עבור לתוכן

בעיית תצוגה בלינוקס !

Featured Replies

פורסם

אוקי אז ככה התקנתי לינוקס ושיחקתי עם הSETUP שלו כדי לשנות את הגדרות העכבר שלי ובין היתר נכנסתי לאפשרויות של התצוגה ושיחקתי בהם.

כרגע הגעתי למצב שבו אני מעלה את לינוקס וברגע שבו המערכת עוברת לחלון גרפי המערכת עושה כמו מין בדיקות כאלה והיא מכבה ומדליקה את המסך או שהיא מנסה להחליף כל שניה רזולוציה. תכלס אני לא רואה כלום על המסך והוא רק משתולל. חיכיתי דקה או שניים והמערכת כתבה לי איזהו שהיא בעיה והשאירה אותי במצב טקסט בו אני יכול להפעיל מחדש את הSETUP ניסיתי לסדר את ההגדרות כמו שהיו בהתחלה אבל אני לא מצליח יש איזה קטע שבו המערכת עושה בדיקה למסך והיא נכשלת בו.

יש למישהו מושג אם אני יכול להחזיר את ההגדרות כמו שהם היו בהתחלה או שאני יצטרך להתקין מחדש :'(

:bash:

פורסם

מה פתאום להתקין מחדש!!!

תשלח לפה את ה XF86config (או 4) שלך ונראה מה אפשר לעשות (או איפה הטעות).

הוא נמצא, אגב, ב /etc/X11/, זה איפה ששינית בזמנו את הפרוטוקול של העכבר.

פורסם
  • מחבר

הודעת שגיאה שאני מקבל היא: Init Id "x" Respawning too fast

וזה קורה אחרי איזה 2 דקות שבו המערכת מנסה לעבור למצב גרפי ולא מצליחה.

אחרי זה היא מפסיקה לנסות להכנס למסך הגרפי ל5 דקות ואז אפשר לעשות לוגאין ולרשום פקודות של לינוקס (שאני לא מכיר אותם כמעט בכלל).

להעתיק את הקובץ המבוקש אני לא מצליח יש פיתרון אחר ? או להסביר לי איך אני עושה את זה משורת הפקודה ?

פורסם

פשוט תעתיק אותו למחיצה של ווינדוס ואז משם צראה לנו אותו כאן ככה:

cp /etc/X11/XF86Config /mnt/windows

בהנחה ש/mnt/windows זה תיקית חלונות...

נ.ב הקובץ שתעתיק לווינדוס יהיה כמעט בילתי קריא אז אם למישהו יש פיתרון יותר טוב...

פורסם
  • מחבר

אוקי הצלחתי להעלות את הקבצים לפה

אשמח אם תוכלו לעזור לי לפתור את הבעיה.

פורסם

run XFree86 -configure (as root)

it will auto detect your stuff and will create a file called XF86Config.new you will need to edit this file a bit (like, to config the mouse and stuff) and then copy it to /etc/X11 (instade of your original file)

good luck, use the force.

פורסם
  • מחבר

run XFree86 -configure (as root)

אוקי ניסיתי להריץ את הפקודה הזאת אבל היא לא יצרה קובץ כמו שאמרת נראה לי שהיא נתקלה בשגיאה מסוימת שדי דומה לשגיאה שבה נתקלה הפקודה SETUP בקטע של זיהוי הX SERVER (שאין לי מושג מה זה בדיוק) פשוט מקבלים הודעת שגיאה שלא נמצא דבר כזה.

בSETUP הוא נותן לי אפשרות לבחור ידנית את ההגדרות כמו כמות הזיכרון הרזולוציות והציפ של הכרטיס אבל ניסיתי את כל מה שיכולתי ותמיד הוא בודק את ההגדרות ורושם שהם לא תקינות..

אני כבר מתחיל לראות בקרוב אותי מתקין את לינוקס מחדש.. וזה ממש מאכזב אותי מהמערכת הזאת לא ציפיתי שאני יצטרך להתקין אותה כל כך הרבה פעמים.

פורסם
  • מחבר

אז ככה..

הבעיה נפתרה סוף סוף !

הפתרון לבעיה היה קצת מצחיק. מסתבר שהבעיה לא היתה קשורה לתצוגה בכלל והסיבה שהxserver היה עושה בעיות היתה בגלל הדריבר של העכבר.

כמו שאמרתי הכל התחיל בגלל ששיחקתי עם ההגדרות של העכבר רק שכנראה לא שמתי לב שהבעיה החלה בגלל העכבר. חשבתי שבגלל ששיחקתי עם הגדרות התצוגה בנוסף להגדרות העכבר קרתה הבעיה והיתי בטוח שהדריבר היה מתאים אבל כנראה שטעיתי.

בכל אופן נכון לעכשיו החזרתי את הגדרות העכבר והכל הסתדר

תודה לכל מי שעזר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים