עבור לתוכן

כיצד אתם מחלקים את הדיסק הקשיח? (לא מעשית)

Featured Replies

פורסם

האם לכמה מחיצות? לכמה? האם משאירים את כל ה80-200 ג'יגה בכונן אחד? ובכלל, מהי התצורה המומלצת לסידור מחיצות בדיסק גדול נפח?

סתם סיקרן אותי...

פורסם

אצלי יש הארדיסק אחד של 20 לוינדוס ותוכנות נלוות

ועוד הארדיסק של 160 שאני שם בו את הכל

פורסם

10~ למערכת הפעלה + תוכנות בסיסיות והשאר לכל הדברים האחרים

פורסם

אצלי זה 15 גיגה לווינדוס ועוד 3 כוננים של כל אחד 17,27,ו20 יותר נוח שזה מפוצל להרבה אבל כל אחד והדרך שלו........

פורסם

25 למערכת הפעלה והשאר לשטויות.

פורסם

אצלי יש סה"כ 40 ג'יגה וזה מחולק אצלי חצי חצי ..

פורסם

הייתי עושה מחיצה של 15-20 גיגה למערכת ההפעלה (אם יש לך דיסק ממש גדול), ואז אחרי שאתה מסיים להתקין את כל הדברים שאתה צריך למחשב, עושה IMAGE עם GHOST למקרה הצורך... (ואז את כל השאר במחיצה אחת או שתיים)...

פורסם

אצלי יש הרדיסק 80 ג'יגה

ווהוא מחולק 10 למערכת ההפעלה וכל השאר לדברים אחרים

פורסם

רצוי שהמחיצה בה נמצא ה-Page File (המחיצה של מערכת ההפעלה) תהיה קטנה מ-8GB (מומלץ 8,100MB). בגודל מחיצה כזה, הגודל של ה-Clusters (אני חושב שזה Clusters) הוא 4K שזה גם גודל הדפים שנקראים מהזיכרון הראשי. בצורה כזו, גודל הדפים הנקראים מהזיכרון הראשי יהיה זהה לגודל הדפים הנקראים מהזיכרון הוירטואלית, ולכן ימנע מצב של Redundancy בהעברת נתונים בין הזיכרון הראשי לוירטואלי, וכתוצאה מכך המחשב יעבוד קצת יותר מהר.

כל הכתוב למעלה נכון לגבי מחיצות בפורמט של FAT32. בניגוד ל-FAT32 שמקצה Clusters יותר גדולים במחיצות גדולות, NTFS מקצה Clusters בגודל של 4K בכל גודל מחיצה, ולכן הוא יותר יעיל בניצול נפח הדיסק במחיצות גדולות מאשר FAT32, אבל במחיצות גדולות הוא גם יותר איטי.

מומלץ לפרמט את המחיצה של מערכת ההפעלה (המחיצה הקטנה) ב-FAT32, ואת המחיצה של ה-Data (המחיצה הגדולה) ב-NTFS (במידה ומדובר במחיצה מאוד גדולה 64GB<). במקרה של תקלה חמורה, הרבה יותר קל לשחזר מידע ממחיצה של FAT32 מאשר ממחיצה של NTFS. למי שמהירות מאוד חשובה לו, והוא מוכן להקריב עבורה כמה מגה בייטים, אפשר לפרמט גם את המחיצה השנייה ב-FAT32. אם המחיצה השנייה שלך לא מאוד גדולה, אפשר לפרמט אותה ב-NTFS אם חשוב לך הצפנה של קבצים.

דיסקים קשיחים נוספים שלא מותקנת בהם מערכת הפעלה ואין כוונה להתקין בהם מערכת הפעלה בעתיד, רצוי לחלק למחיצה אחת גדולה.

במידה ויש לך צורב DVD (או אם אתה מתכוון לקנות צורב DVD בעתיד), רצוי להתקין במחשב לפחות דיסק קשיח אחד עם מחיצה גדולה של NTFS כדי שניתן יהיה לכתוב עליו Images של DVD, מאחר ו-FAT32 לא תומך בקבצים גדולים מ-4GB (גם FAT32 וגם NTFS תומכים בגודל מחיצות תיאורטי של TB~).

פורסם

דיסק ראשון 160G :

מחיצה ראשונה - מערכת הפעלה - 30 ג'יגה

מחיצה שניה - תוכנות - 35 ג'יגה

מחיצה שלישית - 65 ג'יגה (קצת פחות) - תוכנות הקלטה ועריכה.

דיסק שני 80G:

מחיצה ראשונה - פורנו, גיבויים ופאצ'ים למיניהם - 40G

מחיצה שניה - פרוייקטים וקבצי הקלטות - קצת יותר מ36G

פורסם

40 ג'יגה מחולקים חצי חצי, 1 הווינדוס ותוכנות+ משחקים

השני אימיול :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים