עבור לתוכן

מארז MID-TOWER עד 1K - ה-Gigabyte Aurora 570?

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מארז mid-tower למחשב החדש שאני מתכוון לבנות. המטרה היא שיהיה גם נוח, גם מקורר היטב וגם יפה. תקציב עד 1000 שקל, אבל לא יותר.

בינתיים צד את עיני ה-Gigabyte Aurora 570. כל הביקורות שקראתי עליו היו מחמיאות מאוד, אבל ארצה לקבל גם את דעת חברי הפורום.

המארז במחשב הישן הוא ה-Thermaltake Lanmoto. נראה שה-570 מביא איתו כל מה שאהבתי ב-Lanmoto כגון:

* פאנל צד עם חלון

* הכנסה נוחה של כוננים אופטיים ללא הברגה

* רגליות מסתובבות ליציבות

* מאווררים גדולים (120MM), שקטים וטובים

* קל מאוד (ה-Aurora לא כזה קל, אבל גם לא נורא)

ובנוסף מוסיף ומשפר כמה דברים:

* דלת נפתחת ימינה ולא שמאלה (יותר נוח לימניים)

* גם דיסקים קשיחים אפשר להכניס בלי הברגה

* תופסנים לכרטיסי הרחבה שבאמת עובדים (לפחות לפי השמועות)

* שלושה מאווררים מוארים בכחול (ב-Lanmoto היה רק אחד והשני רגיל)

* אין מאוורר בפאנל הצדדי (סתם מעצבן)

הדבר היחיד שחסר ביחס ל-Lanmoto זה בקר המאווררים המובנה, אבל לא בטוח שזה כ"כ נחוץ, שכן רוב הביקורות והאנשים שדיברתי איתם טוענים שמדובר במארז מאוד שקט. בכל מקרה בקר מאווררים אפשר להוסיף בהמשך, אם יהיה בכך צורך.

שאלותי הן כדלקמן:

1) האם יש פגמים ב-Aurora 570 שיש להיות מודע אליהם (במיוחד אם מישהו יכול להעיד מנסיון)?

2) אילו מארזים אחרים אפשר להשיג בארצנו כיום שיספקו את כל הדברים הטובים שיש ב-Aurora 570 ויהיו משתלמים (סה"כ ה-570 הוא לא מארז חדש מאוד, ובהחלט סביר שיש דברים טובים יותר).

3) האם קיים בתקציב מארז בעל תכונות דומות ובנוסף בקר מאווררים מובנה (לחילופין אשמח להמלצות על בקר מאווררים טוב לפאנל קדמי (5.25" או 3.5").

בתודה מראש.

פורסם

ה AURORA הוא לא MID TOWER :-\

ולמה כל כך חשוב לך שהוא יהיה MID ? הינה ה AURORA הוא FULL וניראה שאהבת אותו....

הצעות שלי:

http://www.cobrapc.co.il/Product.asp?productid=1306 - מארז מושלם.

יש עוד טובים... אבל בתקציב שלך אתה יכול לקחת יותר טובים רק שבמחירים האלה זה כבר רק FULL TOWER.

פורסם

אני מסתייג מהמארזים של ANTEC (חוץ מה-SONATA האגדי) בגלל הקטע עם הספק כוח שנמצא למטה ואז צריך לאלתר פיתרונות לחבר את המעבד למתח...

פורסם

אני מסתייג מהמארזים של ANTEC (חוץ מה-SONATA האגדי) בגלל הקטע עם הספק כוח שנמצא למטה ואז צריך לאלתר פיתרונות לחבר את המעבד למתח...

זה מארז מצוין מבחינת סידור חותים. אתה יכול בקלות להעביר חותים מאחורי הלוח ולחבר הכל בקלות - כמובן שצריך ספק עם כבלים ארוכים כמו הספקים של CORSAIR.

פורסם

הכבלים שלהם מוסלבים אם אני זוכר נכון, יהיה רווח מספיק גדול בין הדופן של המארז לבין הלוח בשביל שפותח הדיון יוכל להעביר שם כבלים? בלי קשר, ספקים של CORSAIR מומלצים רק למערכת די חזקה מבחינת כרטיס מסך...

פורסם

הכבלים שלהם מוסלבים אם אני זוכר נכון, יהיה רווח מספיק גדול בין הדופן של המארז לבין הלוח בשביל שפותח הדיון יוכל להעביר שם כבלים? בלי קשר, ספקים של CORSAIR מומלצים רק למערכת די חזקה מבחינת כרטיס מסך...

מה זאת אומרת מוסלבים ?

אם ב CM690 יש מקום (אני העברתי את כל הכבלים שלי מאחורי הלוח) אז בטח גם שם יהיה מקום.

פורסם

סליב באנגלית זה שרוול, ומשם הפועל. כעיקרון, הכוונה היא שהכבלים עטופים בסליב, מה שעושה אותם יותר שקופים מבחינת סירקולציית האוויר במארז (יענו, פחות מפריעים), וגם מונע מהחוטים שמהם הכבל מורכב להסתבך עם חוטים של כבל אחר.

פורסם

סליב באנגלית זה שרוול, ומשם הפועל. כעיקרון, הכוונה היא שהכבלים עטופים בסליב, מה שעושה אותם יותר שקופים מבחינת סירקולציית האוויר במארז (יענו, פחות מפריעים), וגם מונע מהחוטים שמהם הכבל מורכב להסתבך עם חוטים של כבל אחר.

אה... אז אמרת את זה סתם ? בלי קשר לשאלה שלך האם יהיה מספיק מקום להכניס אותם ?

פורסם

כמובן שיש קשר לשאלה, הרי הסליב הזה מעבה קצת את הכבלים.

פורסם

כמובן שיש קשר לשאלה, הרי הסליב הזה מעבה קצת את הכבלים.

אה... טוב, לא אז בכל זאת זה לא מפריע... (אצלי לפחות)

פורסם
  • מחבר

יש צדק בדבריך, ElemenTal, ה-AURORA אכן לרוב מוגדר כ-FULL TOWER (למרות שיש גם כאלה שקוראים לו MID). אני ראיתי בו MID-TOWER, כי אני הולך לפי מספר החריצים ל-5.25" - 2-3 זה MINI, ו-4-5 זה MID, ומעל לזה FULL, אבל זאת מן הסתם לא הגדרה סטנדרטית.

בכל מקרה, כוונתי הייתה שאני לא רוצה מארז ענק. ה-AURORA שהוא טיפה גבוה יותר מה-LANMOTO הישן שלי הוא בערך המקסימום שאליו ארצה להגיע.

תודה על המלצותיכם, אבחן את המארזים שציינתם ואחזור אם יהיה צורך.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים