עבור לתוכן

יום חם ומחשב עוד יותר חם. אני צריך להתקשר למכבי אש?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

חזרתי היום בצהריים למחשב שפעל בסופשבוע, אבל עבד בעיקר על הורדות מהאינטרנט (ותהליכים של ויסטה שרצים ברקע) ולא היה אמור להתאמץ יותר מידי.

להלן מפרט המחשב (ללא אוברקלוק):

מארז Arctic Cooling Silentium T2 Pro

מעבד E6600 עם קירור סטוק

לוח אם 965P-DS3

כרטיס מסך לידטק 8800GTS 640M

כונן קשיח 250GB של WD

כשחזרתי בצהריים בדקתי את הטמפ' דרך Everest ודרך Rivatuner, גיליתי כמה דברים מלחיצים. לוח האם והמעבד עבדו על 46 ו-44 מעלות בהתאמה (הליבות הציגו 41 מעלות), וזה עוד נראה לי סביר בIDLE ביום חם. אבל כרטיס המסך לעומת זאת עבד על 74 מעלות בDiode ועל 65 מעלות בAmbient. כל זה כשהמאוורר על הGPU עמד על 60% (1500RMP) קבוע והמאוורר של הCPU עמד על 1700RPM (אבל משתנה). זה היה נראה לי מאד גבוה וכדי לבדוק שיניתי את המאוורר של הGPU דרך Rivatuner ל80%. הטמפ ירדו אחרי 5 דקות בערך ב-10 מעלות ל65 בDIODE ו-55 בAmbient, מה שנראה קצת יותר טוב.

קודם כל, האם הטמפרטורות האלו בכרטיס המסך שקיבלתי בהתחלה (עם 60%) לא גבוהות מידי לIDLE? ואם כן, למה המאוורר של כרטיס המסך לא מעלה את הקצב? הוא לא אמור לעשות את זה אוטומטית כשנהיה חם מידי, או שאני אמור להגדיר את זה ידנית בRivatuner? מה לגבי הלוח והמעבד? זה סביר, לא?

בעיה שנראתה לי יותר חמורה, היא הטמפ' של הכונן הקשיח. במארז של AC יש HD Muffer מיוחד מספוג בולם זעזועים שאמור להשתיק את רעידות הכונן, ויש לו מוליך חום צמוד שאמור לקרר את הכונן למרות שהוא יושב בתוכו. נראה לי שהוא ממש לא מקרר כמו שצריך, כי כשהגעתי הכונן היה על 55 מעלות. אני מניח שהוא עבד במהלך היומיים האחרונים, כי בגלל ההורדות שפעלו ברקע בטח קראו וכתבו לתוכו, אבל זו לא אמורה להיות פעולה אינטנסיבית והטמפרטורה הזאת מדאיגה אותי. הכונן של הלפטופ שלי למשל עובד בד"כ על פחות מ-40 מעלות. עכשיו אגב טמפ' ההרדיסק ירדה ל50 מעלות, אבל אני מניח שזה גם בגלל שהטמפ בחדר ירדה.

למישהו במקרה יש מארז של AC ויכול להגיד לי על איזה טמפ' הכונן עובד אצלו? למי שאין, זה נראה לכם הגיוני? או שכדאי לי להיפטר מהMuffer הזה ולשים את הכונן במחשב כרגיל בtray שלו?

תודה רבה לכל מי שיכול להמליץ על משהו.

פורסם

הטמפ שלך מעט גבוהות לא משו שאמור להדאיג..

הליבות שלך סבבה ביותר אם EIST מכובה

הדיסק הקשיח טיפה גבוה ..או שאצלי טיפה יותר נמוך וגם 50 מעלות לא רציני בימים כאלה

והרטיס מסך 55-65 על 80 אחוז נראה לי סבבה ביחס לתגובות בפורום שהכרטיס הזה חם ברמות

הכל סבבה 100 אחוז חוץ מהכרטיס מסך שאני לא בטוח תחכה לתגובה

פורסם

מעבד 44 בלי עומס? זה קצת הרבה אל תחשוש אבל, אצלי למשל הוא בOC וב27-31 מעלות בלי עומס ומגיע ל42-43 גג עם עומס של שני הליבות תחת 100%.

אבל הכרטיס מסך נראה גבוה מאוד, תשתמש בRIVA TUNER ותשים את כל המאווררים על 100% עבודה.

פורסם

מעבד 44 בלי עומס? זה קצת הרבה אל תחשוש אבל, אצלי למשל הוא בOC וב27-31 מעלות בלי עומס ומגיע ל42-43 גג עם עומס של שני הליבות תחת 100%.

אבל הכרטיס מסך נראה גבוה מאוד, תשתמש בRIVA TUNER ותשים את כל המאווררים על 100% עבודה.

זה ממש לא קשור יש לכם רכיבים שונים ובגלל זה טמפ' שונה :screwy::lol:

והמעבד קצת גבוהה אבל לא קריטי.

הכרטיס מסך שים על 80% והטמפ' היא בסדר גמור בשביל יום כזה חם.

והדיסק קשיח גבוהה ואני לא מכיר את המארז הזה ולא הבנתי כל כך על המחבר שלו אבל שים מולו מאוור והטמפ' תרד.

יום טוב :xyxthumbs:

אם יש עוד שאלות אתה מוזמן :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

זה ממש לא קשור יש לכם רכיבים שונים ובגלל זה טמפ' שונה :screwy::lol:

והמעבד קצת גבוהה אבל לא קריטי.

הכרטיס מסך שים על 80% והטמפ' היא בסדר גמור בשביל יום כזה חם.

והדיסק קשיח גבוהה ואני לא מכיר את המארז הזה ולא הבנתי כל כך על המחבר שלו אבל שים מולו מאוור והטמפ' תרד.

יום טוב :xyxthumbs:

אם יש עוד שאלות אתה מוזמן :xyxthumbs:

כן, עכשיו על 80% זה נראה לי יותר יציב: הוא עובד על 66 ו-53 מעלות בCore/Ambient אבל אולי זה גם בגלל שכבר ערב. אני אנסה לבדוק אותו במאמץ על אובליביון או משהו ונראה מה יצא לו. גם הCPU עובד עכשיו על 42 והליבות על 39, אבל מצד שני הוא הוריד גם את המהירות ל1600MHZ בגלל הspeedstep.

הדיסק הקשיח עדיין על 52 מעלות, וזה נראה לי באמת גבוה למפרט של כי לפי WD הוא פועל בטמפ' של בין 0 ל-60 מעלות, ואני די קרוב לגבול העליון:

http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=298

אני חושב שזה בגלל הmuffler. אני פשוט לא יודע אם זה בגלל שהוא לא מותקן טוב אצלי או שככה הוא עובד:

http://www.arctic-cooling.com/pc_case2.php?idx=118

עם הmuffler איו שום אפשרות לשים מאוורר כי הכונן סגור לגמרי בתוכו.

למישהו במקרה יש SILENTIUM?

פורסם

לי יש אחד מאוד דומה WD 2500KS ואני לא עובר את ה48-47 ביום חם.

אני הייתי ממליץ לשאול כאלה שיש להם את המארז הנ"ל ואם יש מקום גם לשים מולו מאוורר.

פורסם
  • מחבר

טוב, עשיתי כמה ניסויים וחיברתי את הכונן שוב מחדש בתוך הmuffler וניסיתי שיהיה קצת יותר מאוורר, אבל קיבלתי בערך את אותן הטפרטורות.

בסופו של דבר החלטתי להעיף את ההרד דיסק מהmuffler ולשים אותו במגש הרגיל. המחשב פועל עכשיו בערך שעה - שאר הטמפ' די דומות, אבל ההרד דיסק מחזיק על 46 מעלות, ואני מניח שזו טמפרטורה קצת יותר ריאלית מה-54 שהוא הגיע אליו קודם, לא?

הליבות שלך סבבה ביותר אם EIST מכובה

בקשר לזה, הטמפ של הליבות שלי (39/40 מעלות) היא למרות שהEIST מופעל. כלומר, אני חושב שהוא מופעל: הליבות עובדות כרגע על מכפלה של X6 במקום X9 ועל 1600MHZ במקום 2400MHZ. המאוורר של המעבד גם עובד כרגע על 1800RPM. זה עדיין בסדר?

אני רוצה לעשות עם זה כמה ניסויים. מישהו יודע יש אפשרות לכוונן את הstepping של המעבד דרך תוכנה, או שאני יכול לעשות את זה רק בביוס?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים