עבור לתוכן

אני רוצה לעשות אתר שמושתת על מסד נתונים, ואני צריך אינפורמציה על SQL עבור זה.

Featured Replies

פורסם

הרעיון הוא (למי שלא ראה בפורום "כללי") הוא לעשות אתר על מתכונים במטבח הישראלי (מכל הסוגים: סיני, איטלקי, יפני, מזרחי וכולי).. עכשיו התחלתי לבנות את האתר (כמובן מהחלק הכי מסובך - כמה מתאים לי) ובניתי מסד נתונים ב-Access שכולל שלושה טבלאות:

1. מתכונים

2.  סוגי מתכונים (איטליקי/סיני/יפני/וכולי)

3. משתמשים

רציתי לדעת מהי דרגת הקושי עבור מישהו שכבר ראה שימוש ב-SQL (במקצוע Visual Basic) אבל לא ממש השתמש בו לשלב את עם האתר? באתר אני רוצה שיהיה רשימת תפוצה של דואר (אני מניח שזה דרך מסד נתונים), ורשימת מתכונים. מה נדרש ממני מבחינת SQL כדי לעשות את זה? האם אני יכול פשוט לקחת ממשק מוכן ופשוט לחבר אותו למסד נתונים (מדובר בפרויקט לבגרות)...?

ד"א, איפה יש אתרים שמסבירים תחביר של SQL וכל זה?

עריכה - ניסוח מחדש:

מה נדרש ממני על מנת להציג "רשומה" כאשר שני שדות ברשומה באים מטבלה אחרת (באמצעות יחסי גומלין) בשפת SQL? מה ידרש ממני על מנת להציג אוסף של רשומות כאלה?

תודה רבה!

תודה רבה

פורסם

זה בידיוק אותו דבר כמו עם ADODB(במידה ואתה משתמש בו) בVB!!!

אפילו שינוי אחד אין(שים לב, שASP משתמש בVB SCRIPT).

אותה מסובכות(תלוי שוב מה השאילתות שלך).

פורסם

אמרת שזה הולך להיות אתר... באיזו שפה אתה מתכוון לכתוב אותו ?

פורסם
  • מחבר

ASP, JS, HTML.

העניין הוא איך אני עושה הצגת רשומה, כיוון שטבלת ה"אב" שואבת נתונים משתי טבלאות אחרות באמצעות יחסי גומלין. איך עושים דבר כזה?

ד"א ב-VB אני עובד על ADODC.

פורסם

שאילתת הSQL שלך תהייה בערך כך:

"select * from tbl1, tbl2, tbl3 where tbl1.key = tbl2.key and tbl2.key2 = tbl3.key2 and tbl1.key = "&keytofind

כאשר tbl אלו הטבלאות, key, key2 "קשרי הגומלין" שלך ע"י המפתחות השונים, ו- keytofind זה המפחת שאתה מחפש, ואתה תמיד יכול לשנות את התנאי שלך על זה(למשל לשם, רק אל תשכך להוסיף ' במקומות המתאימים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים