עבור לתוכן

איכות תצוגת DVD במסכי 22"

Featured Replies

פורסם

עברתי לאחרונה ממסך 19 crt למסך lcd 22 , מבחינת ה-desktop ומשחקים באמת מדובר בשיפור אדיר.

בכל הנוגע לסרטים זה קצת בעייתי , מאחר והתצוגה האידיאלית היא ב-native resolution של 1680x1050 יוצא שכל סרט dvd

נמרח כשאני מעביר ל-full screen , האם יש דרך לשפר את איכות הצפייה מעבר לאופציה להוריד רזולוציה?

תודה.

פורסם

מההודעה שלך קשה להבין בדיוק מה הבעיה, אם הבעיה היא ביחסי רוחב-גובה של הסרט לעומת היחס של המסך אתה יכול לנעול את היחס (רוחבXגובה), ככה אתה תקבל את היחס האופטימלי, החיסרון בעניין הזה שאתה תקבל 2 פסים שחורים ב-2 צדדי המסך.

פורסם

הפתרון שלך זה לעבור לHD 720P.

DVD זה פורמט מיושן עם רזולוציה נמוכה.

פורסם

הפתרון שלך זה לעבור לHD 720P.

DVD זה פורמט מיושן עם רזולוציה נמוכה.

או HD1080P אבל החיסרון זה שהסרטי HD שוקלים המון (איזה 4 ג'יגה לסרט )

פורסם
link=topic=336631.msg2905025#msg2905025 date=1211296728]

או HD1080P אבל החיסרון זה שהסרטי HD שוקלים המון (איזה 4 ג'יגה לסרט )

אני רואה שאתה חי בסרט SD...

סרטי 1080P שוקלים הרבה יותר מ4 גיגה (יותר לכיוון ה20-30)

פורסם
  • מחבר

לא התכוונתי ליחס גובה/רוחב אלא לחדות התמונה.

פורסם

ז"א PIXEL MAPPING 1:1?

קח בחשבון שרוב ה-22" הם TN והם לא מתחילים אפילו להשתוות ל-CRT ממוצע.

פורסם

מבחינת חדות וגיאומטריה אין הבדל בין מסכי TN ל-IPS/VA, כולם הרבה יותר טובים מאשר מסכי CRT, וכולם מבליטים את הבעיות בסרטים ברזולוציה נמוכה.

פורסם
  • מחבר

אז לפי מה שאני מבין , כל מסך שיצא לאחרונה אשר יש לו native resolution גבוה לא יכול להנות מתמונה חדה של DVD?

אמורים להסתמך על HD בלבד?

פורסם

נסה להקטין את רזולוצית המסך תוך שמירה על היחס המקורי,למשל 1440x900 . אולי זה יעזור ....

פורסם

זה רק יעביר את עבודת האינטרפולציה מהתוכנה למסך. המסך בד"כ (כשמדובר במסכי מחשב) יעשה עבודה די גרועה.

אז לפי מה שאני מבין , כל מסך שיצא לאחרונה אשר יש לו native resolution גבוה לא יכול להנות מתמונה חדה של DVD?

אמורים להסתמך על HD בלבד?

הבעיה היא בעיקר במסכי מחשב, שלהם אין מעבדי תמונה משוכללים שיודעים לעשות את המתיחה ככה שלא תרגיש באיכות הנמוכה. בטלוויזיות (שלהן גם בד"כ רזולוציה נמוכה יותר) יש מעבדי תמונה טובים יותר, וכך איכות התמונה בסרטי DVD (ובשידורי טלוויזיה) היא טובה בהרבה.

פורסם

אני רואה שאתה חי בסרט SD...

סרטי 1080P שוקלים הרבה יותר מ4 גיגה (יותר לכיוון ה20-30)

גם אתה חיי קצת בסרט... טוב שלא הגזמת.... סרטי 1080P שוקלים בין 8-15 ג'יגה (15 מקסימום)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים