עבור לתוכן

ניסיון ביקורת SONY X95

Featured Replies

פורסם

יש לי את הסוני עד מחר אבל היות לא עבדתי על LCDים קשה לי להיות מדוייק. אני יכול לתת את הרשמים שלי ממנו ומי שרוצה לדעת יכול לשאול

אני אשתדל לענות. פתחתי את התרד כי גם אני רציתי לקנות מסך כזה ולא מצאתי ביקורת של אף אחד.

אז ככה:

המסך מגיע עם כבלי חיבור לDVI וVGA (יש לו את שתי הכניסות).יש לו רמקולים מובנים, אין לו USB HUB. עד כאן אביזרים חיצוניים.

כרגע המחשב שלי מחובר לסוני ולמסך הישן שלי (MAG 786FD) ביחד ע"מ להשוות בינהם. התמונה בסוני חדה יותר אבל הצבעים במאג

"חיים" יותר אני מאמין שזה הבדל בין כל LCD לכל CRT. בסרטים כהים מאוד לפעמים אני רואה "ריבועים" שחורים קטנים בתוך רקע כהה,

יכול להיות שזה בגלל שהמסך לא מכוייל עד הסוף עדיין.

במשחק FAR CRY על ההגדרות המקסימליות לא שמתי לב למריחות. עדיין לא הספקתי לשחק עליו משהו חדש יותר.

בעיה מעצבנת שהספקתי לשים לב אליה - כאשר מחברים את האוזניות למסך, כל פעם שגוללים את המסך יש רעשי רקע מעצבנים וגם סתם כך

יש קצת רעשים עם האוזניות - קצת מעצבן.

זהו לבינתיים. תשאלו שאלות בונות כדי שאני אדע מה לחפש.

פורסם

קוביות הקידוד תלויות באיכות הקידוד.

תבדוק אחידות עם התמונות המצורפות ותגיד לנו גם אם התמונה הבאה חדה (במסך מלא).

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

התמונה נראית סבבה. אני יודע שבד"כ הקוביות קשורות לקידוד אבל במאג אני לא רואה אותן.

פורסם

קוביות קידוד נראות יותר במסכי LCD מכיוון שהם חדים יותר ממסכי CRT ולכן חושפים את הפגמים של הדחיסה.

נסה לראות תוכן HD ב 720P ולמסור לנו חוות דעת, אני מאמין שיש טריילרים של 720P כאן.

רק כדי לאשר שאכן מדובר ב P-MVA האם התמונה הופכת צבעים כאשר אתה מסתכל על המסך מכיוון מסוים כגון מלמטה או מלמעלה?

פורסם
  • מחבר

דבר ששכחתי לציין - ראיתי שכל הזמן מדברים על זוויות צפיה, אני לא רואה שום בעיה וזה מבן אדם שעד עכשיו היה רגיל רק לCRT. אני צריך

ממש להתאמץ ולהגיע לזוויות מאוד חדות כדי להרגיש ולו שינוי קל בצבעים. מבחינת הזוויות אני ממש לא רואה בעייה. בקשר לHD תבוא הודעה

בהמשך. ד"א זה משנה שזה קורה רק בקטעים החשוכים שאין בהם כמעט תנועה?

פורסם

לדעתי מדובר בחדשות טובות, אם זויות הצפיה נשארות לרוב אחידות והצבעים אינם מתהפכים אכן מדובר במסך ה 19"

אשר נותן את איכות התצוגה הטובה ביותר (פאנל P-MVA) בהשוואה למחיר. עכשיו רק צריך לראות איך הוא עומד בהשוואה ל VP930 ול 971P.

פורסם

לדעתי מדובר בחדשות טובות, אם זויות הצפיה נשארות לרוב אחידות והצבעים אינם מתהפכים אכן מדובר במסך ה 19"

אשר נותן את איכות התצוגה הטובה ביותר (פאנל P-MVA) בהשוואה למחיר. עכשיו רק צריך לראות איך הוא עומד בהשוואה ל VP930 ול 971P.

:xyxthumbs:
פורסם
  • מחבר

הורדתי סרט HD ובאמת אין קוביות. מהיר, איטי,בהיר, כהה - הכל נראה טוב. מה עוד צריך לחפש?

פורסם

הנה עוד כמה בדיקות נחמדות:

- בדיקת יכולת אבחנה בגווני שחור כהים: אתה אמור לראות בלינק הבא מסך שחור, עם מלבן שבתוכו הדרגות צבע של גווני שחור כהים (מ 0,0,0 עד 15,15,15). במסכים עם אבחנה ברמה נמוכה בפרטים כהים אתה פשוט תראה מסך שחור לגמרי (שזה גרוע). במסכים טובים מאוד אתה תראה את כל מדרגות הגוונים בבירור, גם בתנאי תאורה בהירה.

אצלי ב VP930 רואים את מדרגות הצבע בבירור בחדר עם תאורה עמומה, ובתאורה בהירה או אור יום רואים קצת פחות טוב (יש איזורים שנראים כמו גרדיאנט חלק במקום הבדלי גוון מפורשים, אבל עדיין רואים את כל הגוונים)

http://lcdresource.com/tools/blacktest.htm

- בדיקת banding:

בעיית הבאנדינג היא בעיה מרגיזה מאוד של חוסר יכולת להציג מעברי צבע שאמורים להיות חלקים, בצורה באמת חלקה. בלינק הבא יש קבצי exe שמציירים גרדיאנטים שונים על המסך, ואם אתה מזהה מעברי צבע לא חלקים או "פסים" של הדרגות צבע במקום שהגרדיאנט יהיה חלק, אז יש בעיה של banding.

ד"א, למסכים שונים יש את הבעיה הזו במידה שונה (זה יכול להיות בספקטרום חלקי מאוד של הצבעים, או רק בגרדיאנטים אנכיים וכו')

http://lcdresource.com/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=39

- בדיקת אחידות:

התמונה שמצורפת למטה היא יוצאת דופן, מסכי LCD פשוט לא אוהבים אותה. היא חושפת בצורה מצויינת את מידת חוסר האחידות בתאורה של המסך:

הגדל את התמונה כך שתתפרש על כל המסך שלך, ואח"כ תתבונן בה ותבדוק אם הגוון הסגול הוא אותו גוון סגול בכל חלקי המסך. הבדלים בגוון מעידים על הבדלי אחידות התאורה.

יש לציין שהתמונה הזו באמת מאתגרת, הגוון הזה רגיש מאוד לחוסר אחידות בתאורה. בשימוש יומיומי כמובן שתרגיש את זה פחות.

רק מסכי LCD עם אחידות מ-ע-ו-ל-ה יציגו את התמונה בגוון אחיד לחלוטין. גם אצלי ב VP930 ניתן לראות מעט הבדלים בפינות המסך.

במסכי TN התמונה הזו נראית זוועה, עם גרדיאנטים של כחול וסגול ושלל צבעים בתפארתם :screwy:

תהנה :xyxthumbs:

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

עשיתי את הבדיקות האמורות למעלה להלן התוצאות:

בבדיקת הגוונים הכהים רואים הכדלים (בתאורה עמומה) בין כולם חוץ מה0,0,0 ל1,1,1

כמעט בכל הצבעים בבדיקת הבנדינג רואים "קווים" של החלפות צבע בגוונים הכהים (בערך רבע מהמסך מצד שמאל בבדיקה שהבאת לי) לא

כ"כ מורגשים אבל נראים אם מחפשים אותם.

בקשר לבדיקת האחידות: אני חושב שהתמונה הייתה בהירה יותר למטה אבל קשה לי לומר כי ישבתי לבהות בה ויכול להיות שהעיניים שלי קצת

התערפלו. מה שכן בתמונה הזו רואים הבדלים בזוויות הצפייה יותר בקלות (למרות שעדיין הזווית רחבה מאוד).

עכשיו אפשר לחכות לניתוחים מהמומחים.

פורסם

נשמע מסך ממש מעולה ביחס למחיר!

יאללה באגירה אנחנו צריכים השוואה בינו לבין ה 971P!

יש מצב אתה מסדר לנו משו? :cool2:

פורסם

כמעט בכל הצבעים בבדיקת הבנדינג רואים "קווים" של החלפות צבע בגוונים הכהים (בערך רבע מהמסך מצד שמאל בבדיקה שהבאת לי) לא

כ"כ מורגשים אבל נראים אם מחפשים אותם.

יש לי את ה VP930 של VIEWSONIC וגם אצלי ראו בדיוק מה שתיארת שרואים בצד שמאל עם התמונה הסגולה כשמציגים אותה עם מסך מלא.

אבל שוב, רק אם מחפשים אז רואים את זה.

פורסם

הצבע הזה בהחלט לא מקבל תוספת לזוית הצפיה בשיטת המדורים (Domains) של VA.

מעניין איך המצב במסך עם פאנל IPS.

פורסם

AG43 - קבל את הערכתי העמוקה :xyxthumbs:

אכן נראה על פי התוצאות מסך מוצלח ומשתלם ביותר. הסיבה לתמחור האטרקטיבי היא כנראה בגלל ש-SONY סגרה את ליין ה-LCD שלה וכמעט כל דגמי ה-LCD שלה הם discontinued. עדיין - האחריו היא אחריות SONY מלאה ללא כל קשר.

שוב - תודה :yelclap:

פורסם

ז"א שיכול להיות שיגמר המלאי בקרוב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים