עבור לתוכן

עזרה בזיהוי מקור תקלה - לוח אם או ספק

Featured Replies

פורסם

אנשים אני אשמח לקבל עזרה

יש לי מחשב ישן (סלרון 466) - המצב הוא שהוא לא פעיל כרגע. ברגע שאני מדליק אותו יכולות להיות אחת מ-3 האפשרויות הבאות:

1) המאורר של המעבד לא מסתובב בכלל ואין בכלל תמונה על המסך (מן הסתם...) - המחשב כאילו שובק חיים חוץ מהספק כוח שעובד (מרגישים רוח).

2) המאורר של המעבד מסתובב, ועולה המסך הראשוני של ה-BIOS, אבל המחשב לא מצליח לזהות את ההרדיסיקים (והם נבדקו -תקינים). בשלב הזה המחשב נתקע.

3) המחשב עולה כרגיל, טוען את ה-XP ואז נתקע ועושה ריסטרט מעצמו.

פעם ככה ופעם ככה.

איך אני יכול לדעת מה הבעיה? אם זה הלוח-אם או הספק? אני לא רוצה סתם לקנות ספק ולגלות שהלוח-אם היה דפוק או ההיפך...

משהו נדפק שם זה בטוח (הייתה לי גם בעיית חשמל בחדר, וסביר מאוד שהיא שרפה את הלוח-אם/ספק).

כמה פרטים נוספים:

1) הספק כביכול עובד טוב - שני המאוררים (קדמי אחורי) עובדים מצויין.

2) הלוח אם נראה טוב - הקבלים בגודל נורמלי ולא נראה שהם עברו "נשרפו".

3) ללא ספק ניתן להבין שהבעיה היא בזרימת החשמל המחשב - כי פעם המעבד לא פועל, ופעם ההרדיסקים לא פועלים, ופעם הוא לא מזהה את כל הזיכרון, אלא רק חלק מהסטיקים. השאלה היא אם זה הספק או שמשהו בניהול חשמל של הלוח אם הלך?

תודה לעוזרים! אני ממש אשמח לרעיונות.

פורסם

אם הבעיה בזרימת החשמל

תנסה להחליף ספק ..

פורסם

אני מאמין שהבעיה היא בספק , אני מציע שתנסה להשיג ספק חלופי כדי לבדוק אם זאת באמת הבעיה.

ומה מפרט המחשב שלך?(כולל ספק)

פורסם
  • מחבר

תודה אני אנסה להשיג ספק אחר.

רק שאלה: ספק של מחשב ישן פנטיום 166 אמור לתמוך במערכת הזו (רק לשם הבדיקה כמובן - אם אני אראה שזו הבעיה אני אקנה ספק חדש)?

כי מעבר לספק הישן זה שיש לי פה זרוק (ואני יודע שהוא עובד) אין לי מאיפה לארגן ספק כדי לבדוק...

המפרט:: סלרון 466, 192מגה זיכרון, שני הרדיסיקים בגודל משותף של 20GB, וספק 350W.

פורסם

אם יש לך DVM מדוד את המוצאים של הספק.

לדעתי הבעיה היא דווקא בלוח האם.

פורסם
  • מחבר

נמסיס,

מה זה DVM?

ומה גורם לך לחשוב שהבעיה דווקא בלוח אם? יש איזו סיבה ספציפית?

זה בדיוק העניין שאני לא רוצה לקנות לוח-אם/ספק ולגלות שהבעיה היתה ברכיב האחר...

פורסם

DVM - רב מודד דיגיטלי. אותך מעניין החלק שמסוגל למדוד מתחי DC, שהם המתחים שיוצאים המספק (5V, 12V וכו').

גם לי נראה שהבעיה היא בלוח. אם אתה רוצה לבדוק את הספק, הדרך הטובה ביותר היא לנסות ספק אחר.

פורסם

העובדה שהספק נדלק אבל הלוח פעם עובד, פעם לא וגם נתקע.

זה לא שאני שולל לחלוטין בעיה בספק. יחסית קל לאבחן את הבעיה בספק בעזרת רב מודד.

אם אין לך דרך לשים יד על רב מודד, פשוט תשאיל ממישהו ספק כח.

אם אין לך דרך להשאיל ממישהו ספק כח ואתה מאזור המרכז ולא אכפת לך להתרוצץ קצת, אפשר לארגן לך רב מודד/ספק כח חלופי לבדיקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים