עבור לתוכן

למה אימיול משפיע על מהירות ההורדה

Featured Replies

פורסם

תראו אם אני נכנס לאימיול ומעלה במהירות של 9 קיי ולא מוריד (מאימיול)

אז אני מוריד במהירות 60 קי(מכל מיני אתרים כמו מייקרוסופט)

ואם אני יוצא מאימיול אז את אותו הקובץ שהורדתי ב 60 אני מוריד ב 194

משהו יכול להסביר לי למה זה ככה??בגלל שאני מעלהה???

פורסם

ההסבר הקצר: כי ככה TCP עובד.

כאשר אתה משתמש ברוב רוחב הפס העולה שלך (ועוד בישראל, שהוא בכלל מסכן) אתה כמעט ולא משאיר רוחב פס לאישורים על מנות.

למה אני מתכוון? על כל דבר שאתה מוריד באמצעות TCP (לעומת UDP) אתה צריך לשלוח אישור על כל מנה (packet). כלומר כל הורדה משתמשת בעקיפין ברוחב פס עולה, לא הרבה, אבל משתמשת. והאימיול ידוע כזולל רוחב פס עולה ופשוט משתלט עליו. זה מסביר למה מהירות ההורדה שלך יורדת.

פתרון: תנסה להגביל את מסכת ההעלאה של אימיול ל- 8 קיי בערך (בדרך כלל 80% מהמקסימום שאתה יכול לעלות זה ערך טוב) או פחות אם צריך. תשחק עם זה ותראה מה הערך האופטימלי מבחינתך.

עריכה: שוב, אם היינו מדינה עם מדיניות אינטרנט נורמלית וחברת טלפון (לנו יש את בזק) שמבינה שמהירות עולה חשובה לא פחות ממהירות יורדת, לא היינו צריכים לדאוג לדברים האלה כ"כ :bash:

פורסם

למה אתה כועס רק על בזק? כאילו שחברות הכבלים נותנים המון ההעלאה אדירה ממש...

ולמי שרוצה חבילה של 150kbs של upload צריך לשלם ביוקר לבזק וגם לספק האינטרנט :angryfire:

הבנת למה קשה לישראלי להשתתף בתוכנות שיתוף הקבצים?...

פורסם

[ltr]HOT won't do it because it's a shared media IE more upload>less possible download>less users>less money.

Bezeq won't do it because if you could upload 750kbps (ADSL is limited to about 1Mbps upload) why would you buy a frame relay/ATM for your server IE less money.[/ltr]

פורסם

אני עובד בנטויז'ן (בתמיכה)

ויודע בתור עובדה, שלא מגבילים upload בכלל. (זה בדוק)

כלומר - אם אתה רוצה קצב העלאה גבוהה יותר - אתה צריך לשלם רק לתשתית שלך.

פורסם
  • מחבר

אבל אם אני יגביל תהמירות העלה ל 8 זה גם ההורדה שלי תיהיה מוגבלת ותיהיה על 20 =לא שווה (חח)

פורסם

אם אני זוכר נכון אז ב EMULE כבר מתחת ל 10 (9) אתה גם מוגבל לפי 3 או 4 מהמהירות UPLOAD שלך...

מה שעושים לרוב זה אומרים ל EMULE שלא יתן הגבלה ל UPLOAD בכלל (0), ואז משתמשים בתוכנה חיצונית כמו NETLIMITER ומגבילים בעזרתה את המהירות למשהו יותר סביר, ואז ה DOWNLOAD לא מוגבל...

פורסם
  • מחבר

וזה שווה ??

לא דופק תמהירות ???

פורסם

זה מה שאמרתי, לא?

פורסם
  • מחבר

אפשר קישור לתוכנה

פורסם

http://www.netlimiter.com/

היא לא חינמית, ולא נראה לי שיש תוכניות חינמיות ל WINDOWS שעשות את העבודה..

פורסם
  • מחבר

תודה אחי

אבל יש לי משהו מוזר

נכנסתי לאקספלורר ונכנסתי סתם לאתר לדוג לאתר הזה(למסטולים שבינינו לhwzone) ואז הלכתי לתוכנה הזו שפעלה ברקע והיא מראה לי שסה"כ ה שיורדת (כאלו לטעון תדף אני חושב) אז המהירות היא 4 (בערך)

אז למה זה כזה איטי??(ועוד אני יכול להואיד מהאתר הזה במהירות של 180)

ועוד דבר ראיתי גם שכשאני נכנס לאקספלורר הוא מעלה

מה הוא מעלה ??למה???

פורסם

המהירות היא 4 כי המידע שנשלח הוא קטן, עד שזה מגיע לקצב מסויים, זה כבר מפסיק... והוא מעלה בקשות ואישורים...

אל תשווה תוכנות שמשתשות אגריסיבית בקו (הורדות, P2P וכו'), לסתם תוכנות רגילות שמתמשות באינטרנט...

פורסם
  • מחבר

המהירות היא 4 כי המידע שנשלח הוא קטן, עד שזה מגיע לקצב מסויים, זה כבר מפסיק

מזה עד שזה מספיק  להגיע לקצב מסוים ??לא יודע איך זה אצלך אבל אצלי הוא מוריד על יותר ממה שהוא יכול ואז הוא לאט לאט יורד

אז ככה אמור להיות בדפדפן

להתחיל במהירות גדולה

פורסם

אני כן יודע שספקיות האינטרנט מגבילות אף הן את ה-Upload, חברת HOT נותנים 128Kbps ב-Upload בברירת המחדל בעוד 012 נותנים 96Kbps בברירת המחדל, את המידע הזה קיבלתי מ-HOT ומ-012 שאישרו לי את העניין לאחר שביצעתי שידרוג ל-3/278.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים