עבור לתוכן

האם יש דרך להימנע מריסטרטים בלתי צפויים?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אתמול בזמן שצפיתי בסרט במערכת המדיה סננטר, פתאום הנגן קפא לרגע, ואז התבצע אתחול לא צפוי. כשוונידוס עלה, קיבלתי הודעה שהתבצעה הפעלה מחדש עקב שגיאה/בעיה שנגרמה (לא זוכר בדיוק את נוסח ההודעה)

אני לא מכיר היטב את ויסטה, אבל זכור לי שבמערכות הפעלה קודמות, היה באיזשהו מקום הוראה של ברירת מחדל לאתחל את המחשב בגלל סוג מסוים של אירועים.

המומחים המליצו לשנות את ברירת המחדל הזו, כדי למנוע תופעה של ריסטרטים בלתי צפויים.

השאלה שלי- האם גם בויסטה קיימת האופציה הזו, והאם גם כעת ההמלצה היא לבצע שינוי בברירת המחדל, או שדווקא עדיף להשאיר את זה ככה, כי ריסטרט זה בעצם פעולת "התגוננות עצמית" של המחשב בפני בעיה שעלולה להיות חמורה יותר אלמלא התבצע אותו אתחול?

תודה רבה

פורסם

האפשרות קיימת גם בויסטה. אם מעניין אותך איזה מסך כחול זה היה (למטרות אבחון) אפשר לבטל את האתחול האוטומטי. אחרת, אין ממש הבדל, פרט אולי למניעת לולאה של אתחולים.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אוקיי, מצאתי את המקום , תודה.

אבל שוב- השאלה האם ניתן להסיר בבטחה את ה"וי" באופציה של "הפעל מחדש באופן אוטומטי" ואפילו מומלץ לעשות זאת, או שדווקא כדאי להשאיר את זה ככה.

בכל זאת מדובר בבחירת מחדל של המחשב, וכמו שכתבתי קודם, אולי זה דרך של המערכת לגונן על עצמה במקרים של כשל?

פורסם

ברגע שמופיע מסך כחול המערכת בעצם הפסיקה לעבוד, האתחול הוא עניין טכני בלבד. תחשוב שלאחר המסך הכחול המערכת שולחת גמד שילחץ על כפתור ה-RESET. ההגנה נעשית בעצם העצירה והצגת הודעת השגיאה.

פורסם
  • מחבר

רק תיקון קטן, הודעת השגיאה מופיעה אחרי שווינדוס עולה מחדש.

בכל אופן, דבר אחד בטוח- האתחול עצמו הוא לא הבעיה, אלא רק הסימפטום.

האם יש דרך (אולי באמצעות תוכנת אבחון כלשהי) לגלות מהו הגורם לבעיה, האם זו בעיה של תוכנה או חומרה?

פורסם
  • מחבר

בדיוק מה שחיפשתי, תודה רבה. :xyxthumbs:

אגב, במידה ואצליח לקרוא את הלוג עם הנתונים הטכניים, אבל אהיה זקוק לעזרה בניתוח הבעיה ובדרכים לפתרונה- איזה פורום יהיה המתאים ביותר עבור כך?

פורסם
  • מחבר

טוב, הצלחתי איכשהו להעלות את האיבחון, אבל אם אני מצליח לפרש נכון את ההודעה שמופיעה שם, אז בעצם לא בחרתי בהתקנת הסמלים הנכונים?

עד כמה שזכור לי, זו חבילת הסמלים שבחרתי להוריד:

Windows Vista SP1 RC1 x86 retail symbols, all languages (File size: 267 MB - Most customers want this package

אם זו לא החבילה הנכונה, אז מה כן, ואיך מסירים לגמרי את החבילה השגוייה, בכדי שלא יהיו התנגשויות?

עזרה בבקשה :kopfpatsch:

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

סליחה שנאלצתי להקפיץ את ההודעה שלי, אבל ללא התקנה נכונה ומלאה של מערכת הסמלים, לא תהיה לי שום אפשרות להעלות ולקרוא את נתוני הדו"ח, שמצביעים על סיבות אפשריות לקריסות של המחשב.

מבקש מאוד אם תוכלו לעזור לי להתקין את הסמלים כמו שצריך.

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים