פורסם 2005 במרץ 720 שנים "נכנסתי לחדר וראיתי כדור נופל מגובה 1 מטר וקופץ חזרה לגובה 1.2 מטר. תן 2 הסברים אפשריים למקרה."מה אתם מציעים?האפשרות היחידה היא (וכנראה הנכונה) שהייתה לכדור אנרגיה קינטית בגובה 1 מטר. ז"א זאת לא נפילה חופשית, אלא נתנו לכדור מהירות התחלתית, ובמיקרה כזה זה יתכן שהוא יעלה לגובה 1.2 מטר בחזרה.
פורסם 2005 במרץ 720 שנים שוב, התשובה ה"נכונה" כביכול תהיה פשוט המצאהכמו למשל להגיד שהייתה לו מהירות התחלתית, או שהופעל עוד כוח, או שהיומגנטים כלשהם שהשפיעו עליו או בכלל ששינו את חוקי הפיזיקה ומעכשיו כדוריםשנופלים מגובה מטר מגיבים לגובה מטר ועשריםאו אולי בכלל שינו את תאוצת הנפילה החופשית לאחר הפגיעה לתאוצה קטנה יותראו עשרים אלף הסברים טיפשיים אחרים שהם כולם מצוצים מהאצבעולסיכום,השאלה הזאת טיפשית לחלוטין שכן כל תשובה בערך נכונה, אך טיפשית בערך כמו השאלה
פורסם 2005 במרץ 820 שנים הוא ביקש שתי הסברים, נתת שתי הסברים, שהם הגיוניים ולא דורשים שום כיפוף של חוקי הטבע...מה הבעיה בזה? שאלה נחמדה שדורשת קצת חשיבה..
פורסם 2005 במרץ 1220 שנים התשובה היא:בדיוק שהוא נכנס לחדר הכדור היה מטר אחד מהלוח. לפני כן הכדור החל את נפילתו מ1.2 מטר.מערכת סגורה, התנגדות אלסטית בלי איבודי אנרגיה, הכדור חוזר לאותו גובה.שימור אנרגיה - מערכת סגורה.
פורסם 2005 במרץ 1420 שנים מחבר המורה החזיר היום את המבחןהוא אמר שתשובה בסגנון שאומר שהכדור התחיל את נפילתו מגובה גדול יותר מ 1 מטר היא שגויה ...
פורסם 2005 במרץ 1420 שנים מחבר הוא הזכיר את זה שהלוח עולה כשאפשרות נכונה (כמו שרשמתי), ועוד אפשרות שאני לא זוכרהוא הזכיר גם את המגנטים כאפשרות סבירה אבל קצת מוגזמת
פורסם 2005 במרץ 1420 שנים שהלוח עולה? כלומר נותן מכה לכדור? כי אם הוא עלה, הכדור פגע בו והוא ירד למטה, המספרים לא נכונים...
פורסם 2005 במרץ 1420 שנים טוב זה בערך כמו מגנטים, או כל התערבות חיצונית אחרתאפשר לנסח את זה איך שרוצים אם זה מגנטים, או שדה חשמלי או חייזריםדווקא האפשרות הכי הגיונית שראית רק את המטר האחרון של הנפילה
פורסם 2005 במרץ 1420 שנים הלוח עולה, נותן מכה לכדור ולא יורד למטה כתוצאה מזהואת ההסבר הזה מורה נתן?אגב, אני הייתי מסביר את זה כך:1) הכדור לא התחיל ממנוחה, הכדור קיבל מהירות התחלתית -> אנרגיה, מה שבתוספת האנרגיה הפוטנציאלית תורגם (במידה ויש בריצפה התנגשות אלסטית לחלוטין) לגובה רב יותר.2) ההסבר עם הגעה מ1 מטר, מה שלמעשה אומר שהכדור התחיל מ1.20.ההסבר של המורה שלך קצת מוזר.... ולא מראה מי יודע מה הבנה בפיזיקה... .with all the respect(זה לא אומר שהוא לא מבין, רק הכוונה שהתשובה לשאלה זו לא מראה)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.