עבור לתוכן

דיון הפיזיקה והתאוריות הראשי. כניסה לרציניים בלבד!

Featured Replies

פורסם

מנהלנו היקר נעל לנו את הדיון הקודם שהיה דווקא מוצלח אך היו כאלה והיו כאלה... בכל מקרה, פתחתי דיון פיזיקה ותיאוריות כללי בכדי שנוכל לדבר על הנושאים הקשורים בפיסיקה ורק בפיסיקה!

אם אתם לא רוצים שהדיון ינעל אני מציע שפשוט תשמרו על הסדר בדיון ותקשיבו אחד לשני. לפני שאתם שואלים משהו, תבדקו טוב אם כבר ענו על השאלה הזו משום שזה קצת מעצבן אנשים להסביר שוב ושוב את אותו הדבר וזה מוריד מהמוטיבציה - הדיון הוא לרציניים בלבד ולא לאנשים שפשוט "משעמם" להם אלא לאלה שבאמת מתעניינים ורוצים לתת ו\או לרכוש מידע מחברי הפורום. מי יודע, אולי נעלה על משהו ? [ :screwy:]

אז בבקשה בלי לריב, בלי לדבר על נושאים לא קשורים [לזה אפשר לפתוח דיון חדש], בלי ציניות יתר, בלי לשלול סתם דברים שמישהו אומר -  קודם בדקו את הנושא אלא אם כן אתם בטוחים בעצמכם ואז לענות. כמו כן, אני מבקש גם שלא סתם תזרקו דברים ותאמרו שהם נכונים אלא פשוט תעלו השערות.

חשבתי על משהו שיבדיל שיחה אחת מהשנייה בשביל לשמור על הסדר ולא לבלגן הכול ביחד אז פשוט נציין בתחילת ההודעה בהקשר למה מדברים - מי שפותח נושא לדיון חדש בדיון הזה שיציין כותרת מתאימה וכך כל מי שרוצה להמשיך לדבר על אותו הדבר יצטט או יעתיק [ לא ממש משנה לי ] את הכותרת שרשם האדם הראשון וכך ידעו על מה הוא מדבר אפילו שלפעמים זה דיי ברור..

לדוגמה הינה גוף הודעה :

נושא - מסע בזמן עם מהירות האור

אם כשעוברים את מהירות האור הזמן מפסיק לזוז, קרי, קופא, אז איך חוזרים אל מימד הזמן הקודם?

עוד דוגמה :

נושא - תורת היחסות

האם הנוסחה E=MC^2 מתכוונת למסת מנוחה או מסת תנועה?

אם למישהו יש הערות בקשר ל---בקשות--- שלי בקשר לסדר הדיון [אני לא אומר אני מבקש ומציע. כל מה שרשמתי פה הוא בגדר בקשה, אני פשוט חושב שאם ארשום כמה דברים כך הדיון לא ינעל ויצא מכך  רק טוב, לכולנו!]

תודה לכולכם,

אבי.

נ.ב.

חשוב להעלות נושאים מהדיון הקודם, זה שננעל - http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=109145.0

בהצלחה!!!  :silly:

פורסם

המממ שאלה טובה...או קי בנוסחא יש מסהM כמו בכל נוסחא אבל יש גם מהירותC ולעומת זאת האנרגיה בסוף זה קר E ולא איזשהו סוג...

אבל אני כמעט משוכנע שזה של אנרגיה קינטית...

פורסם

זה לא סוג של אנרגיה, זה פשוט אנרגיה... אין לאנרגיה ממש הגדרה, זה כמו להגדיר נקודה

פורסם

יש סוגי אנרגיה..כי חשמל ו אנרגית גובה זה לא אותו דבר.... :jump:

פורסם
  • מחבר

בקשר לדיון עצמו וגם בקשר להקפאת הזמן.

לא מבינים למה אתם מתכוונים! בבקשה תנו כותרות להודעות שלכם כפי שהסברתי בדף הדיון.

אני רוצה לציין שהשאלות ששאלתי כדוגמאות הן רק להדגמה ואני לא מצפה שתעני לי על ההשאלות האלה!

אך אם כבר, אשמח אם נוכל לדבר על השאלה בקשר למימד הזמן ששם הזמן עוצר.

בנוסף לכך, בדיון הקודם מישהו לא הבין אותי וחשב שאני מדבר על נסיעה בזמן גם לאחור אך אני מתכוון לנסיעה קדימה או בעצם הקפאת הזמן שלי בניגוד לכך שהזמן של שאר העולם ממשיך ואז חזרה אל העולם הרגיל, כלומר, מימד הזמן הרגיל.

פורסם

על האנרגיה

אנחנו מקטלגים אנרגיה, אבל אין ממש סוגים,אנרגיה זה אנרגיה

בתורת הקונטים והיחסות יש מעין סוג כללי שהוא חיבור של כל הסוגים

על המימד זמן

התיאוריה הכי מבטיחה כרגע שנקרא תיאורית M אומרת שיש 11 מימדים, אני יודע ש-שש אמורים להיות דחוסים ומגולגלים בתוך המימדים שלנו, ועוד אחד אמור ליצג את מימד העיקום של הכבידה או משהו כזה

באופן כללי היא די מסובכת, ואני לא מתיימר אפילו להתחיל להבין אותה, אבל אני די בטוח שהיא לא מאפשר מימד זמן נוסף

פורסם

יש סוגי אנרגיה..כי חשמל ו אנרגית גובה זה לא אותו דבר.... :jump:

כן, זה כן.

פשוט צורות שונות של אותו דבר.

ובקשר לדיון עצמו - כמו שאמרתי בת'רד הקודם, יש סיבה לזה שבפורום יש נושאים (ת'רדים) נפרדים, וזה לא שרשור אחד גדול.

GSD, אתה לא באמת מצפה שיהיה ת'רד אחד שיכלול את כל התאוריות וכל ההסברים וכל הדילמות בפיסיקה.. יש מאות ואלפי ספרים עבי כרס בנושא, ואתה רוצה לצמצמ הכל לדיון אחד?

תבחר נושא, ותתמקד בו. נושא אחר - ת'רד אחר.

אם אני אראה שהדיון בורח ליותר מדי מקומות - הוא ינעל.

פורסם

בקשר לדיון עצמו וגם בקשר להקפאת הזמן.

לא מבינים למה אתם מתכוונים! בבקשה תנו כותרות להודעות שלכם כפי שהסברתי בדף הדיון.

אני רוצה לציין שהשאלות ששאלתי כדוגמאות הן רק להדגמה ואני לא מצפה שתעני לי על ההשאלות האלה!

אך אם כבר נדבר על השאלה ששאלתי בקשר למימד הזמן ששם הזמן עוצר.בנוסף לכך, בדיון הקודם מישהו לא הבין אותי וחשב שאני מדבר על נסיעה בזמן גם לאחור אך אני מתכוון לנסיעה קדימה או בעצם הקפאת הזמן שלי בניגוד לכך שהזמן של שאר העולם ממשיך ואז חזרה אל העולם הרגיל, כלומר, מימד הזמן הרגיל.

אולי אתה רוצה גם מטוס ומיליון דולר כחלק מהדרישות?

פורסם

למה סתם להספים?

ואני חושב שהרעיון של הדיון הזה שהוא יגרר לאן שהוא רוצה כל עוד זה על פיסיקה תיאורתית

פורסם
  • מחבר

בקשר לדיון

הכוונה היחידה שלי זה שיהיה דיון של השערות ותוך כדי כך ילמדו. כמובן שזה הוא אינו דיון לכל דבר, כלומר, אדם שרוצה לשאול שאלה לא יכנס אל הדיון אלה יפתח דיון משל עצמו אך בכדי לעשות סדר ולא לעבור מנושא לנושא אחר בדיון שקשור לנושא ספציפי פתחתי את הדיון הזה. כפי ששמתם לב, רוב הדיונים, אם לא כולם, נגררים לנושאים לא קשורים משום שהאנשים לא רואים לנכון לפתוח דיון חדש, וכאן נכנס הדיון הזה!

איני דורש דבר! אני מבקש אם יש באפשרותכם לשקול... כנראה שהתרגלת לדרישות אך איני בא לכאן בכדי לקבל מכך טובת הנאה אלא להעשיר את המידע שלי בתחום הזה ואם אוכל אז גם להעשיר ידע של אחרים כאן. חבל שאנשים רואים את הפורומים בעין שלא כזו משום שהראיה הזו לא נכונה.

אם היית קורא את מה שרשמתי בתשומת לב רבה יותר היית מבין שרשמתי "אני רוצה לציין" ולא אני רוצה משהו מוחשי או פעולה ממישהו אחר! לא יזיק לאנשים פה קצת תרבות שתראה עליהם בעין טובה! איני יכול לדבר כך עם חבריי או עם אנשים אחרים אלא רק פה, במקום ששיחה ברמה שכזו לא תשמע מוזר. אני פשוט לא חשבתי שכדאי להם לבזבז זמן על לענות על שאלה שהם חשבו ששאלתי ובכלל שהם בפורום, ששם, כלומר, פה, נוהגים לענות ולדבר אחד עם השני, הם ענו.

כמובן שמטוס סילון ומליון דולר לא יזיקו במקרה ואני בורח מאיזה סוחר סמים משועמם שרוצה להרוג אותי...

שוב, אני מעוניין לציין שהדיון הזה פשוט יהווה מקום מפלט לנושאים שונים בפיסיקה, להשערות - תאוריות [אפילו מופרעות ובלתי נתפסות על דעת הרוב] שונות של אנשים לגבי נושא מסוים בפורום. אדם נכנס אל דיון מסוים, קורא את הדיון וחושב לעצמו על השערה מסוימת בקשר לאותו הנושא. בגלל שהוא לא יכול לגנוב את ההצגה ולשאול שם שאלה משום שהמנהלים לא רואים זאת בעין יפה אז הוא יכנס לכאן ופשוט ישאל משום שאני חושב שכנראה אדם זה לא יראה לנכון לפתוח דיון חדש.

ממש קשה להסביר פה את מה שאני מנסה לעשות ואני ממש שמח אם מישהו הבין אותי, במיוחד בשעה שכזו.

פורסם

קפיאת הזמן במהירות האור.

הזמן לא קופא!

כאשר אתה מתקרב למהירות האור, הזמן היחסי שלך נע לאט יותר באופן משמעותי באופן יחסי לזמן בחלל הרגיל. משמעות הדבר היא שעבורך הזמן נע רגיל, כמו גם עבור אנשים בחלל הרגיל. פשוט, תוכל להסתכל על אדם הנמצא בחללית הנעה במהירות הקרובה למהירות האור, אז זה יראה כאילו הזמן שלו נע הרבה יותר לאט.

ניתן להשוות את זה למהירות של מכוניות בכביש. אם אתה נוסע ליד מכונית במהירות זהה למהירות המכונית השנייה, אז זה יראה לך כאילו המכונית השנייה עומדת במקום, בעוד שאם המכונית השנייה נעה יותר מהר ממך ועוקפת אותך, אז זה יראה שמהירות המכונית השנייה היא המהירות שלה פחות המהירות שלך. במידה ואתה עומד במקום, אז המהירות של המכונית שעוברת לידך תהיה המהירות האמיתית שלה, מבחינתך.

פורסם
  • מחבר

קפיאת זמן ומהירות האור

אצטט לך קטע מהודעה בדיון הקודם שננעל : :

"יכול להיות שיש עוד מימד שממש "צמוד" למימד שלנו שככל שאנחנו מאיצים אז אנחנו עוברים את הגבול בין המימד שלנו למימד השני שהוא בעצם מימד ששם הזמן נעצר.? "

מה שבאתי לשאול פה זה אם יש באמת דבר כזה [תאורתית ] אז איך חוזרים מ"ההקפאה"? הרי נכון שאומרים שאם מתקרבים למהירות האור, הזמן של אחרים עובר מהר יותר מהזמן שלנו ?! אז בטוח יהיה בסופו של דבר מקום שהזמן שלנו פשוט "יעצר" בזמן של האחרים אז איך אפשר לחזור לזמן הקודם אם אנחנו בהקפאה של זמן?

פורסם

קפיאת זמן ומהירות האור

אצטט לך קטע מהודעה בדיון הקודם שננעל : :

"יכול להיות שיש עוד מימד שממש "צמוד" למימד שלנו שככל שאנחנו מאיצים אז אנחנו עוברים את הגבול בין המימד שלנו למימד השני שהוא בעצם מימד ששם הזמן נעצר.? "

זה לא נראה לי ממש הגיוני. מימד שבו הזמן לא קיים?

זה לא שככל שאתה מתקרב למהירות האור אתה זז יותר ויותר לאט, עד שאתה קופא בזמן ולא זז כשאתה מגיע למהירות האור.

מדובר בזמן יחסי ולא בזמן מוחלט.

הזמן היחסי שלך נע בצורה נורמלית בעיניך. אתה מזדקן באותו הקצב שבו אתה מזדקן בזמן רגיל. ניקח לדוגמה שני תאומים שתוחלת החיים של כל אחד מהם הוא 120 שנה. אח אחד נשאר בכדור הארץ והאח השני טס בחללית במהירות המתקרבת למהירות האור כל החיים שלו. שני האחים יחיו 120 שנה. האח שטס בחללית במהירות הקרובה למהירות האור לא ירגיש שהוא חי יותר מ-120 שנה. אולם, מכיוון שבמהירויות המתקרבות למהירות האור הזמן והחלל מתרחבים, אז הזמן היחסי של שני האחים שונה. כאשר האח בחללית יחזור לכדור הארץ בגיל 100 (50 שנה הלוך, 50 שנה חזור), הוא יגלה שאח שלו מת מזמן ושבכדור הארץ עברו כבר לפחות כמה מאות שנים. האח בחללית לא יצטרך להתאמץ להגיע ל"בלמים" במהירות איטית, כי הוא לא קפוא בזמן. הזמן היחסי שלו נע בצורה נורמלית לגביו. איך הוא אמור לדעת מתי הוא אמור להאט? פשוט מאוד, יש לו בחללית שעון שנע רגיל בעיניו. כאשר הוא רואה בשעון שעברו 50 שנה הוא משנה כיוון וחוזר בחזרה לכדור הארץ. כדי לדעת מתי בדיוק הוא צריך לחזור (נניח שהוא רוצה שיעברו בכדור הארץ X שנים על כל שנה שלו), אז הוא צריך לעשות חישובים של השפעת המהירות שלו על הזמן היחסי שלו, במידה והוא יודע איך בדיוק כל מהירות המתקרבת למהירות האור משפיעה על הזמן היחסי (ניסויים).

פורסם

זה מה שיפה בתורת היחסות,והגאונות של איינשטין

לעלות על כל הדברים האלה מתוך המתמ', הרבה לפני שהניסויים איפשרו להגיע למהירויות שאפשר למדוד בהם

הבעיה של רעיון המימדים שלך, שלא אתה "נכנס" יותר ויותר למימד הזה, מבחינתך שאר העולם הוא זה שנע יותר ויותר לאט

פורסם

e=mc^2 מתייחס למסת תנועה, אסביר:

כידוע אנרגיה קינטית היא e=0.5mv^2 ולכן ככל המהירות עולה תקבל שהאנרגיה הקינטית של המסה עולה.

לפי הנוסחה E=MC^2 ניתן לבודד את M והוא מושפע ישירות מעליית האנרגיה הקינטית של המסה, ולכן הגענו למסקנה שככל המהירות עולה -> האנרגיה הקינטית עולה - > המסה עולה, כי יש שקילות מסה-אנרגיה לפי הנוסחא הראשונה למעלה.

ולכן אגב שמתקבים למהירות האור אז מגיעות למהיריות מטורפות לחלוטין ואז האנרגיה הקינטית של המסה גבוהה ולכן המסה עולה, ולכן צריך יותר אנרגיה בשביל לעלת עד מהירות האור, ואז מוסיפים עוד אנרגיה והמסה עולה עוד וכך זה נמשך, אז ש"נוגעים" במהירות האור כאשר האנרגיה הקינטית של המסה שואפת לאינסוף.

מקווה שעזרתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים