עבור לתוכן

מעבד Intel Core 2 Duo E8500 או אינטל מרובע ליבה ?

Featured Replies

פורסם

שלום

רציתי לשאול, האם שווה לשים במחשב חדש מעבד דו ליבתי מהסדרה החדש של אינטל כמו

http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=20632

או שעדיף ללכת על מרובע ליבות?

מבחינת מחיר הם דומים, ההיתרון שאני רואה כרגע לכפול הליבה הוא בנושאים כמו SSE 4.1, FSB של 1333 וכו'

וכמובן מהירות של 3.2 ג'גה הרץ בקירוב (ואפשרויות OVERCLOCKING רציניות)

מה דעתכם?

פורסם

המרובע ליבות החדש גם 1333 ו SSE 4.1 וכו'.

חוץ מזה כבר איזה מיליון אנשים לפניך שאלו את אותה השאלה, אז תחפש את התשובה.

פורסם

אם אתה מתכוון ל Q6600 אז הוא לא תומך ב 1333 ו SSE 4.1 וכו'.

פורסם

מזל שאמרתי "החדש" לא ?

פורסם
  • מחבר

אוקיי אבל מרובעי הליבה החדשים הם בעלי מהירות שעון נמוכה יותר, אז עדיין מי עדיף ולאיזה דברים?

פורסם

מה לא היה מובן ב search.gif ?

פורסם

תלוי מה הדרישות שלך המחשב לדעתי אם יש לך תהיות לגבי זה כנראה שאתה רוצה מרובע ליבות יותר כדי להגיד שיש לך מרובע ליבות (בלי כוונה לפגוע)

מאשר צורך ממשי במרובע ליבות לצורכי עבודה שונים.

לדעתי אין סיבה שלא תיקח את הדו ליבתי ותחכה שנתיים שלוש עד שיצאו דגמים חדשים הרבה יותר ותראה אם אז תצטר כבר מרובע ליבות או לא

כרגע כפי שציינתי קודם לאדם הפשוט אין סיבה לקנות מרובע ליבות.

פורסם

גם אין שום סיבה לקנות כפול ליבה במחיר של מרובע ליבות.

פורסם

גם אין שום סיבה לקנות כפול ליבה במחיר של מרובע ליבות.

תלוי איך מסתכלים על זה.

נניח שמדובר באדם שמשחקים הם שימושיו העיקריים. ברובם המוחלט ה-E8500 מנצח את ה-Q9300 (מרובע הליבות החדש המקביל לו במחיר) בזכות תדר שעון גבוה יותר. כמו כן, בגלל עניינים של מכפלה, ניתן לדחוף את ה-E8500 רחוק יותר מאשר את ה-Q9300, כך שגם באוברקלוקינג הפער לא ייסגר (להבדיל מהמצב הקיים בין ה-Q6600 ל-E6850).

מה שכן, אפשר לקנות כפול ליבה זול יותר (כמו ה-E8300/8400) אשר באפליקציות שלא יודעות לעשות שימוש טוב ב-4 ליבות ייתן ביצועים שווים ל-Q9300 במחיר נמוך יותר משמעותית. אולי זו כוונתך.

פורסם

תראה,

ההבדל בביצועים היום בין כפול ליבה בתדר גבוה מעט יותר מאשר מרובע ליבה בתדר מעט נמוך יותר לא מספיק גדול כדי להפוך משחק שאינו שחיק על המרובע לשחיק על כפול הליבה. המצב דומה לעבר בו אנשים קנו מעבדים חדי ליבה בתדר גבוה על פני כפולי ליבה בתדר נמוך יותר, כיוון שהם היו יותר מהירים באותו רגע. היום אותם אנשים החליפו/מחליפים מחשב כיוון שהוא נהיה עגלה מקרטעת - בעוד שכפול ליבה בדוגמת ה-3800 שהיה נפוץ הוא סביר ביותר גם היום.

מילא, אם היו קונים כפול ליבה כדי לחסוך כסף. אבל גם לקנות כפול ליבה - וגם לשלם את המחיר של המרובע ליבה נשמע לי מיותר.

פורסם

זאת אומרת שאים רוב העבודה שלי במחשב היא אינטרנט, אופיס על כל הגדרותיו, סרטים, הורדות מהאינטרנט, צריבות תוכנה וסרטים, הפעלה של תוכנות הקלטה (לא עריכה וידאו או המרה של סרטים), ועוד תוכנות מזעריות של סריקה וירוסים וכ"ו אז יספיק לי ה E8400 ליפחות למס' שנים טובות.

פורסם

זאת אומרת שאים רוב העבודה שלי במחשב היא אינטרנט, אופיס על כל הגדרותיו, סרטים, הורדות מהאינטרנט, צריבות תוכנה וסרטים, הפעלה של תוכנות הקלטה (לא עריכה וידאו או המרה של סרטים), ועוד תוכנות מזעריות של סריקה וירוסים וכ"ו אז יספיק לי ה E8400 ליפחות למס' שנים טובות.

וגם ה-E8100 כנראה.

וגם Pentium4 3.0C כנראה.

אבל ה-E8400 נותן תמורה טובה לכסף.

:xyxthumbs:

פורסם

ובואו לא נשכח את ה E8200.

אני חושב שהוא נותן תמורה ממש טובה לכסף.

למי שנמצא בשוק הבינוני נמוך זה נראה לי המעבד המשתלם כרגע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים