עבור לתוכן

מה עדיף למישחקים E8400 או Q9450

Featured Replies

פורסם

אני רואה פה בין התגובות ש-E8400 עדיף למישחקים תגובה...

• תגובות 50
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כבר ראית תגובות, אתה רוצה עוד תגובות?

אנסה להגיד לך את זה באופן הכי ברור.

במשחקים (שלא יודעים לנצל 4 ליבות), הפרש הביצועים בין ה-E8400 כפול הליבה, ל-Q9450 מרובע הליבה, זניח. לפעמים ה-E8400 לוקח בגלל תדר השעון הגבוה יותר.

ומשום שהפרש המחיר ביניהם רחוק מלהיות זניח, בשיקולי עלות/תועלת, ה-E8400 עדיף.

פורסם

במשחקים (שלא יודעים לנצל 4 ליבות), הפרש הביצועים בין ה-E8400 כפול הליבה, ל-Q9450 מרובע הליבה, זניח. לפעמים ה-E8400 לוקח בגלל תדר השעון הגבוה יותר.

מגמה זו תשתנה בעתיד מסיבה טובה - מעבדים מרובעי ליבה תפסו תאוצה ע-נ-ק-י-ת וכבר משחקים מפותחים עם 4 ליבות ויוצאים פאטצ'ים לעבודה עם 4 ליבות.

פורסם
  • מחבר

אבל מרובע לא פחות טוב מהכפול

וגם שעוד חצי שנה הוא יתן תועלת יותר טובה

אני מבין נכון?

פורסם

נכון.

במשחקים של היום העדיפות של ה8400 לא ניכרת ולא משמעותית למשחק. במשחקים של מחר תהיה עדיפות לQ.

לפי דעתי כדאי לקנות מרובע.

פורסם

מגמה זו תשתנה בעתיד מסיבה טובה - מעבדים מרובעי ליבה תפסו תאוצה ע-נ-ק-י-ת וכבר משחקים מפותחים עם 4 ליבות ויוצאים פאטצ'ים לעבודה עם 4 ליבות.

אתה צודק על הנייר, אבל מה לעשות שבמציאות זה נראה אחרת.

שים לב מה קורה במשחק קרייסיס ברזולוציה גבוהה, ידוע שקרייסיס פותח מראש למעבדים מרובעי ליבה.

http://guru3d.com/article/cpu-scaling-in-games-with-quad-core-processors/9

[attachment deleted by admin]

פורסם

סביר להניח שעד שזה יביא לשינוי של ממש, כל הפלטפורמות הנוכחיות כבר תהיינה ישנות ולא רלוונטיות. למי שקונה מחשב עכשיו, כדי לשחק במשחקים עכשיו, הערך המוסף של ה-QUAD כמעט בוודאות לא שווה את תוספת הכסף.

למרות שאני בהחלט בעד מעבדי QUAD באופן כללי.

אבל מרובע לא פחות טוב מהכפול

וגם שעוד חצי שנה הוא יתן תועלת יותר טובה

אני מבין נכון?

וודאי שהוא לא פחות טוב. השאלה היא האם הוא מספיק יותר טוב כדי להצדיק מחיר גבוה משמעותית.

הויכוח הוא האם מדובר ב"עוד חצי שנה" ל"עוד 3 שנים". אני נוטה לחשוב יותר לכיוון של ה"3 שנים".

פורסם

במחשבה שניה אני מסבים עם QTTP.

זה נראה כמו הDX10 שיצא ובפעל עד שהדברים יצאו לפועל זה עוד יקח זמן.

השאלה היא לכמה זמן אתה מתכנן להיות עם המעבד הזה.

פורסם
  • מחבר

מחשב ל-3 שנים

פורסם

לי אישית נראה שכדאי להשקיע במעבד Q.

פורסם

אני מסכים עם QttP , גם אני בעד מעבדי QUAD באופן כללי , אבל חוץ מאשר שמדובר במשחקים

מתי שהוא שנראה שיפור במרובעי ליבה במשחקים נצטרך כרטיסי מסך חזקים יותר שיוכלו להביא לכדיי ביטוי את יכולת העיבוד

ושוב , אין טעם לבנות על מחשב לעתיד , כל מחשב שנקנה היום יהיה גרוטאה בעוד 3 שנים

פורסם

למה אנשים מתעקשים על השטות הזאת של "לקנות מחשב לטווח הרחוק", מחשבים מתיישנים ברגע שמוציאים אותם מהאריזה אין סיבה, טעם או משמעות לטכנולוגיה שלא נתמכת כבר שהמחשב יצא מהאריזה כי עד שהטכנולוגיה תתפוס המחשב יהיה ישן מדי מכדי להיות שווה את ההשקעה.

עדיף לקנות E8400 לחסוך את ה500 שקל האלו ובמקום לקנות "מחשב ל3 שנים" לקנות מחשב עד שהוא לא מסוגל להריץ את המשחקים\תוכנות\וורד בצורה מספקת ואז עם החיסכון + תוספת קטנה אפשר לשדרג.

פורסם

לא לכולם יש כסף להחליף מחשב כל שנה\שנתיים.

לכם יש זה נהדר. יש אנשים שרוצים לשלם סכום ולסחוב עם המחשב שלהם כמה שיותר...

מאוד לגיטימי, מאוד פולני ומאוד ישראלי...

אז בסדר, תתחשבו בבנאדם, לא צריך תמיד לקטול...

עובדה שאני את המחשב שלי סוחב לכל הצרכים שלי 4 שנים, ומלבד משחקים חדשים ביותר, הכל עובד חלק ! אני ראשי לומר בגאווה ששימושי במחשב גבוהים, ואכן דורשים כח עיבוד חזק... אבל אני מסתדר יפה מאוד! ואני לא במצב של "תסכול" מוחלט מהמערכת.

אבל פלטפורמט וינדוס עובדת נהדר, רינדורים אז דורשים עוד המתנה של כמה שניות, וCOD4 סוחב נהדר עם קונפיג טוב... הייתי שמח למחשב חזק יותר..

אבל כשאני אקנה את זה, זה יהיה שקוואד יהיה סטנדרט מבוסס... אני מאמין בשנה הבאה כבר אני אקנה מחשב חדש.

במידה ואתה גיימר... תתעלם לחלוטין מכל מה שכתבתי. כי אותך לא באמת מעניין להחזיק מערכת, אותך מעניין FPS..

בין Q9450 לבין ATHLON 64 לא תרגיש שמערכת ההפעלה עובדת יותר "מהר" בצורה שנראת כלכך ברור לעין... קצת RAM והכל עובד חלק.

אז חברים הכל בפורפורציות.

פורסם

ומה יהיה עוד שנתיים שהמרובעי ליבות יהיו הדבר הכי מתאים למשחקים ואז בדיוק יצאו מעבדים 8 ליבות ??? אנשים יתחילו לומר שעדיף מרובע ליבות למשחקים עכשיו אבל הרבה ירצו לקנות 8 ליבות כי משחקים בעתיד יהיו עם 8 ליבות. כל הזמן יצאו דברים יותר חדשים

ועכשיו חזרה לנושא שלנו:

אז המסקנה היא שקונים מחשב, לא קונים מחשב לעתיד, כי זה גם יוצא יותר יקר, שזאת הסיבה העיקרית, וגם בביצועים המרובע ליבות פחות טוב מהכפול למשחקים, תקנה מחשב למשחקים שיהיה טוב למשחקים עכשיו ואל תסתכל יותר מדי קדימה.

כאשר יהיה הבדל רציני בין המרובעי ליבות לכפולי ליבות, אז זה הזמן אולי לשדרג ולהחליף למרובע ליבות. אבל תאמין לי שגם כפול ליבה ומרובע ליבה יתנו לך כמעט אותם ביצועים, ההפרשים זניחים למדי, מה שקובע זה הכרטיס מסך, המעבד רק צריך שלא יעשה צוואר בקבוק לכרטיס מסך

פורסם

לא לכולם יש כסף להחליף מחשב כל שנה\שנתיים.

לכם יש זה נהדר. יש אנשים שרוצים לשלם סכום ולסחוב עם המחשב שלהם כמה שיותר...

אתה רציני או שאתה עושה את עצמך?

אנחנו ממליצים לחסוך עכשיו ולשדרג אחר כך עם מה שאתה חוסך וכך לשמור על יחס עלות-תועלת מצוין לאורך כל התקופה, לעומת מה שאותם אנשים חסרי היגיון עושים שהם קונים כרטיס מסך ומעבד שעולים כמעט פי שתיים ונותנים אולי בלחץ 20% תוספת ואז נתקעים הרחק מאחור שאנשים חכמים שקנו 9600 או 8800GT וE8400 וחסכו יכולים לשדרג עם הכסף שהם חסכו.

דוגמה: יש לך 6000 ש"ח תקציב למחשב, במקום לקנות עכשיו מחשב ב6000 אתה קונה מחשב ב4000 ואז או משדרג אחרי שנה וחצי ב2000 או קונה מחשב חדש ב4000 כל שנתיים במקום לקנות ב6000 לשלוש שנים.

נ.ב כל ההתחייסויות שלי לזמן הם השערה, אפשר למשוך מחשב גם יותר זמן ובכל מקרה להשקיע יותר מדי במחשב זה לא חכם.

_כמו שכתבתי בהודעה הקודמת "

עדיף לקנות E8400 לחסוך את ה500 שקל האלו ובמקום לקנות "מחשב ל3 שנים" לקנות מחשב עד שהוא לא מסוגל להריץ את המשחקים\תוכנות\וורד בצורה מספקת ואז עם החיסכון + תוספת קטנה אפשר לשדרג.")

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים