עבור לתוכן

מה זה בדיוק תזמונים ?

Featured Replies

פורסם

חיפשתי בפורום וקראתי קצת, אבל לא הבנתי מה זה בדיוק תזמונים של זכרון,

האם זו המהירות שבה הוא עובד ? האם זה מספר הפעולות שהוא עושה בכל עליית שעון ?

מה זה בדיוק, ומה משמעות המספרים בצורת 2-3-4-5-6 (למשל) ?

אגב, זה משהו שנקבע אצל היצרן, או זה משהו שאני יכול לשלוט בו ?

פורסם

חיפשתי בפורום וקראתי קצת, אבל לא הבנתי מה זה בדיוק תזמונים של זכרון,

מה זה בדיוק, ומה משמעות המספרים בצורת 2-3-4-5-6 (למשל) ?

אגב, זה משהו שנקבע אצל היצרן, או זה משהו שאני יכול לשלוט בו ?

להסביר כל תיזמון בנפרד יהיה ארוך ומתיש עד מאוד, בגדול מאוד התיזמונים קובעים את זמני הגישה לזיכרון כששלושת התיזמונים

העיקריים הם : cas ו ras ו cas to ras ואליהם נוספים עוד תיזמונים ובעיקרם ה tras שהוא פחות חשוב ויותר אישי לכל מערכת .

בעיקרון ככל שהם יהיו נמוכים יותר ככה הזיכרון יבצע את את הפעולות שמוטלות עליו מהר יותר.

היצרן בודק את הזיכרון וקובע\מתחייב שהזיכרון עובד יציב בתיזמון מסויים : נניח 2-2-2-5

המשתמש יכול וצריך לקבוע את תיזמוני הזיכרון מהביוס, ברוב הלוחות בטח שהחדשים יש את האפשרות הזאת.

יתרה מזאת בכמה מהלוחות למשתמש יכולת לקבוע את תיזמוני הזיכרון מרמות שמעל 4 התיזמונים העיקריים.

ה ddr מבצע פעולות כפול, בעליה וירידה (ומכאן שמו אגב) , כלומר הוא עובד במעיין סינוס כשה ras ו ה cas שציינתי מקודם קובעים את תצורת

ותיזמון הסינוס ולכן ככל שהגל יהיה בעל ערכים קצרים יותר יהיה יותר עליות וירידות כלומר יותר פעולות בתיזמון שקבענו.

כתבתי על ה cas פה פעם ברחבה הרבה יותר, נסה למצוא את הטראד הזה הוא יעזור לך.

ואם יהיה לך עוד שאלה או משהו לא ברור אשמח לנסות לעזור :beerchug:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר :xyxthumbs:

סתם מתוך סקרנות נכנסתי לביוס (לוח אם Epox EP 8RDAE)

וזיהיתי שם את המושגים שציינתם, המספרים אצלי הם 8-4-4-3 ובכל מקרה הערכים הללו הם ב Disabled

האם אכן אי אפשר לשנות אותם ?

האם צריך בכלל לשנות אותם ?

האם המספרים לא משתנים מסטיק לסטיק ? (יש לי 2 סטיקים של 256 מגה DDR400, האם המספרים הללו רלוונטים לשניהם ?)

תודה.

פורסם

תודה רבה על ההסבר :xyxthumbs:

סתם מתוך סקרנות נכנסתי לביוס (לוח אם Epox EP 8RDAE)

וזיהיתי שם את המושגים שציינתם, המספרים אצלי הם 8-4-4-3 ובכל מקרה הערכים הללו הם ב Disabled

האם אכן אי אפשר לשנות אותם ?

האם צריך בכלל לשנות אותם ?

האם המספרים לא משתנים מסטיק לסטיק ? (יש לי 2 סטיקים של 256 מגה DDR400, האם המספרים הללו רלוונטים לשניהם ?)

תודה.

בעיקרון מומלץ בחום לשנות אותם, כשההגדרות האלו מסומנות ומוגדרות על אוטומטי הביוס תמיד יקח תיזמונים גבוהים כדי שהמערכת לא תקרוס

למעשה אין לו יכולת לדעת מה התיזמונים שהזיכרונות יכולים לעשות, לכן מומלץ לברר לפני מה התיזמונים שלהם ולשנות את זה ידנית בביוס.

צר לי אבל אני לא מכיר את הלוח שלך, אמור להיות לך אפשרות לשנות אותם, בדוק ב manual.

פורסם
  • מחבר

1. אם מורידים את התזמונים משמעותית, עד כמה זה יכול לשפר את הביצועים הכוללים של המחשב ? (בהערכה גסה)

2. מישהו יכול לומר לי אם בלוח Epox EP 8RDAE יש אפשרות לשנות את התזמונים ?

פורסם

1. אם מורידים את התזמונים משמעותית, עד כמה זה יכול לשפר את הביצועים הכוללים של המחשב ? (בהערכה גסה)

2. מישהו יכול לומר לי אם בלוח Epox EP 8RDAE יש אפשרות לשנות את התזמונים ?

1) המערכת שלך ובכל מערכות ה athlon xp מדובר בהבדל משמעותי, ביצועי הזיכרון יוכלים לעלות גם ב 30 אחוז שעוברים מתיזמונים גבוההים להדוקים.

במערכות מבוססות מעבדי intel מדבור בהבדל מזערי שנובע מהצורת המעבד והפייפים הארוכים, ובמערכות ה 64 ההבדל יהיה בערך 5% - (וגם תלוי מאוד במערכת)

2) הורדתי את ה manul של הלוח שלך, לפי מה שרואים שם לך ל: advanced chipset features ומשם ל memory timing , תעביר את האפשרות

ל expert ותוכל לקבוע.

חן חן

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך !!! :xyxthumbs::yelclap: אנסה זאת.

אגב, לפני שאני משחק עם המספרים ומוריד ערכים,

אני צריך לדעת אילו ערכים מתאימים לזכרונות שלי, לא ?

לפני מה אני יודע את זה ? לפי הדגם המדוייק של הזכרון ? לפי החברה ?

פורסם

וודאי, אם תוריד את התיזמונים יותר מידי הזיכרון לא יכול לעמוד בזה והמערכת תיתקע, בדוק באתר יצרן הזיכרון מה הוא יכול לעשות.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לפני שאני עושה נזק.... :-)

אם אני מוריד את התזמונים יותר מידי, והמערכת נתקעת.

אז ריסט + העלאת התזמונים בחזרה => פותרת את הבעיה, או שזה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך ?

אני יודע שיש לי 2 סטיקים זהים של 256 מגה כל אחר, DDR400 של חברת A-DATA,

אני לא מוצא באתר שלהם את התזמונים, האם אני אמור לחפש ממש את המספרים הספציפית של הזכרונות שלי, באתר שלהם ?

פורסם

זה לא יכול לגרום לנזק בלתי-הפיך, רק תוודא לפני תחילת השינויים שאתה יודע איך לאפס את הביוס, כי אחרת המחשב ייתקע ולא תוכל לגעת בו(ריסט לא יפתור את זה - רק איפוס ביוס).

אחרי כל שינוי תריץ MEMTEST86+ לאיזה רבע שעה לבדוק שהמערכת יציבה עדיין.

פורסם
  • מחבר

1. מאפסים ביוס ע"י הוצאה של סוללה, או הוצאת של איזה ג'מפר, לא ?

2. לא מצאתי באתר של ADATA התייחסות למספרים הללו, היכן אפשר למצוא אותם ?

פורסם

כן, תבדוק בחוברת של לוח האם איפה ממוקם הג'אמפר בדיוק.....

אפילו תנסה לאפס לפני השווניים שלא יקרה מצב ששינית, תקעת את המערכת, ואתה לא מצליח לאפס - כי אז זה אבוד.

פשוט תוריד לאט לאט וכשהמערכת לא תהיה יציבה יותר תחזיר קצת....

נסה לשם התחלה 2.5-3-3-6.

פורסם
  • מחבר

למה לא להוריד פשוט למספרים שהיצרן אומר, וזהו ?

אגב, מישהו יכול לומר לי מהם ?

פורסם

היצרן אומר 3-4-4-8 אם אני זוכר נכון.

הרעיון הוא שאתה יכול להוריד את התזמונים הרבה מעבר למה שהיצרן אומר(אוברקלוק) ולקבל ביצועים יותר טובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים