עבור לתוכן

מבקש המלצה למצלמה ב-700 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

כאמור, זה התקציב. אני הדיוט בנושא; האם יש שאלות ספציפיות שאני צריך לענות עליהן כדי שתוכלו לעזור לי או שיש המלצה חד-משמעית בתקציב כזה?

אגב, אני אבקר במרכז אירופה בקרוב; האם הבדל המחירים לעומת הארץ הוא כזה שיאפשר לי לקנות מצלמה טובה יותר באופן משמעותי?

תודה.

פורסם

אם אתה רוצה המלצה לדגמים ספציפיים שיתאימו לצרכים שלך, קרא את השאלות שבדף הבא וענה על כמה שיותר מהן:

http://boren.sent.com/photography/digicam-questionnaire.html

אם השאלות בחלק השני לא ברורות לך, אתה יכול לדלג עליהן, אבל חשוב שתענה על השאלות שבחלק הראשון (עשר השאלות הראשונות).

פורסם
  • מחבר

# מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

200 דולר. אפשר שכרטיס הזיכרון יכלל בהוצאה נפרדת.

# אילו נושאים אתה מתכוון לצלם?

מכל הבא ליד.

באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

בעיקר באור יום.

# האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש?

לא.

# האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה?

לא.

# האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני?

לא.

# האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

אפשר לומר שכן.

# האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

משהו שמוגדר יותר כצעצוע. מה חסר? רזולוציה בעיקר.

# האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

רובן לראות על המסך, חלקן להדפיס. הגודל יהיה לרוב הגודל הסטנדרטי אליו הורגלתי מתמונות "פילם" רגילות.

# מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך?

88מ"מ-28מ"מ.

# כמה מהותיים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

יש לכך חשיבות מסוימת. היא לא חייבת להיכנס לכיס, אם כי רצוי. מבחינת משקל ומימדים, כל עוד היא פחות ממצלמת "פילם" סטנדרטית זה כנראה יהיה בסדר.

# האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

לא.

פורסם

אין הרבה קומפקטית שכוללות עדשת 28 מ"מ ונכנסות לתקציב. שלוש שכן עומדות בדרישות הן ניקון P50, פוג'י F480 וריקו R3. משלושתן ה-P50 תהיה כנראה הקלה ביותר לשימוש. מה שכן, האיכות שלה באור חלש גרועה והיא בשום מצב לא מצלמה מהירה. הפוג'י עוד פחות מוצלחת. לריקו יש הרבה יתרונות על השתיים האלה (מקרו, טווח עדשה, מהירות פוקוס ועוד), אבל הפלאש שלה לא מאוד מדוייק והווידאו מיושן ולא איכותי. לא הייתי ממליץ עליה למי שמחפש P&S קלה לשימוש.

באופן עקרוני המחירים בארץ נמוכים יותר מאשר באירופה. יש יוצאים מהכלל, אבל אני לא חושב שיהיה שווה לך לוותר על האחריות בארץ עבור הבדל שבהכרח יהיה קטן מאוד (אם בכלל).

פורסם
  • מחבר

ציינתי את גודל העדשה הזה מכיוון שזה מה שיש לי כרגע במצלמת הפילם הרגילה. מה בעצם המשמעות של וויתור על עדשה כזו?

האם במקרה כזה ה-Fuji F40fd היא המומלצת (רק אחרי שכבר פתחתי את הנושא, הבנתי שאתה ואחרים ממליצים עליה והופתעתי שלא קיבלתי את ההמלצה הזו; אני מניח שזה בגלל התשובה שעניתי בעניין העדשה)?

פורסם

בדיוק. אם אתה יכול לוותר על עדשה רחבה (28 מ"מ) אז הפוג'י F40 תהיה הבחירה הטובה ביותר בתקציב הזה, לפחות מבחינת איכות תמונה ויכולת לצלם באור חלש ללא פלאש וללא חצובה (באחוז גדול יותר של המקרים, לא תמיד).

הסבר על עדשות רחבות ועל מכפלת הזום תוכל למצוא כאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים