עבור לתוכן

איראן רכשה 12 טילי שיוט אסטרטגיים מתקדמים בעלי טווח של 3,000 ק"מ

Featured Replies

פורסם

התובע הכללי של אוקראינה, סבייטוצלאב פישקון (Svyatoslav Piskun), הודה ביום ו' בקייב כי גורמים בצבא האוקראיני מכרו לאיראן 12 טילי שיוט גרעיניים (ללא ראש החץ שלהם) מדגם Kh-55, המותאמים לשאת ראש חץ גרעיני בעוצמה של 200 קילוטון. מדובר בטילים מאוד מדוייקים שמוגדרים כטילים אסטרטגיים המופעלים בדר"כ נגד מטרות נייחות, כמו הכור הגרעיני בדימונה, או מרכזי ערים. רק לעוד שתי מדינות בעולם יש טיל מסוג זה, ארה"ב ורוסיה (6 טילים נוספים נמכרו לסין).

בנוסף לטילים, איראן קיבלה מאותם גורמים חומרים ראדיואקטיביים שניתן להרכיב מהם פצצות מלוכלכות.

האיראנים יכולים לשגר את הטילים האלה לכל נקודה במדינת ישראל (המרחק מאיראן לישראל הוא רק 1,500 ק"מ) מעל גבי משאיות וספינות. בנוסף לכך, הטילים מכסים את כל שטחה של רוסיה ומסוגלים להגיע גם ליפן. באמצעות ספינות סוחר, ניתן לשגר את הטילים גם לעבר ארה"ב.

טיל החץ מיועד לירוט טילים באליסטיים ולא מותאם לירוט טילי שיוט הנעים בגבהים מאוד נמוכים. מה גם שהוא בלתי יעיל לחלוטין כנגד טילי השיהאב 3 האיראניים בעלי ראש חץ מתפצל.

הימצאותם של טילי שיוט אסטרטגיים כאלה בידי האיראנים מעמידה את ישראל במצב של איום קיומי ממשי בטווח הזמן המיידי.

נשאלת השאלה, מדוע אמצעי התקשורת בישראל ובעולם לא מתייחסים לאיום הזה, וראש ממשלת ישראל ושר הבטחון מתעלמים מהאיום האיראני כאילו שיש להם עוד חודשים רבים לתכנן מתקפה על איראן.

האיראנים מצהירים, ללא הרף, כי בכוונתם להשמיד את מדינת ישראל, וכעת יש ברשותם האמצעים לעשות זאת.

גודלם וניידותם של טילי השיוט מקשה מאוד את איתורם ומונעת את השמדתם בתקיפה כירורגית.

מאחר ולאיראן אין עדיין יכולת מתקפה שנייה, כמו לישראל, יש להסיר את האיום הקיומי מעל מדינת ישראל ע"י מתקפת מנע גרעינית על איראן, באופן מיידי.

http://www.debka.co.il/article.php?aid=1164 :2gunsfiring:

nuke.jpg

• תגובות 56
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מאחר ולאיראן אין עדיין יכולת מתקפה שנייה, כמו לישראל, יש להסיר את האיום הקיומי מעל מדינת ישראל ע"י מתקפת מנע גרעינית על איראן, באופן מיידי.

http://www.debka.co.il/article.php?aid=1164

:2gunsfiring:

בטח

אין כמו מלחמת עולם

:screwy:

פורסם

borg, עכשיו מזה אני קצת מתחיל לפחד, לא מאיזה צינור חלול עם טיפה חומר נפץ מגפרורים.

פורסם

אין שום חדש בידיעה הזו - לאירן כבר מזמן יש טילי שיאהב 3 שמגיעים לישראל בלי שום בעיות. וכן הם יכולים לשאת ראשי נפץ כימיים, ביולוגיים ונראה לי שגם גרעיניים.

הבעיה החמורה ביותר היא הנשק הגרעיני של אירן וצפון קוריאה שהן שתי מדינות מסוכנות מאוד ועלולות לסכן את שלום העולם כולו. לצערנו, לישראל אין שום אפשרות להתערב שהרי התערבות שלה היא הכנסת כל המזרח התיכון למלחמה שמסכנת בעיקר את ישראל ולא את המדינות מסביב (שלרובן לא איכפת מאזרחיהן).

פורסם
  • מחבר

אין שום חדש בידיעה הזו - לאירן כבר מזמן יש טילי שיאהב 3 שמגיעים לישראל בלי שום בעיות. וכן הם יכולים לשאת ראשי נפץ כימיים, ביולוגיים ונראה לי שגם גרעיניים.

בניגוד לטילי השיהאב 3 שהם טילים באליסטים, כאן מדובר לראשונה בטילי שיוט אסטרטגיים ארוכי טווח מהסוג שעד כה היה רק בידי ארה"ב ורוסיה.

טיל החץ לא מיועד ליירט טילים באליסטיים בעלי ראש קרב מתפצל, כדוגמת השיהאב 3. אולם, טיל שיוט מתקדמים מהסוג שאיראן רכשה יש סיכוי כלשהו ליירט רק באמצעות מטוסי איוואקס ומספר רב של מטוסי קרב שיצודו אותו. משימה מאוד קשה לביצוע.

בנוסף לכך, ניתן להרכיב את טילי השיוט האלה על אוניות סוחר תמימות ולתקוף מטרות מרוחקות מאמצע האוקיינוס.

לאחר שהטילים האלה נורים, הסיכוי ליירט אותם במעופם מאוד קלוש. האפשרות היחידה היא להשמיד אותם על הקרקע. אבל, בשל גודלם וניידותם מאוד קשה לאתר אותם.

פורסם

אני לא מפחדת. אם לאיראן היה אינטרס לפוצץ אותנו הם היו עושים זאת עם מה שיש... הם קונים את זה בטח בשביל מפגן כוח ביתי או לאיים על שכנות אחרות. אני רוצה לראות אותם עושים משהו - ניתן להם בראש.

פורסם
  • מחבר

אני לא מפחדת. אם לאיראן היה אינטרס לפוצץ אותנו הם היו עושים זאת עם מה שיש... הם קונים את זה בטח בשביל מפגן כוח ביתי או לאיים על שכנות אחרות. אני רוצה לראות אותם עושים משהו - ניתן להם בראש.

על איזה שכנות אחרות האיראנים רוצים לאיים? רוסיה? טורקיה? עיראק? סוריה? לבנון? ירדן? סעודיה? מצרים? פאקיסטן? אפגניסטן? הודו? סין? יפן?

איראן הרי מצהירה, כל הזמן, כי היא מתכוונת להשמיד את "השטן הגדול" (ארה"ב) ואת "השטן הקטן" (ישראל). את לא מאמינה להם?

הם בטוח לא קנו טילים כאלה יקרים לקישוט, או לצורך מפגן כוח ביתי, כדבריך. לטילי שיוט אסטרטגיים מתקדמים במספר כזה יש רק מטרה אחת - השמדה המונית.

איפה בדיוק את חיה? כאשר מדובר באיום גרעיני, לא ניתן לחכות שהאוייב ישמיד אותך ורק אז להשמיד אותו בתגובה, אלא יש לנקוט במכת מנע. אפילו אם האיראנים לא ירכיבו על הטילים האלה ראשי קרב גרעיניים אלא פצצות מלוכלכות, התוצאה עבור מדינת ישראל תהיה הרסנית.

האיראנים הם הרי מוסלמים שיעיים קיצונים. אין להם שום ערך לחיי אדם. לא לשלהם, ובטח שלא לאוייביהם.

פורסם

בניגוד לטילי השיהאב 3 שהם טילים באליסטים, כאן מדובר לראשונה בטילי שיוט אסטרטגיים ארוכי טווח מהסוג שעד כה היה רק בידי ארה"ב ורוסיה.

טיל החץ לא מיועד ליירט טילים באליסטיים בעלי ראש קרב מתפצל, כדוגמת השיהאב 3. אולם, טיל שיוט מתקדמים מהסוג שאיראן רכשה יש סיכוי כלשהו ליירט רק באמצעות מטוסי איוואקס ומספר רב של מטוסי קרב שיצודו אותו. משימה מאוד קשה לביצוע.

בנוסף לכך, ניתן להרכיב את טילי השיוט האלה על אוניות סוחר תמימות ולתקוף מטרות מרוחקות מאמצע האוקיינוס.

לאחר שהטילים האלה נורים, הסיכוי ליירט אותם במעופם מאוד קלוש. האפשרות היחידה היא להשמיד אותם על הקרקע. אבל, בשל גודלם וניידותם מאוד קשה לאתר אותם.

הגזמת... היום יש טילי אוויר אוויר ומכמי"ם מתקדמים מספיק כדי להוריד את הטילים האלה גם באויר בלי צורך בכל מה שתיארת (איוואקס אחד, טייסת וזהו...)... אבל עדיין, זה לא פשוט כמו להוריד מטוס או טיל באליסטי...

פורסם

אני בטוח שראש הממשלה, שר הבטחון וכל המטכל מודעים לאיומים האפשריים שקיימים כנגד מדינת ישראל וילד בפורום מחשבים לא צריך להזהיר אותם משואה גרעינית.

וגם אם מתוכננת מתקפה נגד איראן, למה נראה לך שתדע על זה ? :kopfpatsch:

נ.ב

להזכירך, השימוש בנשק לא קונבנציונלי אסור ומספיק שפצצת אטום אחת נופלת היום בשטח של מדינה בשביל שחצי מהכדור הזה נכנס לגיוס כללי ופורצת מלחמה טוטאלית נגד כל אורגניזם שזז על כדור הארץ המזדיין הזה.

פורסם

מספיק שפצצת אטום אחת נופלת היום בשטח של מדינה בשביל שחצי מהכדור הזה נכנס לגיוס כללי ופורצת מלחמה טוטאלית נגד כל אורגניזם שזז על כדור הארץ המזדיין הזה.

lol, אהבתי את הניסוח!

פורסם
  • מחבר

IG

הגזמת... היום יש טילי אוויר אוויר ומכמי"ם מתקדמים מספיק כדי להוריד את הטילים האלה גם באויר בלי צורך בכל מה שתיארת (איוואקס אחד, טייסת וזהו...)... אבל עדיין, זה לא פשוט כמו להוריד מטוס או טיל באליסטי...

טילי השיוט מהסוג הנ"ל נעים בגובה מאוד נמוך, מתחת לגובה המכ"מ. בנוסף לכך, יש להם יכולת לנוע לפי פני השטח, להתחמק ממחסומים ומאמצעי יירוט.

שיגור של טילים באליסטים ארוכי-טווח ניתן לאתר באמצעות לוויינים ולקבל התראה מראש. לוויינים לא יכולים לאתר שיגור של טיל שיוט, אלא אם כן הם במקרה מצלמים את איזור השיגור (מדובר בטיל בעל ניידות גבוהה שלא מחייב אתר שיגור נייח). על מנת לאתר טילי שיוט, יש צורך במספר מטוסי איוואקס (לא אחד) שישהו באוויר באופן קבוע 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, 365 ימים בשנה, כדי לאפשר כיסוי של שטח נרחב במטרה לאתר את הטיל מבעוד מועד ולאפשר התראה סבירה. לישראל אין מטוסי איוואקס במספר הדרוש שמפטרלים באופן קבוע מעל המזרח התיכון. בזמן המלחמה הקרה, ברית נאט"ו החזיקה באוויר באופן קבוע צי של מטוסי איוואקס לצורך איתור טילים ומטוסי אוייב. לאחר שטיל שיוט מאותר, יש צורך להזניק מספר רב של מטוסי קרב שינסו לצוד אותו (מטוס אחד מאוד יתקשה לעמוד במשימה).

Mortar

אני בטוח שראש הממשלה, שר הבטחון וכל המטכל מודעים לאיומים האפשריים שקיימים כנגד מדינת ישראל וילד בפורום מחשבים לא צריך להזהיר אותם משואה גרעינית.

קודם כל, אני ממש לא בטוח שראש הממשלה ושר הבטחון מודעים לאיום החדש מצד איראן (בניגוד לארה"ב), היות והדבר היחיד העומד כרגע בראש מעיניהם הוא "תוכנית ההתנתקות", כאילו שהמתנחלים הם אלה שמהווים איום קיומי על מדינת ישראל ודורשים טיפול מיידי, ולא האיום האיראני.

שנית כל, אני ממש לא ילד (הרבה מהמשתמשים בפורום הם תלמידי תיכון, אבל לא כולם).

ממש מפליא אותי איך זה שכל אמצעי התקשורת בארץ עסוקים ב"תוכנית ההתנתקות" ולא מתייחסים לאיום האיראני, כאילו שהוא לא קיים.

להזכירך, השימוש בנשק לא קונבנציונלי אסור ומספיק שפצצת אטום אחת נופלת היום בשטח של מדינה בשביל שחצי מהכדור הזה נכנס לגיוס כללי ופורצת מלחמה טוטאלית נגד כל אורגניזם שזז על כדור הארץ המזדיין הזה.

המלחמה תפרוץ בין אם אתה מעוניין בכך ובין אם לא. הדבר היחיד שאפשר לעשות הוא לדאוג לכך שהמלחמה תפרוץ בתנאים שלך ולא בתנאים של האוייב, כפי שנעשה ב-67' ("הבא להורגך, השכם והורגו").

פורסם

אין לישראל שום זכות להתקיף את אירן ללא סיבה מוצדקת, וגם אם אירן רוכשת נשק זה עדיין לא נותן לנו לגיטימציה לתקוף אותם ובטח שלא להפציץ אותם באטום !

בכל מקרה, לישראל יש מודיעין מצוין עם המון אמצעים לפיקוח על מדינות אויב, גם לוויני ריגול, מרגלים (כנראה), ובכלל ראש אמ"ן והמטכל וכל מי שאחראי על המודיעין מעודכנים 24\7 ואם יש משהו שהם צריכים לדווח עליו לדרגים בכירים יותר, תאמין לי שהם עושים את זה ברגע ואם יש איום חדש ומאוד רציני אז הוא מקבל את תשומת הלב המתאימה וגם יש את ועדת חוץ ובטחון בכנסת שמקבלת דיווחים וכמובן ששר הבטחון וראש הממשלה.

ההתעסקות של התקשורת בתוכנית ההתנתקות זה משהו אחד, מה שראשי צהל מדברים בינם לבין עצמם ועם שר הבטחון זה דבר אחר ואני בטוח שזה לא כל כך הרבה על ההתנתקות.

פורסם
  • מחבר

Mortar

אין לישראל שום זכות להתקיף את אירן ללא סיבה מוצדקת, וגם אם אירן רוכשת נשק זה עדיין לא נותן לנו לגיטימציה לתקוף אותם ובטח שלא להפציץ אותם באטום !

ללא סיבה מוצדקת?! :kopfpatsch: איראן הרי מצהירה השכם והערב באוזני העולם כולו כי בכוונתה להשמיד את מדינת ישראל. איראן לא מסתפקת באיומים ריקים מתוכן, אלא מתחמשת בנשק להשמדה המונית ובאמצעי שילוח מתוחכמים שיאפשרו לה לבצע את זממה. מעבר לכך, איראן נותנת חסות לאירגוני טרור, ותומכת בחיזבאללה ובארגוני הטרור הפלשתינים לצורך ביצוע פיגועי טרור כנגד ישראל.

מה בדיוק איראן אמורה לעשות שיספק את דעתך ויתן לנו לגיטימציה לתקוף אותה? לשגר טילי שיוט נושאים פצצות מלוכלכות לעבר מרכזי האוכלוסייה בישראל? אולי, למחוק את תל אביב עם פצצת אטום? ישראל חייבת לפעול לפי הכלל "הבא להורגך, השכם והורגו". אין לישראל את האפשרות להניח לאוייב להנחית את המהלומה הראשונה, כאשר מדובר במתקפה גרעינית. ישראל חייבת להקדים תרופה למכה, ולהשמיד את האוייב לפני שהוא משמיד אותה. להזכירך, ישראל פתחה במלחמת ששת הימים כנגד מדינות ערב, לאחר שהללו ריכזו כוחות בגבולותיה. כתוצאה מהיוזמה וממהלומת המנע שישראל הנחיתה על צבאות ערב, ישראל השיגה ניצחון מזהיר על האוייב. האם אתה טוען כי מלחמת ששת הימים איננה מלחמה מוצדקת ולגיטימית?

בכל מקרה, לישראל יש מודיעין מצוין עם המון אמצעים לפיקוח על מדינות אויב, גם לוויני ריגול, מרגלים (כנראה), ובכלל ראש אמ"ן והמטכל וכל מי שאחראי על המודיעין מעודכנים 24\7 ואם יש משהו שהם צריכים לדווח עליו לדרגים בכירים יותר, תאמין לי שהם עושים את זה ברגע ואם יש איום חדש ומאוד רציני אז הוא מקבל את תשומת הלב המתאימה וגם יש את ועדת חוץ ובטחון בכנסת שמקבלת דיווחים וכמובן ששר הבטחון וראש הממשלה.

אני במקומך לא הייתי סומך על כך. לפני פרוץ מלחמת יום כיפור, התקבלו דו"חות מודיעין על ריכוזי כוחות אוייב בגבולות הארץ ועל כך שהמצרים מתכוונים לפתוח במלחמה ביחד עם הסורים כנגד ישראל בטווח הזמן המיידי, וכי על מנת להתכונן למלחמה הממשמשת ובאה בהכרח יש לגייס מילואים ולתגבר את מוצבי הגבול. אולם, באותו זמן שררה בארץ אופוריה כללית תחת הרושם שצה"ל הוא צבא בלתי מנוצח ושהמצרים לא יעזו לתקוף אותנו לאחר התבוסה שהם ספגו ב-67'. גולדה מאיר, ראש הממשלה, דחתה את דו"חות המודיעין וביטלה את האפשרות של פריצת מלחמה. התוצאה ידועה לכל - נפילת מוצבי התעלה, לקיחת חיילי צה"ל במוצבים בשבי המצרי, ואלפי הרוגים ופצועים.

כיום, המצב מאוד דומה למצב ששרר ב-73'. קיים רושם שצה"ל הוא הצבא הכי חזק במזה"ת, וכי האיראנים לא יעזו לתקוף אותנו. אריאל שרון, ראש הממשלה, דוחה את הערכות המודיעין המגיעות לשולחנו בדבר הצטיידותה של איראן בפצצות מלוכלכות, נשק גרעיני ואמצעי שילוח מתוחכמים המכסים את כל שטחה של ארץ ישראל, בטענה (מוטעית) כי קיים עוד זמן רב עד לנקודת האל-חזור ואין סיכוי שהאמריקאים יאפשרו לאיראנים להשיג יכולת גרעינית. ארה"ב הניחה לצפון קוריאה להשיג נשק גרעיני וביר שהיא לא תפעל גם כנגד איראן. ישראל מחכה שארה"ב תפעל כנגד איראן, וארה"ב מחכה שיקשרא תפעל כנגד איראן. בינתיים, הזמן עובר ואיראן משיגה נשק גרעיני מבלי שאף אחד לא עושה דבר כדי למנוע זאת ממנה.

ההתעסקות של התקשורת בתוכנית ההתנתקות זה משהו אחד, מה שראשי צהל מדברים בינם לבין עצמם ועם שר הבטחון זה דבר אחר ואני בטוח שזה לא כל כך הרבה על ההתנתקות.

צה"ל מפנה אמצעי ביון רבים לריגול על הישובים היהודים המיועדים לפינוי, לצורך צילום השטח בזמן אמת ברמת פירוט גבוהה, במקום להפנות אותם לביון אחר מקורות האיום הממשיים על מדינת ישראל (קרי, איראן). משימת ההתנתקות שהוטלה על צה"ל תדרוש השתתפות של כל החיילים הסדירים ברמה זו או אחרת בתוספת של כוחות מילואים. משאבים ניכרים של צה"ל מופנים לצורך הכנה וביצוע "תוכנית ההתנתקות" של שרון, במקום להגן על מדינת ישראל מפני איומים קיומים מבחוץ.

פורסם

זה נראה כאילו כל מי שרגוע בעניין הזה של אירן אומר לעצמו, אם הם יתקפו אותנו אז ישר נשלח עליהם פצצות בחזרה ובגלל זה הם לא יעשו את זה.

חשבתם על זה שמנהיגי המדינה הזאת רואים את המדינה שלהם כשהיד? זה נראה לי פשוט קלאסי.

אני מתחיל לפחד.

פורסם

אותי זה מאוד מדאיג האיראנים הם לא בדיוק שפויים זה לא מה שהיה במלחמה הקרה האיראנים מסוגלים להקריב את עצמם ללא ספק לדעתי(יותר נכון המנהיגים שלהם מוכנים להקריב את איראן).

הטילים האלה מדוייקים מאוד וכרגע אין לישראל שום אמצעי יירוט כנגדם חלמנו יותר מידי זמן בהקיץ היינו צריכים לפעול כבר לפני שנה להפציץ לפחות את הכור בבושאר במקום זה דיברנו ודיברנו ולכו תדעו מה יקרה מלחמה קרה 2 או שואה גרעינית בכול האיזור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים