עבור לתוכן

הולך לקנות תוספת זיכרון

Featured Replies

פורסם

הרצתי SiSoftware Sandra ובטיפים הוא רשם לי:

Tip T2546 - Large memory modules (512 or greater) should be ECC/Parity. Since the probability that a bit will be corrupt is the same or increases with module density, the bigger the module, the bigger the overall probability that you will get one or more corrupted bits. While these modules add an extra delay on partial writes (e.g. less than data width) as parity for the whole line must be re-calculated, the stability will be worth it.

Fix: If you plan on adding more memory, consider replacing the modules with ECC/Parity modules. Do note that running plain and ECC/Parity modules will turn off ECC/Parity for the whole memory array.

SiSoftware Sandra Help File

לא הבנתי מה הכוונה בכלל? ובפרט אולי משהו יכול להסביר מזה ECC ומה הוא עוזר ? (כי בדיונים הקודמים הנושא יש סתירות)

אגב מהפרט שלי הוא

Intel® Pentium® 4 CPU 2.40GHz , Performance Rating : PR2643 (estimated)

Type : Standard , L2 On-board Cache : 512kB ECC Synchronous, ATC, 8-way set, 64 byte line size, 2 lines per sector

Mainboard : http://www.abit.com.tw/ BD7II (Intel i845E-ICH4) , System BIOS : Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG

Total Memory : 256MB DDR-SDRAM

Chipset 1

Model : Abit Computer Corp 82845E Brookdale Host-Hub Interface Bridge (E0-step)

Front Side Bus Speed : 4x 134MHz (536MHz data rate)

Total Memory : 256MB DDR-SDRAM (Elixir נדמה לי של )

Memory Bus Speed : 2x 134MHz (268MHz data rate)

Video System

Monitor/Panel : FLATRON 795FT PLUS / SUPER

Adapter : NVIDIA GeForce4 MX 440

Imaging Device : UMAX Umax S-6E

Hard Disk : ST340016A (37GB)

בתודה מראש על העזרה,

טל

פורסם

ECC זה זכרונות של שרתים, זה לא רלוונטי אליך

אתה רוצה זכרון? תוסיף סטיק של 512MB 400Mhz ותסגור עניין

פורסם
  • מחבר

יש לי אפשרות לקנות מחבר זכרונות חדשים של twinMOS

(הוא היה טכנאי ונשאר לו מלאי אז הוא מוכר אותם במחיר שהם עלה לו)

או זיכרון של 256MB במהירות של 266 ב- 135 ש"ח

או זיכרון של 512MB במהירות של 333 (CL 2.5) ב- 300 ש"ח

או זיכרון של 512MB במהירות של 400 של חברה שיש לי (elixir) ב - 320 ש"ח

מה כדאי ? (האמת הכיס שלי מאפשר רק את 256 אבל...?)

המדריך של הלוח שלי רשום שהוא תומך עד 266,

האם זה תורם לי מהירות גדולה יותר? האם זה התנגש עם הכרטיס 256MB במהירות של 266 שיש לי עכשיו?

בנוסף אני יודע שפעם היה כללים לאפשרויות הוספת זיכרון ולסידור על גבי ה-dimm שלהם בלוח, האם זה קיים היום ומה אני צריך לבדוק?

(יש 3 DIMM בלוח , במדריך רשום ש DIMM 2 & 3 הם sharing האם זה משנה ? ומה זה אומר על אופציה לקחת 256 עכשיו ובעתיד להוסיך עוד 512?)

תודה לעונים (מצטער על כמות השאלות פשוט אני לא רוצה לזרוק סתם כסף!)

טל

עריכה:

יש גם אפשרות לקנות 256MB במהירות של 400 של elixir ב- 145 ש"ח

נזכרתי לשאול מה זה אומר CL2.5? (זה בטח לא מתאים ללוחות כמו שלי?)

פורסם

אפשר לקנות היום 512MB של זכרון 400Mhz חדש עם אחריות מחברה מוכרת באיזור ה300-320 שקל היום, לדעתי זו האופציה הכי טובה

CL זה תזמון הCas של הזכרון, זה אומר בד"כ גם באיזה איזור שאר התזמונים יהיו, יותר נמוך = יותר מהיר, אבל ההבדלים מזעריים

פורסם
  • מחבר

אוקי המון תודה

רק עוד שאלה אחת- מה לגבי בעיות תאימות ללוח אם ? בטוח שהוא יקבל אותו ? לא תהיה בעיה עם זכרון הקיים? (מה הסבירות והסכנות)

(נראה שאני מעדיף 266 שיעבוד בטוח מאשר בעיות אפשריות עם זכרון מהיר יותר 333/400)

פורסם

אי אפשר להבטיח תאימות ללוח אם, אבל הסיכוי לאי תאימות ממש מזערי

בכל מקרה אתה לא תצליח למצוא היום בשוק סטיקים שנבדקו על הלוח, בגלל הגיל של הלוח

פורסם
  • מחבר

טוב אני צריך לדעת עוד 3 דברים לפני שאני קונה:

1. מה זה אומר ש dimm2 ו dimm3 - הם sharing נדמה לי שזה קשור לזה שהם משתמשים באותו bank

dimm2 -> bank 2,3 ; dimm3 -> bank 3,2, אבל מה אומר תכלס מה זה משנה / איך זה מגביל אותי?

2. מה הבדל בין Dual-Channel DDR, DDR Unbuffered DIMM, DDRII Series ? אני מבין שרק DDR Unbuffered DIMM מתאים ללוח שלי?

3. נכנסתי לאתר של twinmos ראיתי שם שנותנים על זכרונות

PC3200/DDR400 - http://www.twinmos.com/dram/dram_p_dt_ddr400.htm

PC2700/DDR333 - http://www.twinmos.com/dram/dram_p_dt_ddr333_unb.htm

PC2100/DDR266 - http://www.twinmos.com/dram/dram_p_dt_ddr266_unb.htm

אם הבנתי נכון לפי מה רשום שם אז כמו שידעתי ה ddr266 כמובן מתאים ללוח שלי שתומך עד 266,

אבל מה שמפתיע זה ש ddr333 לא רשום כלום על תמיכה ב 266 (לפחות לא רשמית),

בעוד שעל ddr400 רשום שיש בדגם הזה תאימות ללוחות של 333 ו 266 ?

זה הגיוני ? האם זה אומר שאם אני קונה את 400 אז הוא בטוח עובד עם לוח שלי, לא? (או לפחות יותר סיכוי מ-333?)

{אגב הפרש של מחיר בניהם זה 10 ש"ח לכל התקדמות - זה כדאי , לא? ככה אם אני משדרג או מוכר בעתיד זה יותר טוב, לא?}

אני ממש מודה לך McFly על כל העזרה (לא רק שאני ירגיש טוב יותר עם קניה בסופו של דבר, גם הרחבתי אופקים)

טל

פורסם

1 - זה עניין שצריך לבדוק בתיעוד של אינטל (יצרנית הצ'יפסט), אבל כנראה שהצ'יפסט לא תומך ביותר משני סלוטים, והסלוט השלישי הוא מלאכותי, כלומר שימוש בו ייתכן רק בחלק מהמקרים. זה בד"כ עניין של תמיכה בזכרונות חד\דו-צדדיים (ז"א צ'יפים מצד אחד\שני צדדים של הסטיק). כל צד כזה הוא בעצם bank, וכנראה שהצ'יפסט תומך רק עד 4 bank סה"כ. ז"א שלא תוכל להשתמש בזכרונות שסה"כ מספר הצדדים שלהם עם צ'יפים עולה על 4

2 - ההבדלים בין DDR לDDR2 די מהותיים, הDDR2 שונה פיזית וטכנולוגית מהDDR, הוא צריך תמיכה מתאימה של הלוח אם. DDR בדואל (Dual channel) זה פשוט לקחת שני סטיקים ולהפעיל אותם ככה שבכל מחזור שעון בקר הזכרון מביא מידע משניהם במקביל, ומתקבלת הכפלה של רוחב הפס. הזכרונות שבשימוש בדואל זהים לזכרונות רגילים, אבל צריך תמיכה של הבקר זכרונות, אצלך אין תמיכה כזו.

3 - המוצרים האלה זהים פרט לעובדה שחלק מסוגלים לפעול ב400Mhz, חלק ב333Mhz וכול'. המספר הזה זה המקסימום שהזכרון יכול לפעול בו (כלומר שהוא נבדק במפעל עבור התדר הזה), ולא תהיה לו כל בעיה לפעול בפחות. כמו שציינת - ההבדל במחיר כל כך קטן, לא שווה לקחת זכרונות 266/333Mhz

פורסם
  • מחבר

הבנתי ושוב המון תודה,

אני אלך ביום ראשון לקנות.

לגבי ה-bank הבנתי בערך למה אתה מכוון אני אחקור קצת ואני אעדכן במידה ואני אגלה משהו מעניין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים