עבור לתוכן

השעיות ארוכות בפעילות השוטפת של המחשב...

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי בעיה שהתחילה במחשב לפני כשבוע.

למחשב מעבד AMD 2500 והוא נקנה לפני כשנתיים.

ולבעיה עצמה:

באמצע פעילות, המחשב פתאום "נתקע" באמצע פעולה ולא ממשיך אלא רק לאחר איזה 5 דקות. כשאני אומר "נתקע" אני לא מתכוון למצב שבו המחשב קופא לחלוטין או שהמשאבי מערכת מתמלאים לחלוטין, להפך - המחשב נראה בסדר גמור, וגם יש מספיק משאבים, אבל פשוט המחשב לא עושה שום דבר!

ואז מלאכה פשוטה כמו לפתוח את הסייר של וינדוס, לוקחת 5 דקות כמעט.

יש לציין שאני לא שומע את הדיסק הקשיח חושב באותו זמן.

הדבר גם מתבטא באיתחול של וינדוס. פעם כשהפעלתי מחדש את המחשב, העניין לקח בערך דקה וחצי עד שוינדוס עלה לחלוטין. כיום האיתחול של המחשב לוקח 10 (!!) דקות, כשבהם הוא פשוט נכנס להשעייה שכזאת בזמן שהמחשב עולה מחדש ורואים את הסמל של וינדוס ואת הפס הזה שהולך מהסוף להתחלה. אחרי שהוא יוצא מהשלב הזה אז שאר הוינדוס עולה יחסית מהר.

חשבתי שפשוט המערכת הפעלה שבקה חיים - אז פירמטתי את המחשב.

ובגלל שאני רושם פה את הבעיה שלי, אתם יכולים לנחש שהבעיה לא נפתרה - אלא המצב נשאר בדיוק כשם שהיה.

לכם אני צריך את העזרה פה בפורום:

אני צריך לדעת מאיפה באה הבעיה לדעתכם: האם זה מעבד או דיסק קשיח שנדפק?

אני צריך עצות כי אני לא רוצה לקנות סתם אחד מהשניים הבאים ולראות שסתם זרקתי את הכסף.

לכם אני צריך שמישהו פה בפורום שמבין עניין ויוכל לפי הסימפטומים שתיארתי לדעת איפה במחשב הבעיה.

תודה מראש,

אלעד

פורסם

לי זה נראה כמו ההארדיסק :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

Maxtor 80GB בן 3 שנים בערך

פורסם

תוריד מפה את PowerMax

זאת התוכנה של Maxtor לבדיקת תקינות הכונן.

גם תיכנס לעורך הRegistry

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters

תימצא שם את הערך EnablePrefetcher ותערוך אותו. שנה את המספר מ3 ל5. ותראה אם זמן הטעינה משתפר.

תבדוק גם שההרד דיסק עובד בDMA ולא בPIO.

פורסם

תנסה להתקין את מערכת ההפעלה מדיסק אחר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים