עבור לתוכן

מה ההבדל בין 8MB ללא ?

Featured Replies

פורסם

אז מה באמת ההבדל ? :s05:

200GB 7200 ATA-100 8MB

ל:

200GB SATA

ואם יש לי 8MB כבר ואני מוסיף עוד HD האם הוא חייב להיות מאותו סוג ? ואם לא האם הוא מאט את ביצועי המחשב ?

פורסם
  • מחבר

מישהו בבקשה ? :s05:

פורסם

אז מה באמת ההבדל ? :s05:

200GB 7200 ATA-100 8MB

ל:

200GB SATA

ואם יש לי 8MB כבר ואני מוסיף עוד HD האם הוא חייב להיות מאותו סוג ? ואם לא האם הוא מאט את ביצועי המחשב ?

זה שבשני לא רשום, לא אומר שאין לו, אבל בד"כ דיסקים שלא רשום מגיעים עם 2MB CACHE... לכמה זה מתורגם בשיפור ביצועים, לא יודע (זה גם תלוי מה השימושים של המחשב)..

שים לב גם שאחד SATA והשני לא...

גם לא חייבים דיסקים מאותו סוג, אפשר מכל דגם/חברה שרוצים, זה לא מאט את הביצועים אם אחד שונה (וזה גם תלוי מן הסתם במי מהם אתה משתמש יותר), וגם אז בהנחה ששניהם דיסקים 7200 , ההבדלים זניחים..

פורסם

לדיסקים ישנים יש בד"כ buffer של 2MB, בעוד שלדיסקים חדשים יש בד"כ buffer של 8MB. יש גם דיסקים חדשים עם buffer של 16MB (בעיקר דיסקים עם נפח מאוד גדול של כמה מאות ג'יגה).

דיסקים SATA הם דיסקים עם טכנולוגיה יותר מהירה במקצת מדיסקים PATA. יש כיום דיסקים SATA II שהם יותר מהירים. כדי להשתמש בדיסקים SATA צריך שיהיה במחשב בקר SATA (על הלוח אם או בכרטיס PCI).

מהירויות של דיסקים:

PATA - 66/100/133 MB/s

SATA - 150 MB/s

SATA II - 300 MB/s

7200RPM זה מהירות הסיבוב של הדיסק. לדיסקים ישנים מאוד היה מהירות סיבוב של 5400RPM. כיום, לרוב המכריע של הדיסקים יש מהירות סיבוב של 7200RPM, כאשר יש גם דיסקים עם מהירות סיבוב של 10000RPM. ככל שמהירות הסיבוב של הדיסק יותר גבוהה, כך זמן הגישה שלו לנתונים מתקצר.

לגבי הגודל של ה-buffer, ניתן להבחין בהבדל משמעותי בין 2MB ל-8MB בעיקר בעבודה אינטנסיבית עם קבצים, כאשר מעתיקים הרבה קבצים או קבצים בעלי נפח גדול ממקום אחד בדיסק למקום אחר. במקרים מסויימים, ההבדל יכול להגיע למספר דקות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים