עבור לתוכן

3 שאלות בנוגע לצורבי CD-R

Featured Replies

פורסם

1. יש לי צורב MSI 52x24x52x שהוא קצת בעייתי. יש לי אותו שנה וחצי, ולאחרונה יש איתו בעיה שהוא לא מזהה\לא נותן לצרוב על דיסקים במהירות יותר מ-4x. לפעמים כשאני מכניס דיסק אני יכול לצרוב רק במהירות הזאת. ואם זה לא מספיק, אז זה גם אף פעם לא עובד במהירות הזאת. מיד שהוא אמור להתחיל את העברת הנתונים הוא נכשל (לא הורס את הדיסק) ורושם משהו על נפילת כח. רציתי לדעת אם זה משהו שאפשר לסדר (תכנה) או משהו שלא ניתן לסדר והצורב לפח(חומרה). יש לציין שאחרי כמה פעמים שאני מכניס את הדיסק מחדש, הוא לפעמים נותן לצרוב בכל המהירות.

2. קניתי היום צורב LITE ON 52x32x52x ב-180 ש"ח במבצע. רציתי לדעת אם זה צורב טוב ואם החברה טובה. כדי שאם לא, אני אוכל להחזירו בהקדם.

3. שמעתי היום שזה לא כך כך טוב לצרוב בצורבים מעל המקסימום של 700MB. כלומר לא לצרוב על דיסקים של 800, 900 מגה בייט. זה נכון ? ואם כן אז למה?

בצורב של MSI עשיתי זאת הרבה. יכול להיות שזאת הסיבה לקלקול?

תודה, אלעד.

פורסם

1) אתה הבנאדם החמישי שאני מכיר שאחרי שנה בערך הולך לו צורב ה MSI שלו....צורב חרא!!!

2) צורב מעולה.

3) אם הצורב תומך במדיות של 800 או 900 אין שום סיבה שלא לצרוב.

פורסם
  • מחבר

תודה לך אני מרגיש קצת יותר בטוח עכשיו.... פשוט לא הבנתי למה הMSI הזה נדפק מהר כל כך... גם לא הייתי בטוח כי קנינו היום את הLITEON ולא הספקתי לברר עליו כלום... אז תודה גם בקשר לדעה שלך.

בקשר לדיסקים 900MB.. אמרו לי שזה שיטה מיוחדת לצרוב.. שזה צורב על הקצוות הרבה או משהו כזה.. בכל אופן נראה לי שאני ימנע מלצרוב על 900.

תודה לך, אם יש עוד דעות ממישהו אחר.. בבקשה אל תחסכו ממני :D

פורסם

בקשר לדיסקים 900MB.. אמרו לי שזה שיטה מיוחדת לצרוב.. שזה צורב על הקצוות הרבה או משהו כזה.. בכל אופן נראה לי שאני ימנע מלצרוב על 900.

אתה מתכון לאובר ברן - overburn

זה צורב מעל ה 700 בדיסקים שהם 700

וזה לא 800-900

זה כולה 20-30 מגה מעל... אני ניסיתי יותר מ30 והדיסק נדפק...

וזה לא שזה לא טוב לעשות את זה זה פשוט מגדיל את הסיכויים שהדיסק ידפק...

אני הצלחתי לצרוב 20 ומשו מגה (מעל ה700).. וזה פעל לי

אבל כשניסיתי 60 מגה יותר הדיסק נידפק..

פורסם
  • מחבר

אתה מתכון לאובר ברן - overburn

זה צורב מעל ה 700 בדיסקים שהם 700

וזה לא 800-900

זה כולה 20-30 מגה מעל... אני ניסיתי יותר מ30 והדיסק נדפק...

וזה לא שזה לא טוב לעשות את זה זה פשוט מגדיל את הסיכויים שהדיסק ידפק...

אני הצלחתי לצרוב 20 ומשו מגה (מעל ה700).. וזה פעל לי

אבל כשניסיתי 60 מגה יותר  הדיסק נידפק..

אההה הבנתי.... התכוונתי אז ל900 מגה. מה אתה אומר על צריבה בכאלה מדיות ? בריא? לא בריא?

פורסם

עד כמה שאני זוכר ה LITEON לא תומך בדיסקים של 900MB,יכול להיות שאני טועה...ב800MB הוא כן צורב.

פורסם

אההה הבנתי.... התכוונתי אז ל900 מגה. מה אתה אומר על צריבה בכאלה מדיות ? בריא? לא בריא?

בריא...

כל עוד הצורב שלך תומך בזה...

אם הוא לא תומך אז כנראה שהוא לא בנויי לזה..

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה לכולכם חברה.. אני יתקין אותו מתישהו מחר כשיהיה לי זמן ואני יודיע פה איך הוא מבצע את העבודה. :D

פורסם
  • מחבר

תודה חברים! הצורב מצוין בנתיים עובד חלק.

צרבתי שני דיסקים בנתיים... נראה טוב ! !

ה-XP הזה כל כך כיף... רק מחברים את הצורב ישר מתקין הכל מזהה בלי בעיות :D

שאלה : יש הבדל משמעותי מבחינת איכות/יעילות אם אני צורב מדיות מסוימות ב Disc At Once או Track At Once ? אני יודע בכללי שהראשון צורב ישר את כל הדיסק והשני מפעיל מחדש את הלייזר אחרי כל טראק.... השאלה שלי אם יש הבדל ???

פורסם

מבחינת איכות הדיסק? אממממממ לא,פשוט ב TAO אתה יכול להוסיף דברים ו DAO אתה סוגר אותו (בעיקרון עם DAO אתה יכול לצרוב יותר מאשר עם TAO כי כל פעם שאתה סוגר TRACK,אתה גם מבזבז שטח קטן מהדיסק).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים