עבור לתוכן

שאלה בקשר לכמה פקודות בסי בקומפיילר של דוס בורלנד סי

Featured Replies

פורסם

יש לי מין רעיון לפרוייקטון קטן אבל בשביל זה חסרות לי מספר פקודות חשבתי אולי תוכלו לעזור לי.

1. אז ככה אני צריך פקודה שתכבה את המחשב. עדיף בצורה מסודרת כלומר תנטרל את כל התוכנות הרצות ורק לאחר מכן תכבה (אבל שלא יהיו בעיות אחרי זה :) למה אני ינסה להדליק את המחשב והוא לא ידלק אז זה לא טוב)

אם אין פקודה כזאת אז רק פקודה שמכבה את המחשב וזהו.

2. אני צריך פקודה שבעזרת ניתן לקבל את הטמפ של המעבד ולהכניס למשתנה כל שהוא שאני יבחר. האם קיימת פקודה כזאת אם לא האם ניתן לכתוב פומקציה שתבצע זאת?

תודה רבה

פורסם

אם אתה מתכנת ב DOS בסביבת BORLANDC (תחת WINDOWS אני מניח), אין לך אפשרות לגשת לא למספר 1 ולא למספר 2...

פורסם
  • מחבר

ובויזואל סי ++??

פורסם

המממ, האמת, יש אפשרות לכבות את המחשב ע"י פקודת DOS שאפשר להשתמש ב BORLAND בשם SHUTDOWN.EXE ...

ב VISUAL אפשר לכתוב את המחשב ישירות דרך ה WIN32API

http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/sysinfo/base/how_to_shut_down_the_system.asp

בשביל לקבל את הטמפ', אין דרך ישירה לבצע זאת, אתה יכול להתממשק עם תוכנה כמו MOTHERBOARD MONITOR... אולי יש ספרייה חיצונית שנותנת את האפשרות הזו, אבל אני בספק...

פורסם
  • מחבר

אבל שים לב התכונה שהצאת והיא ל היחידה יש עוד כאלה איך שהוא מקבלת את הטמפ מהמחשב וכך הוא מציג אותה בתוכנה אז חייבת להיות פקודה כזאת או פנוקציה

פורסם

לא אמרתי שזה לא אפשרי, זה פשוט לא דבר טריוויאלי... זה דורש עבודת מחקר לא קטנה להבין איך להתממשק עם בקר הטמפרטורה שנמצא במחשב, וגם מאגר של כל הבקרים ואיך כל אחד מהם עובד בצורה שונה וכו'... תוכנות שמראות את זה, בד"כ עשו מחקר של חודשים (או העתיקו אחד מהשני), כדי לגרום לזה לעבוד טוב... בגלל זה האופציה היחידה לרוב היא או למצוא ספריה שעושה את זה (לא יודע אם יש), או להתממשק עם התוכנות האלו (נראה לי של MBM יש אופציה כזו)...

הפקודות לדבר עם הבקר הם לרוב OUTB ו INB (אחרי שאתה מקבל הרשאות מהמערכת), אבל יש יותר מדי אפשרויות...

פורסם
  • מחבר

טוב אני פורש הרעיון שלי היה כזה

לבנות תוכנה שכאשר הטמפ' של המעבד עולה מעל לתקן המחשב נכבה. אבל לא משנה כבר אולי אני יעשה את זה אם ידע יותר רחב

תודה לכל העוזרים (חח במקרה שלי זה עוזר אחד תודה אחי)

פורסם

בתוכנה כמו MOTHERBOARD MONITOR אפשר לקבוע שאם קורה EVENT (כמו שהטמפ עולה מעל סף מסוים), אז היא מכבה את המחשב... יש לה הרבה אופציות....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים