עבור לתוכן

מסך רחב בתקציב 1000 עד מקסימום 1500

Featured Replies

פורסם

אפשר לקבל המלצות למסך רחב, שיתן את התמורה האופטימלית למחיר?

המחשב מיועד לשימושים של אינטרנט, משרדיים וסרטים.

רצוי כמה שיותר זול ובכל מקרה עד 1500.

מבחינת גודל כמה שיותר גדול בהתאם לתקציב, עדיף (19 או יותר).

תודה

פורסם

19" רחב לא משתלם היום להשקעה כי הוא נמוך - קצת יותר נמוך מ-17" ועם הרזולוציה שלו 1440X900 הוא אינו עדיף על פני 19" רגיל שיש לו רזולוציית 1280X1024.

אם אתה רוצה מסך רחב שנותן תמורה אופטימלית במובן של איכות תמונה, הנדסת אנוש, חיבורים וארגונומיה היחיד שהוא הכי זול ונותן את התמורה הזו בשלמותה הוא Dell 2007WFP.

אם בעיניך תמורה אופטימלית היא לא באיכות התצוגה אלא בארגונומיה סמסונג 943B נכנס בתקציב. אני ממליץ להוסיף עוד 100 שקלים עבור 940T של החברה אשר ייתן לך איכות תמונה טובה משמעותית - מגובה גם בארגונומיה טובה, והוא מתאים לכל השימושים שציינת.

פורסם

19" רחב לא משתלם היום להשקעה כי הוא נמוך - קצת יותר נמוך מ-17" ועם הרזולוציה שלו 1440X900 הוא אינו עדיף על פני 19" רגיל שיש לו רזולוציית 1280X1024.

אם אתה רוצה מסך רחב שנותן תמורה אופטימלית במובן של איכות תמונה, הנדסת אנוש, חיבורים וארגונומיה היחיד שהוא הכי זול ונותן את התמורה הזו בשלמותה הוא Dell 2007WFP.

אם בעיניך תמורה אופטימלית היא לא באיכות התצוגה אלא בארגונומיה סמסונג 943B נכנס בתקציב. אני ממליץ להוסיף עוד 100 שקלים עבור 940T של החברה אשר ייתן לך איכות תמונה טובה משמעותית - מגובה גם בארגונומיה טובה, והוא מתאים לכל השימושים שציינת.

מה עם הPhilips 190P7EG שזול יותר מ940T?

קישור לדיון: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=331202.msg0#new

פורסם
  • מחבר

למה זה חסרון שמסכים רחבים הם נמוכים? הם הרי נמוכים אבל גם רחבים, סך הכל בערך אותו שטח כולל כמו מסכים לא רחבים. (קצת פחות אבל לא עקרוני)

כל המסכים הרחבים בטווח המחירים הזה שיש למשל בזאפ לא מוצלחים?

סתם לדוגמא כל המסכים הבאים (הפופולריים בזאפ של כל חברה) הם אפילו יותר מ-19 אינץ' בפחות מ-1500 ש"ח (ויש כמובן עוד הרבה, ויש גם 19 אינץ')

LG L226WTQ

Samsung 206BW

Dell E228WFP

Benq FP222W

Viewsonic VX2235WM

אף אחד מאלה למשל לא מוצלח במידה דומה (ומעלה) ל-943B שהצעת ?

איכות התצוגה יותר חשובה מהארגונומיה בעיקרון (סך הכל רוב הזמן מסתכלים על המסך ולא מתעסקים בדברים אחרים איתו) אבל אם מסך עם פאנל לא TN עולה 2000 ש"ח (כמו 2007WFP) אז צריך להתפשר.

פורסם

בבית גם 19" רגיל יכול לתת מענה לדרישות המשתמש שבדר"כ לא צריך יותר מהשטח עבודה שלו לכל צורך בסיסי. יש גם מקומות עבודה עם שטח פיזי די מצומצם למיקום המסך. זו הסיבה שעדיין מייצרים 19" רגילים - הם לא הולכים להיעלם כל כך מהר מהשוק בגלל הפופולריות ההולכת וגדלה של 22". אני כמובן ממליץ לקחת פאנל איכותי ב-19" אם ניתן לממן זאת ולמצוא במלאי.

במחיר עד 1500 שקלים אכן יותר משתלם לקחת 22" עבור משחקים אם אתה רוצה בכך - בוודאי לעומת 19" מכיוון שהגודל 22" נותן חוויית משחק עדיפה. מביניהם ה-DELL E228WFP נחשב לפחות גרוע ואפשר גם לקחת בחשבון את ה-ASUS VW222u. ליישומים משרדיים ה-940T עדיף משמעותית על פני 22" בגלל אחידות רקע טובה יותר לטקסט וצבע טקסט כהה יותר עקב יחס ניגודיות סטטי גבוה, כפי שזה אופייני לפאנל VA.

לגבי הפיליפס 190P7EG אני אחכה לסקירה של tmpusr על מנת לראות לאיזה שימושים המסך מתאים ואיזה פאנל למעשה מוצע היום בחנויות. רולטת פאנלים של TN לא יכולה ללכת יחד עם פאנל איכותי, כי על היצרן להצהיר על זוויות צפייה זהות בשיטת מדידה מסויימת של יחס ניגודיות שאינו נופל מ-5:1 או מ-10:1 לגבי שני פאנלים במפרט אוניברסלי (הצהרות נתוני זוויות צפייה זהות לפאנל VA או IPS ב-Dell 2007FP/WFP, Philips 200WP7ES ובחו"ל HP LP2065 וכו'.).

מי שבוחר להתפשר בגלל 500 שקל זה הפסד שלו - דגמי ה-2007 של Dell נחשבים פה, ובצדק, למסכים בעלי יחס עלות תועלת טוב מאוד בקשר לאיכות תמונה, ארגונומיה וחיבורים עבור ממיר טלוויזיה דיגיטלי.

פורסם
  • מחבר

במחיר עד 1500 שקלים אכן יותר משתלם לקחת 22" עבור משחקים אם אתה רוצה בכך - בוודאי לעומת 19" מכיוון שהגודל 22" נותן חוויית משחק עדיפה. מביניהם ה-DELL E228WFP נחשב לפחות גרוע ואפשר גם לקחת בחשבון את ה-ASUS VW222u. ליישומים משרדיים ה-940T עדיף משמעותית על פני 22" בגלל אחידות רקע טובה יותר לטקסט וצבע טקסט כהה יותר עקב יחס ניגודיות סטטי גבוה, כפי שזה אופייני לפאנל VA.

מי שבוחר להתפשר בגלל 500 שקל זה הפסד שלו - דגמי ה-2007 של Dell נחשבים פה, ובצדק, למסכים בעלי יחס עלות תועלת טוב מאוד בקשר לאיכות תמונה, ארגונומיה וחיבורים עבור ממיר טלוויזיה דיגיטלי.

אני מבין אז שעבור מסך רחב עם פאנל לא TN המחיר הנמוך ביותר שמתשלם לקנות לדעתך הוא כ-2000 ש"ח ל-2007 של דל (שזאת חריגה של 500 ש"ח מהרף העליון שהוא גם ככה מעל המחיר הרצוי)

מבין פאנלים TN שני המסכים המוצלחים ביותר הם DELL E228WFP וה-ASUS VW222u ?

יש איזושהי ביקורת בין שניהם? מה עדיף לדעתך מאיזה סיבות? (הדל יקר יותר, יש לו יתרון שיצדיק זאת?)

פורסם

על ה-E228WFP תוכל לקרוא בביקורת ההשוואתית של מסכי 22" בנעוץ שבראש הפורום. ה-MW221C כבר לא זמין בארץ ועקב הביקורת נחטף. אבל יבואני ASUS משום מה לא רוצים להמשיך לייבא אותו. ההמלצה החלה על ה-VW222U עקב ביקורת עליו ב-XBIT שמצאה אותו כמסך סביר בקטגוריית ה-22" TN.

יכול להיות שתהיה מרוצה מה-E228WFP (או VW222u בגלל מחיר נמוך), אבל בכל מקרה לעבודות טקסט ואינטרנט הם בחיים לא ייתנו אותה חוויית קריאה או חווית צפייה בסרטים כמו פאנל ה-IPS/PVA של 2007WFP/FP, שאליו התייחסתי בעקבות רצונך בתמורה אופטימלית למחיר אין תמורה כזו במסכים מבוססי TN. ההבדלים בין מסכי TN כל כך מינוריים באיכות התמונה, שזה לא משנה מה לוקחים - בין אם מדובר ב-1300 שקלים או ב-3400 שקלים.

אגב, 2007FP ,שהוא טיפה יותר יקר מהרחב, מיטבי יותר לקריאת טקסט, כי כל גלילת מסך מראה לך יותר שורות - וה-Pivot שלו שימושי ביותר ואינו גבוה מדי לעומת 2007WFP. יש בנעוץ קישור לתצלומי השוואה שלהם.

פורסם
  • מחבר

אחרי שדיברתי עם אח שלי (שהמסך מיועד בשבילו) ככל הנראה בסופו של דבר באמת נקנה את ה-2007WFP.

תודה רבה על העזרה.

פורסם
  • מחבר

שאלה חדשה בקשר למסך - ה-2007WFP בעל זמן תגובה של 16ms, זה לא גבוה מידי? לא יפריע לצפייה בסרטים למשל?

עריכה:

מצאתי בינתיים את

אל תתייחס בכלל למהירות התגובה המוצהרת ל-Dell 16ms שחור-לבן-שחור אשר שווה ערך ל-6ms אפור-אפור, מאחר שלמשחקים הם טובים באותה מידה.

אז אני מבין שאין לי מה לחשוש בנושא הזה, נכון?

מה לגבי דגמי המסך- ראיתי שיש גם פאנל IPS ו-PVA למסך הזה, וגם הזכירו Rev4 באחד השרשורים..

מה עדיף? ואיך אני יודע מה אני מקבל?

עריכה 2: מעוד קצת חיפוש ראיתי שכתבו שפשוט בחלק מהמסכים היה 16ms gray2gray ואח"כ שינו את הפאנל ולכן הזמן ירד ל-8 (ובכל זאת הם משווקים כ-16 כי יש גם כאלה).

האם בטוח שזה באמת יהיה 6 או 8 מילישניות אפור לאפור ? או שצריך לודא את זה בהתאם לפאנל? (מה שמתקשר לשאלה האחרונה שלי..)

פורסם

שאלה חדשה בקשר למסך - ה-2007WFP בעל זמן תגובה של 16ms, זה לא גבוה מידי? לא יפריע לצפייה בסרטים למשל?

עריכה:

מצאתי בינתיים אתאז אני מבין שאין לי מה לחשוש בנושא הזה, נכון?

אין מה לחשוש. קרא על חוסר המשמעות של הצהרת זמני תגובה במפרטי יצרני מסכי LCD. כיום מריחות נראות בצורה מורגשת על ידי כל אדם במסכים לגרפיקה מקצועית עם זמן תגובה של 30ms . רק בביקורות המקצועיות בודקים איזה זמן תגובה יש לטווח שלם של מעברי צבעים במסכים לכן הצהרת היצרנים אינה מציאותית. ה-Dell יתאים לסרטים. למיטב זכרוני שום קונה שלו בעבר לא ציין בפורום שיש לו בעיית Input Lag חריג במשחקי FPS מהירים.

מה לגבי דגמי המסך- ראיתי שיש גם פאנל IPS ו-PVA למסך הזה, וגם הזכירו Rev4 באחד השרשורים..

מה עדיף? ואיך אני יודע מה אני מקבל?

סוג הרוויזיה לא קובע את הסיכוי לקבל פאנל מסויים. בכל מקרה, שני הפאנלים טובים לכל שימוש ביתי ועוד לא היה בפורום מישהו שדיווח כי קיבל S-PVA ב-2007WFP, כך שמירב הסיכויים הם שתקבל S-IPS בו (אות L אחרונה במספר הסידורי מתאימה לפאנל זה, S ל-S-PVA).

עריכה 2: מעוד קצת חיפוש ראיתי שכתבו שפשוט בחלק מהמסכים היה 16ms gray2gray ואח"כ שינו את הפאנל ולכן הזמן ירד ל-8 (ובכל זאת הם משווקים כ-16 כי יש גם כאלה).

האם בטוח שזה באמת יהיה 6 או 8 מילישניות אפור לאפור ? או שצריך לודא את זה בהתאם לפאנל? (מה שמתקשר לשאלה האחרונה שלי..)

http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/20inch-4_10.html

בביקורת הנ"ל מוזכרת עובדת היות פאנל ה-S-IPS של 2007WFP מאופיין במהירות תגובה של 16ms BtB בתקן ISO האקוויולנטי ל-6ms GtG בממוצע. ההבדל בכל מקרה בין 8 ל-6 מילישניות הוא לא כה דרמטי, שניתן להבחין במריחות בולטות יותר ב-8 מילישניות. ברמות אלו מריחות הן תופעה שנחווית ע"י כל אדם בצורה שונה בהתאם לסינדרום Retinal Persistence שהוא בעיה במוח ולא בגלל האופן שבו המסך עובד, סינדרום שהנו נדיר וגורם לך לראות מריחות גם במסך עם מהירות תגובה של 2ms למשל.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אחרי קצת עיכובים אני רוצה לקנות את המסך עכשיו (ביחד עם מחשב שלם) - מחר ליתר דיוק, אני מתכוון להזמין מ-SkyPC.

הבעיה היא שאני מבין שעכשיו כבר אי אפשר להשיג את 2007WFP...

הבנתי גם שאין למסך אלטרנטיבה דומה, כלומר לא TN. (עד למסכי 24 אינץ')

מה תהיה ההמלצה עכשיו אם כן, בהעדר 2007WFP, עבור השימושים שציינתי? (מסך רחב, שיתן את התמורה האופטימלית למחיר, מיועד לשימושים של אינטרנט, משרדיים וסרטים)

בבקשה תגיבו עוד היום כי חשוב לי להזמין כבר מחר ואני גם לא אהיה מחר ליד המחשב עד מאוחר..

תודה

פורסם

orleans שלום,

על איזה מסך היית ממליץ למטרות חווית משחק וישומי Office (לתלמיד בן 11/12) באיזור 1,500 ש"ח ??

האם יש עדיפות למסכי "22 (פאנל TN) מבחינת חווית משחק או עדיף מסך קטן יותר "20 איכותי יותר...

עח מה אתה ממליץ ?

פורסם

Cahiml, אל תגנוב את הדיון. תפתח דיון משלך.

פורסם

yonir

אני רואה שלוש אפשרויות.

1. לנסות למצוא 971P שנראה שהגיעו כמה יחידות ממנו. מסך מעולה לרוב השימושים אבל מורח במשחקי FPS מהירים.

2. להגדיל עוד את התקציב לדל 2007FP לא רחב.

2. אסוס 201PW 20" רחב אבל עם ציפוי משתקף. טוב במיוחד לסרקים.

פורסם

Cahiml, אל תגנוב את הדיון. תפתח דיון משלך.

אף אחד לא מנסה לגנוב את הדיון, למה לפתוח עוד דיון אם מדובר באותו ה ISSUE עצמו.

מה שתמליצו לו מתאים גם להזמנה שלי (מה גם שלא נותר לי הרבה זמ, אני צריך להזמין עוד היום מסך מפנדה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים