עבור לתוכן

בעיית התחממות, שאלה בנוגע למעבד...

Featured Replies

פורסם

לאיזה חום יכול מעבד

Intel Pentium 3.0 Ghz Socket 478 Prescott

להגיע בלי ליצור בעיות מיוחדות?

אני אסביר את הבעיה.

ברגע שיש גרפיקה גבוהה (נניח Rome Total War) המסך של המחשב עושה צבעים ואז נתקעת המערכת, המחשב עדיין עובד אבל אין מסך ואין תגובה מהמקלדת או העכבר...

המסך שחור ונראה כאילו לא דולק (כשהוא מראה תמונה הנקודה ירוקה, כשהמחשב מכובה היא כתומה, במצב שאני מתאר המחשב עובד והיא כתומה).

בדקתי את הכרטיס מסך ואת המדרבורד אצל היצרנים ושניהם עובדים ללא תקלות לדבריהם, המעבד כרגע בחום של 58 מעלות צלסיוס, השאלה שלי האם זה נורמאלי ואם כן מה יכולה להיות הבעיה ?

פורסם

1.

מה זה אומר " כרגע " ??

אם זה במנוחה ( idle) אז אתה בבעיה , כי במנוחה הוא צריך להיות בסביבות ה 30-40 , ובעבודה עוד 10-15 .

אז בכל מצב אתה בבעיה .

2.

יכול להיות שהכרטיס מסך מתחמם ( תקין ) אבל מתחמם , תבדוק את המאווררים שלהם ( גם של המעבד ) .

כאן זה מדריך לנקות את המאוורר http://hwzone.co.il/guides/fanoil/

פורסם
  • מחבר

התקשרתי אל החנות שקניתי ממנה את המעבד, הטכנאי אמר שהמעבד יכול להגיע עד 80 מעלות צלסיוס בלי שיקרה לו כלום (ערבב אותי?).

והכרטיס מסך עם צלעות קירור לא מאוורר ואני שם עליו מאוורר חיצוני (של מחשב על) והוא לא עובר את ה30 מעלות צלסיוס...

לדעתי אני יקנה קירור למעבד, אפילו שהוא עם המאוורר האורגינאלי שלו, ככה שזה מאוד מדאיג...(אם הוא תקול או לא?)

פורסם

מעבד ב 80 מעלות זה טירוף , אפילו בעבודה .

ככל שהמעלות יותר גבוהות המעבד מתבלה מהר יותר .

פורסם

גם פרסקוט ב80 מעלות זה כבר מטורף.

1. חכה שיעבירו את הנושא שלך לפורום OC וקירור.

2. תסדר חוטים ותנקה אבק בכל המארז. סידור חוטים וניקוי אבק יעזור לזרימת אוויר טובה יותר ויעזור לקרר את המעבד טוב יותר.

3. אם 2 לא עזר תחליף\תרענן משחה טרמית, מומלץ MX1 או AS5 את שניהם אתה יכול לרכוש בנעה מחשבים בכ30 שח עם משלוח חינם.

4. אם 2 ו\או 3 לא עזרו לך, אז נשאר לך רק להחליף קירור, אבל זה נובע מהתקציב שלך כבר.

בהצלחה

פורסם

לאיזה חום יכול מעבד

Intel Pentium 3.0 Ghz Socket 478 Prescott

להגיע בלי ליצור בעיות מיוחדות?

אני אסביר את הבעיה.

ברגע שיש גרפיקה גבוהה (נניח Rome Total War) המסך של המחשב עושה צבעים ואז נתקעת המערכת, המחשב עדיין עובד אבל אין מסך ואין תגובה מהמקלדת או העכבר...

המסך שחור ונראה כאילו לא דולק (כשהוא מראה תמונה הנקודה ירוקה, כשהמחשב מכובה היא כתומה, במצב שאני מתאר המחשב עובד והיא כתומה).

בדקתי את הכרטיס מסך ואת המדרבורד אצל היצרנים ושניהם עובדים ללא תקלות לדבריהם, המעבד כרגע בחום של 58 מעלות צלסיוס, השאלה שלי האם זה נורמאלי ואם כן מה יכולה להיות הבעיה ?

המעבד לא אמור להישרף בכל מקרה אבל יכול להיות שהחום שהוא מייצר גורם לחלקי המערכת השונים לא תפקד טוב וזה מה שגורם לתקלות.

אני לא בטוח שאתה צריך מפזר חום אחר, אתה כנראה צריך מארז (אולי גם ספק) יותר טובים, מפזר החום של הפנטיום 4 שלך אמור לעשות את העבודה שלו. אחרי שיהיה לך מארז סביר (למשל 6A19 או 6A21 של חברת HEC), אם תרצה תוכל להחליף גם את מפזר החום, לא בגלל שהוא לא יעבוד אלא בגלל הרעש. לא יזיק גם פעם פעמיים בשנה לנקות אבק באופן כללי ובמיוחד ממפזר החום של המעבד.

למרות שזאת זריית מלח על הפצעים חשוב להגיד זאת - לא היית צריך לקנות פנטיום 4, עם אתלון 64 סביר להניח שלא היו לך הבעיות הללו אם כי תמיד צריך לקנות מארז וספק כוח באיכות סבירה.

מי שבאמת ערבב אותך זה מי שגרם לך לקנות פנטיום 4 בזמן שמוצר הרבה יותר טוב כמו האתלון 64 היה זמין בשוק. הפנטיום 4 הוא מוצר רע (מאוד) אבל יש כאלה שחושבים שלא צריך לדבר על זה יותר מידי.

פורסם

הפנטיום 4 הוא מוצר רע (מאוד) אבל יש כאלה שחושבים שלא צריך לדבר על זה יותר מידי.

אתה מגזים יותר מידי, אמנם הפרסקוט הוא לא הכי מוצלח מבחינה תרמית זה נכון אבל הוא לא נפילה ואני יכול להעיד יש לי גם פרסקוט 3.0 והוא מתחמם ויש לי גם אתלון 64 3000 ווניס ובהרבה דברים הפרסקוט עובר אותו בביצועים.

כל השטיפת מח ש AMD יותר טובה מאינטל כבר עבר זמנה וזה לא בסדר שמוכרים לאנשים לוקשים כל אחד יקנה מה שמתאים לו - משחקים קידודים מוזיקה וכו'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים