חצי ליטר בירה שאפשר להכניס לכיס
אין דבר שמרגיש טוב יותר אחרי טיול ארוך מאשר כוס בירה קרה, אבל לסחוב שישייה בשטח זה לא רעיון מושך במיוחד. מבשלות הבירה השתעשעו בעבר בניסיון ליצור תרכיזי בירה ניידים בדומה לקפה נמס – על ידי אידוי המים מבירות מוכנות. אלא שביחד עם המים מתנדף גם הכשות (hops – צמח ממשפחת הקנביים המוסיף טעם).
פאט טאטרה, מחברת Pat's Backcountry Beverages פיתח תהליך לבישול תרכיז במקום בירה. החברה מוכרת מכשיר סודה ביתי עם בקבוק, שהופך את התרכיז – בתוספת מים – לבירה, בעלות 30$ – עכשיו יכולים המטיילים להפוך שקית תרכיז לחצי ליטר של בירה בהירה מלאת טעם.
צילום: קלייר בנואה
בירה בהירה של Pat's Backcountry Beverages נפח 50 מ"ל למנה אלכוהול לפי נפח 5.2 אחוז מחיר 2.75$ צילום: קלייר בנואה |
תהליך הבישול של טאטרה מתחיל כמו זה של כל בירה. הוא מרתיח מים ולתת כדי ליצור תירוש (wort) – בירה לא מותססת – אז מקרר את התערובת ומוסיף שמרים כדי להתסיס אותה. במקום לסיים את הבישול בשלב הזה, הוא יוצר תרכיז. הוא מזקק את התערובת בוואקום ואוגר את האתנול, תהליך המותיר בידיו סירופ. אז הוא מתחיל את התהליך שוב, ומוסיף את הסירופ במקום מים. הוא מתסיס שוב, אוגר את האתנול וחוזר על התהליך.
בסך הכל, הוא מבשל כל מצבור ארבעה פעמים. אז הוא משרה את הכשות באלכוהול השמור ומוסיף אותו לסירופ. התרכיז שנשאר בידיו הוא חזק פי עשרה מבירה, ועם תוספת המים, הוא מוכן לשתייה. רק הוסיפו את הבועות.
עוד על חידושים בגליון יולי של popular science ישראל – למבצע היכרות מיוחד לגולשי HWzone.co.il