עבור לתוכן

התקנת לוח-אם חדש ללא פירמוט? (עזרה).

Featured Replies

פורסם

שלום פורום.

אינני מבין גדול בתחום החומרה,אבל מעולם לא מאוחר ללמוד,אז שלום לכולם. :)

שאלתי את השאלה באתר אחר,אך לא ממש קיבלתי תשובות,מה גם שאני מאמין שפה יותר מומחים בתחום החומרה.

אני מתכנן לקנות מעבד ולוח אם חדש בקרוב והבנתי שיש צורך לפרמט את ההארד דיסק.עכשיו,אני ממש לא יודע איך מפרמטים וגם ממש חבל לי לאבד את כל המידע,תוכנות ומשחקים שיש לי כעת(320 ג'יגה שיחסית הרבה מנוצל).

במקרה מצאתי את הדיון הבא http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=71&msgid=28633106 בו מסבירים בשתי שיטות(השניה בהודעה האחרונה)כיצד ניתן להתקין לוח אם חדש בלי לפרמט.לא הבנתי כלום מהכתוב שם על מה שצריך לעשות.

אני מאוד אשמח אם מישהו מכיר איזושהי דרך אחרת כיצד לעשות זאת,או להסביר לי את הדרכים בדיון הנ"ל בשפה פשוטה יותר. :P

תודה רבה מראש.

יותן.

פורסם

הפתרונות שמוצעים שם נורא סבוכים

תנסה את הפתרון כאן (בסוף העמוד, אחרי ה"A Final Word"), הוא עבד לי כבר כמה פעמים

פורסם

Repair פשוט עשה את העבודה בשבילי כמה וכמה פעמים

פורסם
  • מחבר

הפתרונות שמוצעים שם נורא סבוכים

תנסה את הפתרון כאן (בסוף העמוד, אחרי ה"A Final Word"), הוא עבד לי כבר כמה פעמים

תודה,זה באמת נראה הרבה יותר פשוט ומבטיח,אך ישנם שני שלבים שלא כל כך הבנתי:

- I changed the IDE+AGP controller driver to the Windows default driver (Standard Dual Channel PCI IDE Controller and PCI standard PCI-to-PCI bridge respectivelly)

איך אני משנה את הדברים האלו לברירת מחדל?ומה הכוונה?

- Uninstalled the VGA Card drivers

אני מניח שהכוונה למחוק את הדרייברים של הלוח אם,איך אני בדיוק עושה זאת?זה לא שהדרייברים נמצאים במקום שבו אני יכול להזהות בוודאות אותם ולמחוק אותם לגמרי.

מצטער על התגובה הקצת מאוחרת,אני מקווה שזה לא הקפצה.

פורסם

השינוי נעשה במנהל ההתקנים DEvice Manager

הרעיון מן הסתם הוא כזה :

לפעמים וינדוס מסוגלת לעדכן את הDEVICES החדשים שהיא מגלה ולפעמים לא

מה שכנראה מנסים לעשות זה לשנות את הדרייברים לגנריים , ולעשות DETECT NEW HARDWARE , בתקווה שזה יעדכן והכל יהיה בסדר.

לדעתי מה שאתה צריך לעשות זה:

לקנות HDD חדש ומהיר , לאו דווקא גדול, שישמש אותך למערכת ההפעלה והתוכנות בלבד.

להשתמש ב320GB כדיסק לDATA בלבד כולל ספרייה לדרייברים והתקנות (SETUPS) . כלומר למחוק את וינדוס והתוכנות ממנו.

אח"כ תתקין עליו וינדוס "מקוצר" (או רגיל) , יש גרסאות לא רשמיות קטנות בהרבה. חפש TinyXP למשל. אם תדאג לכך שבזמן ההתקנה הדיסק יהיה C , אז הוינדוס הזו תשמש כגיבוי ובכל מקרה של תקלה בראשי תוכל לשנות דיסק בוט בביוס ולקבל וינדוס תקינה ואיתה לתקן כל מה שתצטרך. כמובן שהלהיפך נכון מאליו.

אם תעשה גיבוי קבוע לרג'יסטרי של C , אז אתה מסודר כמעט תמיד.

כרגע, תוכל להתקע עם וינדוס שלא עובדת ולעשות את מה שאני מציע שזה יותר פשוט מלהציל 300מגה סרטים.

בהצלחה

פורסם

תודה,זה באמת נראה הרבה יותר פשוט ומבטיח,אך ישנם שני שלבים שלא כל כך הבנתי:

- I changed the IDE+AGP controller driver to the Windows default driver (Standard Dual Channel PCI IDE Controller and PCI standard PCI-to-PCI bridge respectivelly)

איך אני משנה את הדברים האלו לברירת מחדל?ומה הכוונה?

- Uninstalled the VGA Card drivers

אני מניח שהכוונה למחוק את הדרייברים של הלוח אם,איך אני בדיוק עושה זאת?זה לא שהדרייברים נמצאים במקום שבו אני יכול להזהות בוודאות אותם ולמחוק אותם לגמרי.

מצטער על התגובה הקצת מאוחרת,אני מקווה שזה לא הקפצה.

אתה צריך להסיר ממנהל ההתקנים את ההתקנים שאחראיים ל-IDE ול-AGP. אם תביא תמונה של מנהל ההתקנים עם System devices פתוח נוכל לאמר לך בדיוק מה להסיר. חוץ מזה אתה צריך להסיר את הדרייבר של כרטיס המסך. בד"כ מספיק ללכת להוספה\הסרה בלוח הבקרה ומשם לעשות הסרה לכל מה שקשור ליצרן הכרטיס.

Repair פשוט עשה את העבודה בשבילי כמה וכמה פעמים

זה ארוך ומציק. אפשר הרבה יותר בקלות.

פורסם

האמת שלא ניסיתי אופציה אחרת חוץ מהתקנה מחדש (לא שהייתה אופציה אחרת כי ההארדיסק היה מפורמט)

פורסם
  • מחבר

אתה צריך להסיר ממנהל ההתקנים את ההתקנים שאחראיים ל-IDE ול-AGP. אם תביא תמונה של מנהל ההתקנים עם System devices פתוח נוכל לאמר לך בדיוק מה להסיר. חוץ מזה אתה צריך להסיר את הדרייבר של כרטיס המסך. בד"כ מספיק ללכת להוספה\הסרה בלוח הבקרה ומשם לעשות הסרה לכל מה שקשור ליצרן הכרטיס.

בבקשה:untitled1nu1.png

אז בעצם כאשר אני מסיר את מה שתגיד לי להסיר,אני מוחק את הדרייברים של הלוח אם מהארד דיסק?

כל מה שנותר לי לעשות אחרי ההסרה זה לחבר את הלוח אם החדש והווינדוס יעלה כרגיל?(אחרי שהוא עולה להתקין את הדרייברים שקיבלתי עם הלוח אם אני מניח,לא?)

פורסם

או שכן או שלא, עדיף לעשות גיבוי לפני למקרה שכן תצתרך לפרמט,

שמעתי על מקרים שזה כן עבד אבל לרוב היה מדובר כשמחליפים את הלוח ללוח מתקדם של אותו היצרן,

כשמחליפים יצרן יש מצב שיתעוררו בעיות.

בהצלחה.

פורסם

לא נכון. התקנת Repair תעבוד תמיד, וגם הסרת הדרייברים עבדה לי עם כל מיני יצרני לוחות\צ'יפסטים (ואני מניח שהתכוונת ליצרן צ'יפסט כי אין קשר בין יצרן הלוח לבין הדרייברים), וטרם נכשלה.

אז בעצם כאשר אני מסיר את מה שתגיד לי להסיר,אני מוחק את הדרייברים של הלוח אם מהארד דיסק?

כל מה שנותר לי לעשות אחרי ההסרה זה לחבר את הלוח אם החדש והווינדוס יעלה כרגיל?(אחרי שהוא עולה להתקין את הדרייברים שקיבלתי עם הלוח אם אני מניח,לא?)

ההסרה הזו היא רק הסרה ממנהל ההתקנים. הדרייבר עדיין קיים על הדיסק הקשיח ולכן אם תאתחל עם אותו הלוח, הדרייברים יטענו שוב ובעצם לא עשית כלום. לכן מייד אחרי ההסרה אתה צריך להתקין את הלוח החדש. חוץ מזה, אחרי ההסרה והחלפת הלוח, ה-Windows אכן יעלה כרגיל, ואתה תצטרך להתקין דרייברים של הלוח החדש (ושל הכרטיס מסך).

מהתמונה שלך אתה צריך להסיר "SIS Processor to AGP Controller" - בקר ה-AGP וכן את בקר ה-IDE שנמצא מתחת ל-IDE ATA/ATAPI controllers.

פורסם

אני תומך בהצעה של ליאור להתקנה מסוג repair

דרך ממש פשוטה,שבכל המקרים שניסיתי אותה על חומרה חדשה עבדה.

פורסם

איך עושים את האופציה של REPAIR ?

פורסם

כשההתקנה מתחילה תלחץ אנטר (אל תבחר ב-repair הראשון שיהיה) ובמסך הבא תלחץ R וההמשך כבר מובן :)

פורסם

התקנת תיקון (Repair) אומרת שאתה צריך להתקין שוב פעם Service packs ושאר עדכונים ל-Windows, וגם חלק מההגדרות שלך אובדות. זה תהליך מסורבל שבסופו של דבר לוקח שעה-שעתיים, בניגוד לשיטה שהצעתי שלוקחת דקות בודדות.

הוראות מלאות כולל צילומי מסך לגבי איך לעשות Repair יש לך בקישור שהבאתי (כאן)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים