עבור לתוכן

מישהו מוכן להסביר לי משהו לגבי כוננים קשיחים

Featured Replies

פורסם

אני מדבר על כוננים רגילים (לא SSD וכו', אלו מבוססי ראש זז וכו')

אני שומע בכל מיני מקומות, שככול שכונן מתמלא יותר (יותר מקום תפוס בנתונים) ככה הכוננן נהיה איטי יותר.

עכשו

בהנחה שאני עושה כל הזמן DEFRAG ודואג לשמור על כונן תקין (אין בו BED SECTORS וכו'), יש סיבה שזה יקרה?

ומדוע זה קורה אם קורה?

וכמה זה אכן משפיע על המהירות?

פורסם

כל עוד תשמור על פרגמנטציה מינימלית ולא יהיו הרבה חורים או קבצים שמפוזרים בכל קצוות תבל.

וכל עוד תשאיר מספיק מקום ריק בשביל לוגיסטיקה, לא צריכה להיות ירידה משמעותית בביצועים.

מערכת הפעלה גם תוקעת הרבה קבצים במקומות שונים בדיסק ונועלת אותם כך שדיפרג מתוך מערכת ההפעלה לא ממש יעשה עבודה טובה.

תוסיף לזה הורדות התקנות והסרות ויש לך חתיכת בלגן אטומי על בסיס יום יומי.

הכי טוב לביצועים זה להתקין מערכת הפעלה על כונן לוגי אחד של כמה עשרות גיגה, ואת ההורדות התקנות והסרות לעשות בכונן לוגי נפרד.

ככה אתה מפריד בין שני חזיתות של בלגן שביחד עושות פי 10 בלגן.

מומלץ להשתמש בתוכנה שיודעת לעשות DEFRAG אוטומטי בזמן SCREENSAVER וכך המערכת תהיה במצב אופטימלי כל הזמן ללא התערבות מצידך או הפרעה למהלך העבודה.

פורסם

1. יש לך המלצה לתוכנה שכזו?

2. למה אתה מתכוון לוגי מחיצות או כונן פיזי שונה,

ולמה אתה מתכוון התקנות הורדות הסרות? תיקיית program files?

3. אם יש לי שני כוננים 320+500 ואני רוצה לקנות עוד אחד ולעשות רייד 0 למהירות למה כדאי לי להוסיף לכונן של המערכת הפעלה (320) או לכונן שמירות (500)

השימושים שלי הם עריכת וידאו וגרפיקה

פורסם

1) אני ניסיתי כמה תוכנות ומצאתי ש PERFECTDISK הכי טובה לטעמי.

2) PARTITION שונה (או הרדיסק אחר או PARTITION לוגי)

אני מתקין על הPARTITION של מערכת הפעלה רק את הOS וOFFICE ותוכנות קטנות שהם חלק מהמערכת (winrar utorrent skype....)

דברים גדולים כמו משחקים אני מתקין על הPARTITION הנוסף.

את כל התוכנות שמורידות כמו UTORRENT, EMULE, ואפילו הורדות קבצים מדפדפן אני מכוון שיוריד לPARTITION הנוסף.

גם בכונן C וגם בכונן E יהיה מחיצת program files, אבל ב C יהיה רק מה שקשור למערכת הפעלה וכלים נחוצים.

כמה עשרות גיגה צריכים להספיק לPARTITION של מערכת ההפעלה.

לדוגמא אצלי הויסטה בPARTITION של 40GB והXP על PARTITION של 20GB, זה בהחלט מספיק.

3) באותו כונן ששם אתה מאכסן את הקבצים הגראפים שעליהם אתה מריץ עריכות וכדומה אז כמובן שה RAID יתן לך יותר שם.

תשאל את עצמך אם RAID באמת יתן לך משהו, אתה באמת טוחן כל כך הרבה את הדיסק כשאתה עושה עריכה וקבצי וידאו ?

אם כן סבבה, אם לא אז אולי כדאי לוותר על RAID.

פורסם

מנין לי לדעת עד כמה אני טוחן את הדיסק?

עד כמה הרייד משפר באחוזים?[br]פורסם בתאריך: 25.07.2008 בשעה 10:11:37

הקטע של מחיצות זה לא ענין סידורי יותר ?כי סה"כ זה אותו כונן קשיח, אותה מחט רצה בקריאה וכתיבה...
פורסם

תגיד כונן לוגי או PARTITON, לקרוא ל PARTITION מחיצה זה דבר מבלבל.

PARTITION זה כן עניין של סדר אבל שונה לגמרי ממחיצה.

PARTITION מחלק את הדיסק ממש כמו שחותכים עוגה, ומפריד פיזית בין איזורים על הדיסק שעליהם יתרחשו פעולות.

כדי להבין מה זה נותן אתה צריך להבין איך פעולות כתיבה וקריאה על הדיסק ומערכת הקבצים עובדת, ואיך זה נראה ויזואלית בשטח הדיסק.

המחשב כותב ומוחק מידע בכמות אדירה. נוצרים חורים על שטח הדיסק שבו הוסרו קבצים, וקבצים חדשים שנכתבים ימצאו את עצמם מחולקים ומפוזרים על שטח הדיסק.

פעולות מסוג זה מתרחשות מיליון פעם ביום, עד שהדיסק צריך לעבוד יותר זמן בשביל לקרוא או לכתוב את הקבצים. (על זה נאמר עבודת נמלים)

פעולת האיחוי מסדרת אותם כך שלא יהיה חורים וקבצים ישמרו בצורה רציפה ולא מפוזרים.

defrag.gif

כשאתה יוצר PARTITION נוסף אתה מפריד את השטח הפיזי משאר הדיסק ובכך פעולות שנעשות בPARTITION לא משפיעות על PARTITION אחר.

אצל המשתמש הנפוץ יש כמה גורמים שיוצרים בלגן.

פעולות שוטפות של מערכת הפעלה, התקנות משחקים, הורדות, העתקות, פתיחת קבצים מכווצים, מחיקות וכו...

מכיוון שמערכת ההפעלה מורכבת מהמון קבצים קטנים והיא מהווה בסיס לכל מה שאתה עושה במחשב,

מומלץ להפריד את המערכת הפעלה משאר מוקדי הבלגן.

בנוסף יש גם את עניין הקבצים הנעולים ע"י מערכת ההפעלה שאותם לא ניתן להזיז כל עוד שהOS עובד.

בשביל זה אפשר לעשות BOOT TIME DEFRAG.

ואם כל הדיסק כולל הכול יהיה על PARTITION של הOS זה יקח שנים.

איך אתה יודע כמה הדיסק משפיע על העבודות הגראפיות שלך ואם RAID יעזור מספיק כדי להצדיק את המהלך, תשאל אנשים שעובדים באותו תחום.

יכול להיות שמעבד יותר חזק או יותר זיכרון יתנו לך יותר מRAID לצורך העניין.

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת

פורסם

שאלת המשך:

אם אני מעתיק את התיקיה program files מ-c ל-D התוכנות עדיין אמורת לעבוד או שצריך להתקין הכל מחדש?

פורסם

תצטרך להתקין מחדש.

כי יש קבצים שמפוזרים בהמון מקומות כמו למשל בתיקיית הWIN/SYSTEM או ברג'יסטרי שלפעמים יש להם הגדרות לתוכנות או לדרך הפעלת ישומים ועוד המון דברים אשר מוגדר להם הPATH של הקבצים במקום בו הם נמצאים כרגע.

אני מניח שתקבל המון שגיאות אם תעשה CUT ו-PASTE של כל Program Files לכונן אחר מלבד איפה שזה כרגע.

ואני מכוון אחרי שתעתיק. עזוב שהרבה קבצים לא ירצו לזוז כי הם בשימוש ע"י המערכת ושאר סיבות דומות.

בקיצור, אל תעשה את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים