עבור לתוכן

מעשה במחיצות

Featured Replies

פורסם

מעשה שהיה, כך היה:

קניתי כונן Maxtor Maxline III SATA 16MB 300GB 3 platters והתכוונתי לחלק אותו למחיצה של מע' הפעלה ותוכנות ולמחיצה של אחסון קבצים. החלטתי להתחכם ולעשות את המחיצה של המע' הפעלה יותר מהירה ע"י זה שהיא תהיה בסוף הדיסק (זה די משמעותי), אז בהתקנה של חלונות קודם יצרתי מחיצה של 250 ג'יגה ואז מחיצה של 30 (20 ג'יגה הולכים על הכלל שקילו=1000). בהתקנה חלונות החליט שהמחיצה של המע' היא D ולא C כי היא נמצאת אחרי זה בדיסק, וזה כבר עצבן אותי. אי אפשר לשנות את האות של הדיסק מע'.

אחרי ההתקנה שמתי לב שהמחשב לא עולה מהר כמצופה וגם בנצ'ים על המחיצות הראו שזאת של הקבצים הרבה יותר מהירה מזאת של המע'. בררתי ומסתבר, שלא כמו בCD, בהארד דיסק זה הולך הפוך והמחיצה הראושנה נמצאת בקצה הדיסק והיא הכי מהירה (גם יש לה זמן תגובה יותר טוב כי המחט "נחה" ליד השוליים של הפלטות).

התחבטתי בשאלה אם לסדר את זה (ואיך? אין לי לאן לגבות) או לעזוב את זה, והחלטתי שאני אף פעם לא אהיה מרוצה אם אני לא אסדר את זה, אז לא דחיתי והתקנתי Partition Magic. איתו הקטנתי את המחיצה של ה250 ג'יגה ל220 כשה30 ג'יגה נמצאית בתחילת הדיסק (החלק המהיר, סיכמנו) אליו התקנתי שוב את וינדוז (וגם שברתי את השיא שלי - 13.5 דקות מההתקנה של הדרייברים SATA). אחרי ההתקנה העניין של האותיות עדיין לא הסתדר, עכשיו חלונות זה F, הCD בG ויש כונן וירטואלי שקפץ לE...

נו שוין. לפחות עכשיו הוא עולה יותר מהר (19 שניות אחרי הזיהוי של הכונני IDE).

מוסר השכל - יש שלושה מינים של פילים, אבל לכולם תקופת הריון של שנתיים.

פורסם

אהבתי את הסיפור אם אתה רוצה לשנה את Drive label כל שעליך לעשות הוא לחצן ימני על המחשב שליי

--

Mange-disk mangement

לחצו ימני על הכונן הרצוי ושנה label רק תדאג לפני לשנות למחיצות שתופסים לך את הLabel הרצוי.

אחלה סיפור .

פורסם
  • מחבר

אי אפשר לשנות את האות של הSystem volume או של הRoot volume. את הסי די בסוף שיניתי לE ואת הכונן הוירטואלי לG, אבל זה פחות חשוב לי. כדי לא להתרגל מחדש ללכתוב F:\Windows או F:\Program Files, אני כותב \ בלי אות (כי F נחשב לRoot).

פורסם

אתה יכול לשנות את הroot volume לשנות את ספריית השורש למחיצה אחרת ראיתי פעם תרד כזה תעשה חיפוש או שתפתח תרד חדש..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים