עבור לתוכן

המחשב לא מגיע ל BOOT ולדעתי זה קשור לכרטיס מסך איכשהו

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מנסה להשמיש מחשב ישן (פנטיום 4, בן 4 או 5 שנים). פעם הוא עבד, עד שיום אחד הוא עבד אבל לא ראו כלום במסך ולכן שיערתי שזה כרטיס מסך דפוק ושמתי אותו בצד, למקרה שיצא לי להתקל בכרטיס מסך ישן (לא רציתי להשקיע כסף).

עכשיו אני מנסה להפעיל את המחשב, ואחרי רגע הוא מפסיק לפעול. באופן מעניין, דווקא כשאין כרטיס מסך מחובר, הוא ממשיך לפעול, אבל אפילו לא מגיע ל BOOT (לא שומעים את הביפ). מכיוון שאנחנו בעידן הווב 2.0 (עד כמה שהביטוי שחוק) העליתי ליוטיוב סרטון קצר שמתאר את הבעיה. אשמח אם מישהו יוכל להציץ ולייעץ מה צריך לעשות:

http://www.youtube.com/watch?v=EUKHsbJculQ

בתודה מראש,

אלון

פורסם

קודם כל, סחטיין על ההשקעה בסרטון...

תנסה להוציא את הזכרונות, לנתק HD ולמעשה להשאיר רק מעבד מחובר למחשב. ראיתי שיש מודם (?) מחובר. תנתק כל כרטיס מיותר.

תוודא שהרמקול (אם אין אחד על הלוח) מחובר.

תדליק ותגיד אם יש ציפצופים.

לא יכולתי לראות אבל נראה שכל הקבלים (החלקים על הלוח שנראים כמו דודי שמש) תקינים ושלמים (תסתכל אם יש נפיחות על אחד מהם בחלק העליון).

זה חייב לצפצף כשאין זיכרון וכו'. אם זה לא, יש בעיה בלוח/מעבד...

אם עדיין לא עובד, תפרק גם את המעבד,

רק למקרה שאתה לא יודע איך, מצורפת תמונה.

cmhdcomponentsallintelong9.jpg

אחרי שהרמת את הידיות האפורות והתושבת רופפת, אתה מכניס טסטר, או מברג שטוח לא גדול ומרים בעדינות כלפי חוץ (הרחק מהצלעות קירור)

זה ישחרר את השן שתופסת.

בכל ה 4 פינות.

תוציא את המעבד בזהירות (יש ידית נעילה לתושבת שלו גם).

תנקה הכל עם שואב בזהירות ותחזיר.

תסתכל שיש מספיק משחה טרמית על המאוורר.

פורסם

יש לך כרטיס מסך ONBOARD (מובנה בלוח אם)??

אם לא סביר להניח שהכרטיס מסך שרוף או שהספק לא נותן מספיק מתח כאשר הכרטיס מחובר

פורסם
  • מחבר

תודה חברים! אני אנסה ואעדכן.

צחי - הכרטיס הוא לא משולב, אלא פיזי (כמו שרואים בוידאו). מכיוון שניסיתי שני כרטיסים שונים, לא הגיוני ששניהם דפוקים.

אלעד - אפילו אין הרד דיסק בכלל :) לא מודם, אלא כרטיס רשת אבל אוקיי, אנתק הכל ואנסה. מוזר לאללה שזה שהמחשב עבד מצוין ובבת אחת שבק...

תודה שוב![br]פורסם בתאריך: 26.07.2008 בשעה 19:49:30

אוקיי, אז קודם כל - אלעד טעות שלי, זה אכן היה המודם. שכחתי שזה קיים בכלל :))

ניתקתי הכל, רק לוח אם וספק כוח. קורה אותו דבר. ליתר דיוק - המאוורר של המעבד מפסיק לפעול אחרי שניה (ולא כמו קודם - כשכל הכרטיסים היו מחוברים חוץ מהכרטיס מס, שזה עבד תקופה ארוכה). אתה חושב שלוח האם הלך?

אגב, יכול להיות שהמאוורר של המעבד לא פועל פשוט כי אין עומס על המעבד והוא לא צריך קירור?

פורסם

לא. המאוורר חייב לעבוד. כל הזמן.

השאלה היא האם יש ציפצופים...?

פורסם
  • מחבר

לא, אין צפצופים (אנחנו מדברים על הרמקול הקטן שעל לוח האם נכון?). אולי הוא פשוט מקולקל ;D

אבל השינוי הוא שהמחשב ממשיך לפעול ולא מפסיק אחרי רגע..

בתהליכי העלאה של וידאו מעודכן. תודה :)

פורסם

אם אין ציפצופים זה לא טוב.

אבל תנסה לחבר (ראיתי בוידאו שיש לך מחשב ישן ליד) רמקול קטן ללוח (יש בד"כ בפינה הימנית תחתונה סדרה של פינים שמיועדים לזה) ותבדוק אם יש ציפצופים.

זה שהמאוורר לא מפסיק זה טוב. אבל זה לא מה שיתן לך מידע אם הלוח דפוק.

תנסה לעשות RESET ל BIOS עם הג'אמפר (לא ע"י הוצאת הסוללה, זאת טעות נפוצה). אם אתה לא יודע איך - תוריד את ה MANUAL של הלוח מאתר החברה ושם זה מוסבר, או שמחר אני אסביר פה (חפש בפורום).

בעיקרון, תחפש בתגובות שלי בפורום ותמצא הסבר מלא למה הציפצופים חשובים...

או שמחר..

לילה טוב.

פורסם
  • מחבר

אין מצב שאני פותח שוב את המחשב היום.. :) אז אני מניח שנפגש מחר ונראה מה עושים. גם אעלה את הוידאו, למרות שנראה לי הבנת מה קורה.

אנסה לעשות את הדברים שהמלצת.

המון תודה, אנשים נחמדים פה ! :hi:

פורסם
  • מחבר

אוקייי...

אז נתחיל בקטנה : לגבי הרמקול, קשה לי להאמין ששם הבעיה כי אחרת כאשר המחשב מחובר למסך משהו צריך לעלות, ביפ או לא ביפ. בכל אופן הרמקול שיש לי ישן מדי לדעתי, והחיבור שלו לא מתאים לשום מקום במחשב הזה (תמונה מצורפת).

הלאה: צרפתי תמונות של לוח האם, אם תוכל להסביר לי יותר טוב למה התכוונת (ואיפה לשים ג'מפרים) זה יהיה משובח :) שתי תמונות קטנות כאן, שתי תמונות גדולות באיכות טובה בלינקים הבאים:

http://www.alonnir.com/docs/P1000636.JPG

http://www.alonnir.com/docs/P1000637.JPG

תודה!

אלון

[attachment deleted by admin]

פורסם

א. לכל לוח, לא משנה כמה חדש או ישן יש כניסה לרמקול. הכניסה סטנדרטית, וגם הרמקול שצילמת :)

שים פה את הדגם של הלוח ואני אציץ במפרט שלו ואשלח לך את המיקום שתדע איפה לחבר את הרמקול וגם אסביר בבאותה הזדמנות לגבי הג'אמפר.

פורסם
  • מחבר

לא ראיתי מקום שאפשר לחבר אליו חיבור עם של 4, (האמת לא ראיתי מקום שכתוב בו SP..)

למיטב הבנתי הדגם של הלוח זה מה שרשום פה במדבקה לא? http://www.alonnir.com/docs/P1000636.JPG

פורסם

חבל שמראש לא אמרת שיש לך לוח של אינטל :)

יש לך

א. ספיקר פנימי.

ב. בחלק האחורי יש לך 4 לדים (מנורות) של חיווי שאומר מה המצב.

תעקוב אחרי הסדר הידלקות שלהם כשאתה מדליק את המחשב. והנה לינק ל MANUAL שלהם

http://support.intel.com/support/motherboards/desktop/d850gb/sb/cs-013240.htm

שם תוכל למצוא את ההסבר על מה התקלה (עמודים 80-81)

ללוחות של אינטל יש קשיחות לגבי סוג הזכרונות שאתה שם וכל מיני דברים נוספים.

למשל, ללוח ישן של P3 שיש לי, אין אפשרות להדליק אותו ללא כונן דיסקטים ומקלדת. דבילי לחלוטין, אבל זה מה יש.

כמו כן, בעמוד 39-40 יש לך הסבר איך לעשות RESET ל BIOS שלך. תעבוד לפי ההוראות. (לדעתי אתה צריך אופציה 2)

תוריד את ה MANUAL מהלינק שנתתי לך ותעבור עליו בקפדנות.

תעדכן מה קורה.

פורסם
  • מחבר

תודה :)

קודם כל, אין 4 לדי חיווי איפה שמתואר. מוזר, מישהו עיגל פינות אולי :). יש כמובן שני לדים בפאנל הקדמי של המחשב ליד מקשי ההפעלה.

אחרי הסיפורים שלך על המחשב שלך אני מחבר הכל - מסך, הרד דיסק, כונן סידי, כונן 3.5, מקלדת ועכבר..

עד כה ללא הצלחה. נראה לי שעכשיו אנסה לשחק עם הג'אמפרים..

שאלה קטנה לגבי החיבור - אין משמעות באיזה כבל (נתונים) אני משתמש לחבר את הדיסק קשיח ואת הסי.די נכון?

תודה ;D

פורסם

עקרונית לא,

תבדוק רק שהפס האדום פונה אליך. (זה כבל אפור שיש לו באחד הצדדים פס אדום. הפס האדום זה בשביל פין מס' 1, וכשהמחשב מולך ואתה מחבר דברים - הפס צריך להיות קרוב אליך).

יש חשיבות לזה שאחד ההתקנים יהיה MASTER והשני SLAVE.

אם אין לך מושג מי מה מו... אז אני אסביר.

פורסם
  • מחבר

מסטר סלייב אין בעיה.

פין 1? לא יודע, מה שנכנס נכנס... :)

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים