עבור לתוכן

חדש בקטע של תיכנות- מחפש איך להתחיל...

Featured Replies

פורסם

שבת שלום

החלטתי שהתעסקות עם תחום החומרה- שמתעדכן כל שני וחמישי, ואוברקלוק והבנה בסיסית(או קצת יותר) של איך מחשב עובד, מה בדיוק קורה שם וכו'-

אני כבר שולט היטב(+ או -)

בכל מקרה- אני רוצה להתחיל להתעסק קצת עם תכנות...

אני יודע בערך מה מהות הצופן הבינארי,

ויש לי ידע ברמה של 5 י"חל כיתה י' (וטיפה יותר... ואני אוהב לשבור את הראש עם בעיות קשות)

אשמח םא תתנו לי קצת רקע על הנושא

מה הם בעצם קודים שונים של תכנות?

איך "פורצים" למחשב(ולא עם תוכנות)?

מהן פרצות אבטחה?

וכל דבר שיוכל לעזור...

מודה לכם מאוד, נדב

פורסם

טוב אני ינסה לכוון אותך.

טוב נתחיל מההתחלה.

קודם כל הצעה הכי חשובה עזו פריצות מחשבים (למה כל החדשים רוצים תמיד לפרוץ ולהרוס?? אךך הימים שבהם אני התעניינתי בזה אךך אליו מים :) )

בוא נגיד תתחיל לחשוב על אחרים ולא רק על עצמך קרה לך פעם שהכניסו לך וירוס או פרצו לך את המחשב מחקו דברים כל מיני וכו'. נכון לא נעים? אז למה לשות את זה לאחרים. זה בעצם א' וב' לא נרא לי שמותר לדבר פה על האקינג :smile1:

עכשיו קצת כיוון בתיכנות במקרה ואתה ממש מעוניין להתחיל לתכנת לבנות תכונות וכו' אני מציע לך לבחור את אחת משפות התיכנות המומלצות (תחפש בפורום היו הרבה נושאים של מה עדיף ללמוד כשפה ראשונה) תשקיע בה הרבה תבין את אופן פעיולתה ואז לא תיהיה לך שום בעיה ללמוד שפות אחרות כי בעיקרון אחת מבוססת על שנייה בשביל להוכיח לך אני מביא לך את התנאי שקיים בכל השפות תנאי IF ואני ידגים לך את ההבדל בתנאי זה בין שלוש שפות: (אני לא ארכיב פ בהסביר על IF רק יראה סינטקס)

שפת C הסינטקס של IF הוא כזה:

if (bla>blu)

{

tralalalal

}

שפת פסקל:

if bla>blu then

begin

tralalalal

end;

ושפת ויזואל בייסיק (לא בטוח):

if bla>bku then

tralalala

end if.

(נראה לי ככה על תתפוס אותי במילה)

מכאן ניתן לראות שכמעט ואין הבדל בין השפות אז לש משנה איזה שפה תלמד אם תלמד טוב את האחרות לא תיהיה לך בעיה גדולה להבין.

אני אישית ממליץ לך ללמוד סי בהתחלה אבל שוב תחחתט בפורום תראה מה אנשים יותר מבינים ממני ממליצים ותבחר בעצמך מה עדיף לך.

זהו זה בעיקרון מין רקע קטן כזה אני מקווה שעזר לך אתה מוזמן להשאיר עוד שאלות אני ינס הלענות :)

בהצלחה!!

פורסם

מה הקשר בין להבין פרצות ואיך לכתוב אותם לשימוש... אם מעניין אותך להיכנס לתחום האבטחה וכו' זה חשוב ורצוי להבין את הדברים האלו... הפורצים הרציינים עוסקים בזה לרוב למטרות לימוד עצמי של מערכות (שתוך כדי הם מוצאים את הפרצות), ולא למטרות זדוניות (שזה לרוב ילדים מפגרים וכו')... אז אין קשר למה ש MASTERDK אמר בדיוק...

בכל מקרה, כדי לגשת לכל הנושאים האלו אתה צריך לפני הכל לשלוט בשפת תכנות ולהבין איך להשתמש בה טוב, לפני שאתה ניגש לנושאים מתקדמים כאלו (אחרת, זה סתם דבילי להעתיק עבודה של אחרים בלי להבין מה עומד מאחורי זה)...

לא הצלחתי להבין אם יש לך ידע בתכנות בכלל או לא, יש פה דיון בנושא:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=106417.0

אני הייתי ממליץ להתחיל עם שפת C, גם ASSMBLEY יכול לעזור (אם כי לא הכרחי כצעד ראשון)

פורסם

אני די מסכים עם IceBreak, חוץ מזה שלמידת שפת סף (AKA ASSEMBLY) בתור שפה ראשונה תהיה קשה יותר משום שכשמה כן היא... היא שפה נמוכה יחסית ולא שפה "עילית", ושם אתה עובד עם פסקות ישירות מול המעבד, ואתה עושה שם הרבה עבודה שחורה...

באופן אישי, אני ממליץ לך להתחיל כשפה ראשונה את שפת C משום שהיא שהיא מאוד פופולרית היום (תחת הצל הגדול של JAVA) ומובנת יחסית.

אני יכול להגיד לך מתוך נסיון שאני שולט ב4 שפות תיכנות, 2 מהם פרוצדורליות C ו ASSEMBLY ו2 OOP שהם JAVA וC++ והשפה שהכי ידידותית ומובנת (עד כמה שאפשר) בתור שפה ראשונה זאת C...

אם תבין אותה טוב, ותבין את הרעיונות והמוסכמות מאחורי שפות התיכנות תוכל להתקדם הלאה בלי בעיות מיוחדות (זה לא קל כ"כ כמו שזה נשמע).

פורסם
  • מחבר

תודה לכולכם רק לא חייב לטרוף אותי

כתבתי איך "פורצים" למחשב(ולא עם תוכנות)?

כאשר הכוונה היתה מה בדיוק קורא שם... מה עושים

לא רוצה לעשות את זה רק להבין מה קורה שם(למשל כשעושים את זה לי...)

אותו דבר לגבי פרצות אבטחה...

אשמח לעוד דיעות, רעיונות, תשובות ושאר ירקות...

נדב

פורסם

ללמוד קצת networking, זה רעיון בכלל לא רע. יש את הספר של Computer Networks של Tanenbaum שהוא התנ"ך של כל מי שלומד רשתות ואינטרנט.

אתה יכול גם להתקין ethereal ולבדוק מה עובר לך ברשת.

ניסיתי להבין למה התכוונת ב"מהות הצופן הבינארי". עדיין לא ברור לי.

שפת תכנות - אני מציע לך לעבור קצת על C רק כדי שתתרגל ל- syntax, ואז לעבור ל- Java, C# או C++.

אפשרות שניה - אם יש לך העדפה לפסקל - ללמוד דלפי.

פורסם

תראה ללמוד הכל ביחד בכלל לא מומלץ וקשה (מנסיון) זה סלט אחד גדול.

תבחר מה יותר מעניין אותך לתכנת או ללמוד רשתות ותקשורת?

אם זה תיכנות תתחיל בפשות או סי או פסקל תכיר את השפה ואז תתקשם הלאה ל VB לדוגמא ויחד איתו תוכל גם לשלב את התקשורת של מחשבים.

אם אתה מעדיץ ללמוד קודם תקשורת אני ממליץ לך בחום ללכת על שפה כמו VB ואם באמת תבחר בזה אני אפילו יביא לך דוגמא של צ'אט שלפיו תוכל להבין איך עובדים סרברים וקליינטים מה זה חיבור P2P זה WINSOCK וכו' ומשם כבר תוכל לבנות משו משלך.

תראה אני לא מקביל אותך באפשרויות אם אתה באמת רוצה אתה יכול לנסות ללמוד גם שפת תיכנות וגם רשתות ותקשורת אולי לך זה ילך לי לא הלך אני לומד פסקל המסגרת בית ספר ומחוץ למסגרת אני לומד סי ו VB שב VB אני לומד SQL ורשתות ואני פשוט לא מבין כלום! אז אני משקיע הכי הרבה בסיכי זה קל ונחמד. שנה הבאה אני ילמד הכל במסודר עד אז אני פה לנסות ולעזור בתחומים שאני מבין.

ונ.ב.

לא חייב לחכות וללמוד את זה בבית ספר תקרא מדיריכם ברשת אפילו פה בפורום יש מדריכים אני מניח טובים שיעזרו לך יביאו לך מין רקע לנושא.

פורסם

פשי, אהבתי.

"להתקדם הלאה ל- VB"

ולהמשיך הלאה ללוגו.

פורסם

אין כמו IRCCHAT ActiveX CONTRL כדי להבין איך WINSOCK, TCP ורשת בכלליות עובד... (במיוחד כדי אח"כ למצוא פרצות) :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

הלו הלו

דברו עברית :-\

מישהו מוכן להסביר לי מהבדיוק לעשות...

ד"א

התכוונתי שאני יודע בפשטות מהו הצופן הבינארי כלומר שפה של שתי ספרות 1\0

כאשר 1=כן

0=לא...

לא יודע אם זה קשור בכלל

פורסם

תתחיל עם C ותעבור לJAVA

הן קצת דומות אז יהיה קל

בשביל מה VB... זה קל ואפחד לא משתמש בזה.. לא יוסיף לך כלום חוץ מהתלהבות

C זה בסיס JAVA זה שימושי

פורסם

אני עדיין ממליץ על VB בתור שפה ראשונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים