא הייתי מקבל שגיאות בכלל אבל עדיין בהתקנות המחשב היה נתקע.(אבל עדיין Crysis עבד מעולה)

בחיים לא נתקלתי בבעיה כזו :\

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי :)

הזכרונות רצים ב- 5-5-5@2.1v וזה גם מה שהגדרתי בביוס.

אשמח מאוד לקבל עזרה בנושא כי אני די נואש :\

הנה הבדיקה של זיכרון אחד בנפרד(אין בעיות) -

[099tj7.th.jpg

והנה כשזה עם זוג זכרונות ב- Dual Channel(slot1, slot3)

102th8.th.jpg

תודה!

פורסם

אולי זה קשור להרדיסק IDE שיש לך.

תבדוק שהוא לא עובד על PIO MODE בDEVICE MANAGER.

פורסם

אחד מהשניים תקול:

א. זיכרונות (לא סביר אבל יתכן), אם יש לך מחשב אחר לבדוק אותם ב-DC זה יתן תשובה גם לסעיף הזה וגם לסעיף הבא.

ב. לוח אם (יותר סביר), וליתר דיוק, בקר ה-DC המוטמע בו.

התקיעות, לדעתי, לא קשורות לבעיה הזו.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

רציתי להודיע לכם שהבעיה נגרמה בעקבות תקלה בזיונית של Gigabyte.

מסתבר שהבעיה נבעה מ- Service שמותקן עם הדרייברים של הלוח אם.

ה- Service שנקרא "GEST Service for program management." מותקן עם הדרייברים שלהם ואמור לחסוך בחשמל, אבל מסתבר שהוא עושה בדיוק ההפך, עם זמן ועצבים של לקוחות.

גיליתי את זה ע"י מישהו שגם לו הייתה בעיה זהה לשלי והוא תיקן את זה ע"י Disable ל- Service המדובר.

אני מתכוון לפנות ל- Gigabyte בעניין הנ"ל.

בכל מקרה, הבעיה עם ה- Dual Channel עודנה קיימת וכנראה שכשאמצא זמן אפנה ל- KSP ואבקש להחליף את הלוח אם.

תודה!

פורסם

תבדוק את האר דיסק סביר מאוד שהוא זה שלא יכול לכתוב או להזרים נתונים

פורסם
  • מחבר

לא יודע אם קראת עד הסוף או שאולי ההודעה שלי לא הייתה ברורה מספיק, אבל הבעיה נפתרה.

הבעיה נגרמה בעקבות Service שמותקן עם הדרייברים של Gigabyte.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים