עבור לתוכן

שאלות על RAID

Featured Replies

פורסם

טוב, אז לפני כמה זמן פרסמתי הודעה על ההרד דיסק שהלך לי - ולפי המלצותיכם שלחתי אותו וקיבלתי אחד חדש זהה לדגם של הישן (Maxtor DiamondMax 10 120GB)

עכשיו אני חושב לקנות עוד הרד דיסק זהה לו ולחבר אותם ב-RAID 0

ללוח אם שלי אין בקר RAID מובנה (GigaByte 8SQ800)

המחשבה שלי הייתה לחבר את שניהם ב-RAID ואחד מחוץ ל-RAID שיהיה Master ועליו תהיה מערכת ההפעלה.

אז השאלות הן: איזה בקר מומלץ לי לקנות (רצוי שיתאים ללוח אם הזה ולבאים אחריו)?

איך לחבר את זה בצורה כזאת שאחד יהיה מחוץ ל-RAID והשניים האחרים בתוכו?

מאיזה אתר אינטרנט אתם ממליצים לקנות?

תודה

פורסם

בקרי raid 0 נפוצים ויחסית זולים לעומת בקרים יקרים יקרים שתומכים ב raid 5

אני אישית אוהב את הבקרים של promice ושל adaptec שנחשבים למצויינים.

בקר ה riad מגיע ככרטיס pci ולכן כל לוח תומך pci יתמוך בו.

אם אתה לא רוצה שה riad יהיה הראשי פשוט אל תבחר לעשות מהבקר בוט, בדיוק כמו דיסק קשיח רגיל.

פורסם
  • מחבר

סוף סוף תשובה:) תודה..

אתה יכול להסביר מזה RAID 5 כי אני חושב שפיספסתי את זה (אני מכיר 1, 0, 1+0 אולי גם 5 אבל אני לא זוכר)

חוץ מזה, אתה יכול לתת דגם מדיוק שאתה אוהב? (אם לא לא נורא, אני אעשה את הסקירה בעצמי)

וזהו:)

פורסם
  • מחבר

רציתי להוסיף רק שאלה קטנה

אתם חושבים שזה חכם לחבר את שניהם ב-RAID ולהשאיר את המסטאר מחוץ לו? (המסטאר זה 30גי'גה של מקסטור אבל אני חושב שהוא פחות מהיר)

פורסם

טוב, אז לפני כמה זמן פרסמתי הודעה על ההרד דיסק שהלך לי - ולפי המלצותיכם שלחתי אותו וקיבלתי אחד חדש זהה לדגם של הישן (Maxtor DiamondMax 10 120GB)

עכשיו אני חושב לקנות עוד הרד דיסק זהה לו ולחבר אותם ב-RAID 0

ללוח אם שלי אין בקר RAID מובנה (GigaByte 8SQ800)

המחשבה שלי הייתה לחבר את שניהם ב-RAID ואחד מחוץ ל-RAID שיהיה Master ועליו תהיה מערכת ההפעלה.

אז השאלות הן: איזה בקר מומלץ לי לקנות (רצוי שיתאים ללוח אם הזה ולבאים אחריו)?

איך לחבר את זה בצורה כזאת שאחד יהיה מחוץ ל-RAID והשניים האחרים בתוכו?

מאיזה אתר אינטרנט אתם ממליצים לקנות?

תודה

לבאים אחריו??...כל לוח בא היום עם RAID 1 או 0 לפחות..!!..

פורסם
  • מחבר

לבאים אחריו??...כל לוח בא היום עם RAID 1 או 0 לפחות..!!..

כן אני יודע, אבל קראתי פה שלא כולם טובים.. אז אם אני אקנה טוב, אני ארצה להשתמש בו מאשר במובנה שיגיע עם הלוח אם.. בכל מקרה זאת כבר לא בעיה כי פשוט לא ידעתי שזה PCI...

אני עדיין אשמח אם תסבירו לי מה זה RAID 5 והאם הרעיון שלי להפריד את ה-Master הוא טוב..

פורסם

אני עדיין אשמח אם תסבירו לי מה זה RAID 5 והאם הרעיון שלי להפריד את ה-Master הוא טוב..

בקצרה :

raid 5 משלב שרידות ומהירות ובאיבוד מקום מינימלי יחסית, הוא עובד בעיקרון הנוסחא שמצביעה על מיקומי המידע בדיסקים הקשיחים אגב raid5 יכול לעבוד על 3 דיסקים קשיחים לפחות, המידע נרשם כצרה כזו :

--- דיסק 1 --- דיסק 2 --- דיסק 3

מידע מידע נוסחא

מידע נוסחא מידע

נוסחא מידע מידע

כאחד מהדיסקים הקשיחים מתקלקל הנוסחא תשלים את המידע מ 2 הדיסקים הקשיחים הנותרים.

בקשר לבקרים שציינת כמה מילים, יש כמה סוגי בקרים המובנים שמתחלקים ל 2 : ציפים מובנים של יצרניות כמו promice לדוגמא אך יש לשים לב מדובר בגירסאות זולות יותר שמכונות : lite

והסוג השני הוא בקר פנימי שחייב תוכנה כדי לפעול כראוי , מכונה גם רייד תוכנה כדוגמאת ה nvraid שנפוץ בלוחות עם ה nforce 3/4.

רייד חומרה pci : פה אתה חייב להיות יותר ספיציפי, יש המון בקרים אם אתה שואל אותי לך על ציפים מוכרים כמו promice או adaptec, כל הדגמים שלהם מצויינים.

פורסם
  • מחבר

בקצרה :

raid 5 משלב שרידות ומהירות ובאיבוד מקום מינימלי יחסית, הוא עובד בעיקרון הנוסחא שמצביעה על מיקומי המידע בדיסקים הקשיחים אגב raid5 יכול לעבוד על 3 דיסקים קשיחים לפחות, המידע נרשם כצרה כזו :

--- דיסק 1 --- דיסק 2 --- דיסק 3

מידע        מידע             נוסחא

מידע        נוסחא             מידע

נוסחא       מידע              מידע

כאחד מהדיסקים הקשיחים מתקלקל הנוסחא תשלים את המידע מ 2 הדיסקים הקשיחים הנותרים.

בקשר לבקרים שציינת כמה מילים, יש כמה סוגי בקרים המובנים שמתחלקים ל 2 : ציפים מובנים של יצרניות כמו promice לדוגמא אך יש לשים לב מדובר בגירסאות זולות יותר שמכונות : lite

והסוג השני הוא בקר פנימי שחייב תוכנה כדי לפעול כראוי , מכונה גם רייד תוכנה כדוגמאת ה nvraid שנפוץ בלוחות עם ה nforce 3/4.

רייד חומרה pci : פה אתה חייב להיות יותר ספיציפי, יש המון בקרים אם אתה שואל אותי לך על ציפים מוכרים כמו promice או adaptec, כל הדגמים שלהם מצויינים.

טוב, תודה רבה על ההסבר.. אני הולך על RAID חומרה (PCI).. אם כל הדגמים שלהם מצויינים, אני אלך על אחד מהם:)

עריכה:

סיירתי עכשיו קצת ברשת ומצאתי שניים שנראו זולים וטובים:

אחד של Promise- FastTrak TX2000 ATA 133

והשני של Highpoint - RocketRaid 133

מה דעתכם?

פורסם

אם אתה מתכנן על raid 0/1 אפשר למצוא בקרים מצויינים במחירים טובים, יש ל adaptec בקרים מצויין שעולים פחות מה tx2000 - שמצויין לדעתי.

את ה highpoint שציינת לא מוכר לי.

פורסם
  • מחבר

אם אתה מתכנן על raid 0/1 אפשר למצוא בקרים מצויינים במחירים טובים, יש ל  adaptec בקרים מצויין שעולים פחות מה tx2000 - שמצויין לדעתי.

את ה highpoint שציינת לא מוכר לי.

אני ראיתי של-adaptec יש רק שני בקרים בשביל PATA אחד 1200A והשני 2400A... השני יקר, וראיתי בנצ'מרקים שהראשון זולל CPU, והוא יחסית איטי מה-Fastrak של Promise.. חוץ מזה אני צריך בקר בשביל PATA133

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים