עבור לתוכן

הסבר על RAID????

Featured Replies

פורסם

אני חיפשתי הרבה בפורום ולא מצאתי הסבר על RAID ואיך מחברים את זה, בקיצור הסבר מופרט????

אם אפשר בעברית :hi:

פורסם

אם אני זוכר נכון....

רייד (RAID) הוא גיבוי,

אתה צריך 2 HD (כוננים קשיחים) + בקר

כוננים חייבים להיות באותו נפך רצוי מאותה חברה

HD אחד עובד רגיל - אתה מתקין הכול WIN + תוכנות , משחק וכו

הHD השני מעתיק אחד לאחד כל מה שאתה עושה בראשון

תכל'ס ברגע שאחד נופל (פגום או דפוק) הHD השני מתחיל לעבוד כאילו כלום לא קרה

יש עוד דבר שניקרה MIRROR שהוא בעיקרון אותו דבר רק ששם אתה צריך להחליך פיזית או ניתוב בביוס את הHD והוא לא צריך בקר

בשני האופציות אתה באצם משתמש בHD אחד והשני אתה לא יכול לעשות איתו כלום כי הוא רק מעתיק

בעיקרון משתמשים בזה רק לשרתים.

פורסם

אופציה אחרת של Raid היא להגדיר שני דיסקים קשיחים זהים כדיסק אחד גדול.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אופציה אחרת של Raid היא להגדיר שני דיסקים קשיחים זהים כדיסק אחד גדול.

מה היתרון של חיבור כזה על פני הארד דיסק אחד גדול פיסית?

כי עד כה חיבור רייד מצטייר לכאלו שרוצים לגבות מידע, ולא למשתמש הממוצע.

פורסם

אני יודע שזה לא התיאור הכי מדויק אבל תחשוב על זה ככה

יש שתי חניות אחת שיש לה הרבה שטח וכניסה ויציאה אחת

ואחת שיש לה אותו שטח פשוט מחולק לשתיים עם שתי יציאות וכניסות

אז העברת המכוניות תהיה יותר מהירה עם המקום שיש לו שתי כניסות ויציאות מאשר עם כניסה ויציאה אחת

פורסם

מוכר בחנות מחשבים ששוחחתי איתו ציין בפני כי רייד משמש למה ש-OMG_Madness רשם למעלה. אתה בעצם אומר לי שרייד מגדיל את מהירות העברת המידע. וכך גם יצא לי לשמוע מספר פעמים. איך אני בוחר בין מה ש- OMG_Madness ציין (שני HD שעליהם בדיוק אותו מידע) לבין האפשרות שאתה ציינת (האצת מהירויות)?

פורסם

לבקר Raid יש Bios משלו (אני מדבר על בקר Raid בכרטיס PCI). כאשר המחשב עולה, ניתן להיכנס ל-Bios של הבקר Raid ולהגדיר אותו לפי צרכיך. לבקר Raid שנמצא על הלוח אם ניתן לגשת, מן הסתם, דרך ה-Bios של הלוח אם.

פורסם

אז עכשיו לשאלת בור:

אתה יכול לתת הוראות טכניות ל- איך אני נכנס בביוס, איך אני נכנס להגדרות HD ומגדיר מה שציינת?

פורסם

כאשר המחשב עולה, כתוב על המסך על איזה מקש ללחוץ כדי להיכנס ל-Bios. בכל Bios מדובר במקש אחר. בד"כ, צריך ללחוץ על Del או על F2. מכיוון שהתפריטים של כל Bios שונים זה מזה, קשה להגיד מה בדיוק צריך לעשות כאשר נמצאים ב-Setup של ה-Bios. אתה יכול פשוט לדפדף בין המסכים השונים ולחפש התקני IDE או Raid. אבל, אם אתה לא יודע מה שאתה עושה, אז עדיף שלא תתעסק ב-Bios.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים