עבור לתוכן

Sony ericsson C902...סקירה קצרה לאחר 12 שעות שימוש ראשונות

Featured Replies

פורסם

אהלן, :xyxthumbs:

לאחר התלבטות רבה, החלטתי סוף סוף לשדרג את הSony Ericsson K700 העתיק שלי במכשיר חדש...

לאחר שהתחבטתי בין מספר מכשירים, החלטתי ללכת על הC902...מכשיר ה"דגל" [לכאורה] של SE בתחום הצילום.

המכשיר החדש, ממותג CYBERSHOT הנו מכשיר 5MP עם פיצ'ר חדשני ומיוחד הכולל כפתורי מגע על המסך לתפעול המצלמה.

לאלו שאינו מכירים את המכשיר, להלן פרטים טכניים קצרים:

מצלמה: 5MP, אוטופוקוס, מקרו, תוכנת CYBERSHOT [הכוללת מיצב תמונה, תוכנת זיהוי פנים ועוד כל מיני דברים מגניבים של מצלמות דיגיטאליות]

מסך: 2 אינצ', 256K צבעים, רזולוציה 240X320

משקל: 105 גרם

מימדים: 108X49X10.5

תמונה:

gsmarena_057.jpg

se-c902-01.jpg

לפני שנתחיל נתייחס לעיצוב המכשיר - המכשיר עצמו, כפי שציינתי, דק להפליא, ומכיל כמה ריענונים חדשים של SE:

לשמחתי הרבה, סוני אריקסון החליטו סוף סוף להתחבר לעולם, והחליפו את כפתורי הBACK וה-C בכפתורים יותר נורמאליים...כן.. סוף סוף בסוני אריקסון יש כפתור SEND וכפתור END, כמו כל מכשיר סלולארי אחר בעולם הזה. במרכז המכשיר ממוקם D-PAD רגיל למדי, ומצדדיו ממוקמים 6 כפתורים: 2 עליונים המאפשרים גישה לתפריטים השונים, מתחתיהם כפתורי SEND וEND ומתחתיהם כפתור הC המפורסם ומקש קיצורי דרך, שמאפשר לכם, בדומה למכשירים ישנים יותר של SE, לגשת ליישומים בצורה מהירה ולבדוק אילו יישומים פתוחים על המכשיר ע"מ לסגור אותם או להכנס אליהם.

בצד המכשיר ממוקם כפתור הווליום, ובסמוך לו, כפתור הצילום, באמצעותו...WELL...תצלמו דברים.

מעבר לכך הכפתורים הם בסדר, לא הכי נוחים מכיוון והם ממש צפופים וקטנים, אבל כל עוד אין לכם ידיים ענקיות, אתם תסתדרו.

בכל מקרה, לאחר שמסך הפתיחה קיבל אותי יפה [אם כי זמן ההדלקה היה איטי להחריד], הדבר הראשון שניתן היה להבחין בו הנו איכות המסך: המסך מרשים מאוד. אע"פ שמדובר במסך של 256K צבעים בלבד [בהשוואה לנוקיות החדשות של 16 מליון צבעים], המסך מצליח להביא לתוצאות מאוד מוצלחות ומתעלה על המסך של אחיו הגדול, הK800. מערכת התפריטים של המכשיר החדש מבוססת על מערכת ההפעלה החדשה של SE, אם אתם שואלים את עצמכם מה זה אומר, המערכת החדשה, מעבר להנדסת אנוש חכמה שכוללת מעבר מהיר בין תפריטים וקיצורי דרך מוצלחים, כוללת גם תפריט ייעודי לMEDIA...התפריט החדש, מבוסס על FLASH, מעבר להיותו מרהיב מבחינה גראפית, מרכז עבורכם את כל המדיה. נגן המדיה שבמכשיר מבוסס על WALKMAN 3 החדש, נקודה מאוד טובה לזכותו של המכשיר. גם איכות הרמקול היתה מדהימה. לאחר העברת כמה קבצי MP3 ויצירת רשימת שמע, הפעלתי את השירים שלי ע"ג הרמקול. הרמקול החדש, בניגוד למרבית מכשירי SE, הוא איכותי מאוד ובעל עוצמות מאוד גבוהות. ממש לא ציפיתי שממכשיר כזה קטן ודק תצא עוצמת סאונד כ"כ גבוהה ואיכותית. גם באמצעות האוזניות האיכות לא נפלה בהרבה. אומנם זה לא IPOD או מכשיר WALKMAN, אבל איכות הסאונד היתה טובה עד טובה מאוד. המכשיר גם כולל את פונקציית הMEGA BASS שמאפיינת את כל מכשירי ה-WALKMAN ובהחלט מוסיפה המון לשירים שלכם.

תפריט המדיה גם כולל את "חיישן התנועה" שהוטמע בכמה וכמה מכשירים חדשים של SE. החישן המדובר מאפשר לכם לסובב את המכשיר ואוטומטית המסך והתפריטים יסתובבו איתו למבט רוחבי או אופקי. מאוד נוח ומאוד פונקציונאלי. יותר מזה, מסתבר שהמכשיר גם יודע לנצל את החישן למשחקים. ע"ג המכשיר מותקן NEED FOR SPEED PRO STREET [בגרסאת המובייל כמובן]. לאחר שנאלצתי להתרגל לגראפיקה המזוויעה, התחלתי לנהוג ברכב. אבל במקום להשתמש בכפתורי הפלאפון, פשוט היטיתי את המכשיר לעבר הכיוון הרצוי. YAY :D! יש לי מכשיר עם פונקציה שמחקה את הפונקציות של הIPHONE!. דווקא מהנה ושימושי למשחקים.

מערכת ההפעלה החדשה, להפתעתי הרבה, סוף סוף הטמיעה את האפשרות להחליף את התפריטים במכשיר ללא צורך להחליף ערכות נושא. והחלק היפה בכל העסק הוא שהתפריטים החדשים הם מבוססים FLASH. בתפריט הגדרות התצוגה של התפריט הראשי ניתן לבחור בין "תפריט ערכת הנושא" [המשתנה גראפית בהתאם לערכת הנושא], התפריט הקלאסי, תפריט רדיאלי [כל הלוגואים נמצאים בתוך מעין מעגל "תלת מימדי"] ותפריט של לוגואים יחידים. כל התפריטים החדשים מוצגים בגראפיקה מרשימה.

אבל לא הכל ירוק בממלכת SE. לצערי, נתקלתי בבעית איטיות מעצבנת. כמו שאנשים התלוננו, המכשיר סובל מבעיה של איטיות קלה בתפריטים. לא מדובר בתקיעות של המכשיר, אלא פשוט FPS [אם אפשר לקרוא לזה ככה] נמוך בתפריטים כאשר התצוגה עמוסה ו\או כאשר יש יותר מדי יישומים ברקע.

אומנם זה לא סוף העולם, אבל זה לפעמים מציג. בעיקר מטריד תפריט הMEDIA העמוס גראפית שפשוט מרגיש עייף בגלל האיטיות הזו.

המכשיר גם כמובן כולל את כל הפונקציות המוכרות של המכשירים הקודמים, בין אם זה TRACK ID, דפדפן אינטרנט מאוד מוצלח [שמאפשר גם בו להחליף בין מצב רוחבי ואופקי באמצעות הטיית הפלאפון], בלוטות' עם AD2P, רדיו עם RDS, ועוד ועוד ועוד...

ולGRAND FINALE - מצלמת המכשיר...

המצלמה ממוקמת בראש המכשיר, ע"מ לפתוח אותה צריך לדחוף קלות את ראש המכשיר ו-וואלה! המצלמה נגלית. עם פתיחתה עולה תפריט הצילום של CYBERSHOT, ויחד עימו כפתורי המגע נדלקים באור כחול בוהק.

המצלמה עצמה מאוד מרשימה, כוללת תוכנה לזיהוי פנים, מייצב תמונה, מצב בוהק אוטומטי, מאפשר לשחק עם הISO ואורך חשיפה, ואפילו להחליף בין פרופילים של תמונה [צילום טקסט, נוף, נוף שקיעה, פנים, פורטרט וכו']. את כל אלה אפשר גם להגדיר באמצעות כפתורי המגע. אומנם הם ממש מגניבים לשימוש, אבל הם לא יותר מדי פרקטיים...אפילו להפך -הם לפעמים מציקים זאת בשל גודלו הקטן של המכשיר שגורם לך בטעות ללחוץ עליהם בעת צילום. איכות התמונות עצמן היא לא מה שציפית ממכשיר 5MP... אומנם הוא לא נופל מאיכותו של הK800, אבל אפשר לאמר שהוא טיפה מאכזב. הבנתי שעידכון גרסאת המכשיר מביאה לשיפור באיכות התמונה, אך טרם ניסיתי זאת. מצב המקרו עם זאת סיפק תוצאות מרשימות, וצילום בזירות מוארות דיו הביא לתוצאות טובות עד מעולות. בתמונות מסויימות לא ניתן להבחין האם התמונה צולמה בפלאפון או במצלמה דיגיטאלית.

הנפילה המרכזית של המכשיר היא הפלאש שלו. בניגוד לK800, שמכיל פלאש XENON, הC902 וויתר על כך ומכיל מנורת לד אחת. לטענת SE המנורה הנ"ל פותחה בטכנולוגיה מיוחדת שמאפשרת לה להפיק אור בבוהק של עד פי 3 מלד רגיל, ואכן מדובר בלד חזק להבהיל, אך בכל זאת - לא מדובר בפלאש, ולכן תמונות בחושך פשוט יוצאות לא מרשימות ומלוכלכות. הלד הוא לא תחליף לXENON וחבל שכך.

בנוגע לשיחות - המכשיר איכזב. בניגוד לרמקול העוצמתי, המכשיר מכיל רמקול פנימי בינוני, וגם הספיקר חלש למדיי.

מבחינת זמן סוללה - המכשיר הרשים אותי מאוד. עם הפעלתו הראשונית המכשיר עמד על חצי בטריה. כעבור כשעתיים של צילום, ועוד 4-5 שעות רצופות של שמיעת מוזיקה ברמקול, המכשיר הגיע ל30% סוללה.

בסה"כ, לאחר 12 שעות ראשונות אני מאוד מרוצה מהמכשיר. הרבה תלונות של משתמשים, בנוגע לרמקול המכשיר, איטיותו ואיכות הסאונד הן מופרכות לגמרי. הטענה היחידה שמוצדקת באופן חלקי היא מצלמת המכשיר, שלא עומדת במבחן התוצאה כפי שציפיתם ממצלמת 5MP של מכשיר מהדור האחרון של SE. וחבל שכך.

פורסם

מה לגבי תמונה שצולמה עם המכשיר?

ותודה רבה על הסקירה, היא נורא מפורטת וברורה.

פורסם

ואוו, מישהו שם ב-SE ממש דביל וכבר כמה דורות פשוט מתעקש לא לשים במכשירים ספיקר נורמלי, הא...

פורסם
  • מחבר

מה לגבי תמונה שצולמה עם המכשיר?

ותודה רבה על הסקירה, היא נורא מפורטת וברורה.

כמו שאמרתי, תמונות מהמכשיר הן בסדר. תמונת בלילה יוצאות באיכות של מצלמת פלאפון...וזה מורגש.

תמונות באור יום יוצאות כבר משהו אחר...בייחוד אם אתה שם אותן תחת ההגדרות הנכונות. לצערי גמרתי את הסוללה של הפלאפון [לפי הנחיות הספקית אני צריך לגמור אותה בשימוש הראשון ואז להטעין 12 שעות], אז אני לא יכול להעלות לפה תמונות ממנו, אבל הנה כמה תמונות שצולמו מהמכשיר שתבין את האיכות הכללית:

27023.jpg

27012.jpg

27010.jpg

זה לא באיכות המטורפת של K850 או C907 שעתיד לצאת בקרוב, אבל זה סבבה לגמרי. ובשביל צילום ספונטאני, זה אחלה.

אגב, רצוי לציין שאיכות הווידאו היא עדיין לא משהו...מצלם באיכות QVGA...הרבה יותר טוב ממכשירים קודמים, אבל זה לא מתקרב לאיכות של NOKIA בווידאו. מה שכן הוא תופס אודיו מעולה.

פורסם

התכוונת ה C905 שאמור לצאת בקרוב, והוא באמת יהיה המחליף של ה K810/850, הוא יהיה עם מצלמת של 8 מגה פיקסל (ועדשה גדולה יותר), פלאש XENON עם תמיכה ב geotagging מובנת !

בכל מקרה, חבל מאוד ש SE תקועים בזמן עם המכשירים שלהם וחוץ מיצירת אותו דגם בשינוי אדרת באמת לא מצליחים לעשות משהו חדשני שיתחרה בדגמים של המתחרים (חוץ מההברקה של ה W800I ו K800I בזמנם).

פורסם
  • מחבר

האמת שתהיתי האם כדאי לחכות לC905...

מבחינת מפרט- בהחלט כדאי. אבל אז ראיתי את הגודל שלו והעיצוב שלו.

מהר מאוד הבנתי שזה לא מה שאני רוצה בכיס.

הוא בערך בגודל של הN95, וה-N95 הוא בלוק.

פורסם

מה לעשות שככה משלמים על מצלמה שאמורה להיות פי כמה וכמה יותר איכותית.

פורסם
  • מחבר

מצ"ב כמה תמונות מאקרו שצילמתי הבוקר.

אם אתם רואים "לכלוך" על התמונות אז REST ASSURE - זה לא בגלל המצלמה, זה בגלל המרת התמונות לJPEG באיכות נמוכה.

כיווצתי את התמונות ל-1024X768 לצורך הצגתן.

[attachment deleted by admin]

פורסם

:o

ממש טוב יחסית למכשיר סלולארי!

פורסם

איכות ממש טובה, למרות שלדעתי לא עולה בהרבה על ה K800.

פורסם

נראה מכשיר לא רע ומאוד מוצלח... (טוב, להיות כנים, אני אומר בהשוואה למכשיר שלי- זבל מחברת פלאפון.. אבל באמת טלפון טוב..)

בנוגע לתמונות, אני רואה שיפור ניכר מימי ה-W800 האהוד עליי שתכננתי לקנות ובסוף נדחתה הקניה שלו ומאז הוא נעלם מעולם..

לעומת זאת, יש שיפור לעומת ה-K800I אבל לא ממש בהבדלים גדולים כל כך.

התמונות באור יום יצאו ממש יפות והצבעים חיים והתמונה לא מטושתשת והיא מפוקסת טוב- רואים ת'אייכות של SE שוב בשטח..

התמונות מאקרו לא רעות בכלל אם כי בתמונה הראשונה של הפרחים האלו הפרחים היו האובייקט צילום, בשתי תמונות אחרי זה לא היה לה אובייקט ברור שהוא היה המפוקס וכל השאר היה מטושטש ככה שזה לא ברור לגמרי..

תתחדש ותהנה מהמכשיר! :xyxthumbs: (מת להיתחלף איתך או עם כל מישהו אחר שיש לו מכשיר סלולארי מהשלוש שנים האחרונות.. ;D)

נ.ב-

איפה אתה גר? זה לא נראה כמו בארץ, במיוחד המכונית..

פורסם

הפוסט עם התמונות של המכונית זה לא הוא צילם...

הוא צילם את שלוש התמונות האחרונות.

פורסם
  • מחבר

עוד 2 תמונות שצילמתי: [הפעם תחת הגדרות נכונות בשמש, אז האיכות השתפרה פלאים...אם כי, שוב פעם, כיווצתי את התמונות ל800KB מאיזה 4MB אז האיכות ירדה בהרבה]

http://img155.imageshack.us/my.php?image=dsc00039oi3.jpg

http://img372.imageshack.us/my.php?image=dsc00040ce4.jpg

dsc00040ce4.jpg

פורסם

:o

מדהים!

פורסם
  • מחבר

טוב עכשיו הגיע הזמן לבחון צילומי טקסט בתאורה נמוכה.

מעניין איך זה יצא :silly:

תוצאות עוד מעט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים