עבור לתוכן

עזרה בבחירת לוח אם (gigabyte - nf4 ultra)

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לרכוש מחשב חדש, יש לי מפרט, אך אני רוצה להתייעץ בנוגע ללוח אם בלבד. אני מתלבט בין 2 אילו (של gigabyte):

Gigabyte GA-K8NXP-9 - 1042nis

Gigabyte GA-K8N Ultra-9 - 839nis

הבנתי שבשני אין כרטיס רשת אלחוטי, אין DPS (Dual Power Supply, ואין מאוורר על ה-Chipset - יענו Passive Cooling.

אין לי צורך ברשת אלחותי, אני לא יודע למה צריך DPS, ושמעתי שהחוסר באיוורור ל-nforce4 מסתכם בחום די גבוהה (ואולי לאי יציבות מער' ללא משחה מיוחדת?)

מה אתם חושבים שכדאי? ז"א, מבחינת עלות ויציבות, 200 ש"ח הפרש, והדבר היחיד שמבדיל *מבחינתי* זה קירור...

יש לציין שזה ישב בתוך מארז:

?Thermaltake Sviking VA4000BW

* יש גם דגם זהה בתוספת SLI:

Gigabyte GA-K8N Ultra-SLI - 985nis

ואם יש הצעות אחרות המשתלמות הן מבחינת פיצ'רים והן מבחינת עלות, אשמח לשמוע...

פורסם

מומלץ לבדוק את ה-K8N Neo4-F של MSI. מדובר ב-nForce4 "רגיל" עם קירור אקטיבי במחיר של פחות מ-700 ש"ח וכמובן מבית טוב...

פורסם
  • מחבר

תודה על העיצה, אך בכל זאת אני מעדיף צ'יפסט של Nforce 4 ULTRA....

אם כבר אז ראיתי :

K8N Neo4 Platinum (s939 nf4ultra) - 920nis

אבל הוא די יקר בהתחשב בזה שלא מדובר ב-SLI.

פורסם

חבל על הכסף... ל-Neo4-F אפשר לעשות מודינג המאפשר SATA2 וגם SLI למקרה שתצטרך:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=57282

יש לי את ה-K8NF-9, הדגם הכי פשוט בליין של ג'יגהבייט - היה זה לוח ה-nForce4 הראשון בארץ והייתי בין הראשונים שרכש אותו מאחר ובזמנו הוא היה היחיד שהציע PCI-Express במחיר שפוי. אין לי איתו שום בעיות, אבל אם הייתי עומד עכשיו בפני אותה הרכישה, הייתי הולך על ה-MSI הזה ללא שום ספק בכלל!

פורסם
  • מחבר

אבל מה בקשר ל-פיירוול מובנה,ו- HyperTransport supporting speed up to 1GHz (2000MT/s)

בכל מקרה, אני מוצא את הדגם הזה של MSI רק ב"נועה". באיזה חנות אפשר למצוא אותו באיזור המרכז?

פורסם

יש לך firewall מובנה, אבל רק את הגרסא הראשונה שלו ללא ה-ActiveArmor. אבל תראה לי חבר פורום אחד כאן שאכן ה-firewall הזה משמש אותו (כולל אותי)... בנוסף, יש לי הרגשה שה-nForce4, זהה לחלוטין ברמת החומרה לאחיו הגדולים, כך שהפיצ'רים הנוספים פשוט נחסמו אבל המוד הזה פותח אותם. ד"א, אתה מקבל 2000 מגה"צ של HTT, כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

2000mhz htt בא עם ה-nforce4 הרגיל או שנפתח לאחר מוד ?

ואיפה אתה ממליץ לקנות אותו, או לפחות איפה אפשר למצוא אותו?.. מוזר שמס' חנויות מחשבים בכלל לא מציעים MSI בלוחות :-\

ואם כן אז את ה-platinum (ultra

פורסם

הוא מגיע ככה בלי מוד, לפי מיטב ידיעתי. MSI נחשב ליצרן טוב, ממוקם מעל Gigabyte ב"סקאלה" (וזה במרכאות, כי זוהי בסה"כ תפיסה של הציבור); רק תבדוק אם אתה חייב ספק 24 פין ללוח הזה או שמספיק 20 פין, כי ב-Gigabyte אפשר גם וגם.

פורסם
  • מחבר

צוטת מ-Pcarena.org

ה- nForce4 מגיע בשלוש גרסאות:

4x או Vanila - הגרסה הבסיסית ביותר. דומה בתכונות ל-nForce3 אך מוסיף תמיכה ב-Pcie.

Ultra - מוסיף תמיכה ב-Active Armor ,Hyper Transport 1000/2000, שהינו פיירוול מתקדם מבוסס שילוב של חומרה ותוכנה ו-SATA II, בעל קצב העברה של 3Gb לשנייה כפול מקצב ההעברה של ה- SATA הראשון.

SLI זהה ל- Ultra אך מוסיף את האפשרות לעבודה עם שני כרטיסי מסך זהים במקביל.

לא בטוח אם זה נכון מה שאתה אומר בקשר ל-htt...

פורסם
  • מחבר

חוץ מזה, אני לא יכול לעשות מודינג לכל Nforce4 x4 ? למה דווקא MSI ?

אין עוד הצעות בשטח? אנשים?!?!

תודה בכל אופן על העזרה שלך. :xyxthumbs:

פורסם

ה MSI K8N Neo4-F בא עם צ'יפסט ביניים

בין ה 4x ל Ultra

תמיכה ב HyperTransport של 1000/2000 בלי SATAII

ויש ל PCArena טעות קטנה

ב SATAII זה לא 3GB/s אלא 3GBit/s

יותר קרוב ל 375MB/s מאשר 3GB/s

ו SATA תומך בעד 150MB/s או במילים אחרות בערך 1.5GB/s (למרות שזה בעיקרון 1.2GB/s)

NEO4-F_S2R0_ok.JPG

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים