עבור לתוכן

שאלה על דיסקים קשיחים

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי מחשב P-4 3.2 לוח ASUS P4P800-E דלוקס 1G זיכרון.

הדיסק הקשיח שלי מקסטור 80G מהדור של 2M באפר ואני מאמין שהוא יוצר "צוואר בקבוק" במערכת שלי ובעצם מאט אותה ולא נותן לה לנצל את מלוא יכולתה, ההתלבטות שלי היא בין רכישת דיסק אחד של 250G SATA 7200RPM לבין רכישת 2 דיסקים של 120G SATA 7200RPM ולחברם ב RAID0, אפשרות נוספת היא רכישה של דיסק ראפטור 36G SATA 10000RPM ודיסק נוסף 80G SATA 7200RPM באפשרות זו מערכת ההפעלה ושאר התוכנות יותקנו על הרפטור והדיסק השני ישמש לעבודה השותפת.

בכל מקרה את המקסטור הישן אני מיעד לגיבויים שיעשו אחת לשבוע כך שהוא לא אמור ממש להשפיע על עבודת המחשב.

שאלתי היא כמובן מה עדיף מבחינת ביצועי המחשב (מהירות עבודה שותפת של תגובה+כתיבה+קריאה), כמו כן, מהי החברה הממולצת (מקסטור/WD/סיגייט/היטאצ'י).

התקציב שלי הוא בסביבות ה-1000 ש"ח.

רוב היעדים של המחשב הם הפעלת יישומים מתמטיים/גרפיים (שרטוט) מעט עריכת וידאו ביתי ואינטרנט (לא להורדות באימיול/קאזה וכו' ולא למשחקים).

הייתי שמח אם יש פה מישהו שבאמת מבין בדברים האלו ויוכל לתת דעה רצינית בנושא ולא סתם ימליץ על משהו רק בגלל שלו יש את זה.

תודה.

:jump:

פורסם

קודם כל, כל דיסק קשיח יוצר צוואר בקבוק.

אתה מתכוון לפרמט את הרפטור כמחיצה אחת? המחיצה של הסיסטם, אצלך, אמורה להיות גדולה? נראה לי עדיף שמחיצת הסיסטם תהיה קטנה, ואם יש לך תוכנות מאוד כבדות שצורכות נפח גדול, אז תתקין אותם במחיצה אחרת.

תקרא מה שכתבתי בת'רד הזה http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=111939.0 לגבי חלוקה של דיסק קשיח.

לגבי חברות של דיסקים קשיחים, אני ממליץ על סמסונג ומקסטור. עם ווסטרן דיגיטל וי.ב.מ. יש לי נסיון רע, ואת סיגייט והיטאצ'י לא יצא להכיר מקרוב, למרות שעל סיגייט שמעתי ביקורות טובות.

איזה גודל של דיסק קשיח אתה צריך, בעיקרון? כתבת שהאפשרויות שלך הן: 250GB, או 120GB+120GB=240GB ברייד (mirror או one volume), או 36GB+80GB=116GB?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים