עבור לתוכן

איך אפשר לפענח סיסמה ,קוד , בצופן MD4,5 קידוד..למספרים ואותיות ?

Featured Replies

פורסם

למשל רושמים איזה משו ABCD454BB

לאחר מכן יש קידוד ב MD4 או MD5 וזה הופך את זה לצופן

DXGVDSGF343DSFSDFERF343....

ואני רוצה לדעת איך אפשר להמיר את ה

DXGVDSGF343DSFSDFERF343....

לקוד המקורABCD454BB

פורסם

אי אפשר בזמן סביר (עם טכנולוגיית המחשוב של היום) וזה הסיבה שמתשמים בזה בין היתר לאכסון של ססמאות וכו'...

אני ממליץ לך לקרוא פה: http://en.wikipedia.org/wiki/Cryptographic_hash_function

פורסם
  • מחבר

יש לי תסיסמה המוצפנת אני מחפש איך להפוך את זה לסיסמה העשרונית רגילה

אמממממ במחששבים של היום אי אפשר אז בטח נחכה שאני יצא לפנסייה

תודה על העזרה \ עוד תגובות ..

למי אמרו לכל מנועל יש פורץ לכל סיסמה יש מישו שיודע לפענח אותה :| מי שהמציא תצופן הזה יודע רק לפענח את זה

ראיתי באיזה מקום פעם שיש דבר כזה שמפענח את זה נדמה לי לא בטוח

פורסם

בשביל התקדמות משמעותית בתחום פריצת סיסמאות והצפנה צריך לעבור למחשבים מבוססי טכנולוגיית קוואנטים (ששם לכל מידע יש 3 אפשרויות בניגוד ל 2 במחשבים של היום). עדיין לא הצליחו לבנות מחשב כזה שמסוגל לבצע חישובים ברמת של פריצת הצפנה (אם כי יש כאלה שטוענים של NSA יש כזה).

מי שהמציא את ה MD4/5 הוא רונלד ריבסט שביחד עם עוד 2 ישראלים המציאו את ה RSA, תקן האבטחה הפופולרי ביותר כיום. ואין קשר בין זה שהוא המציא את "הצופן", לבין זה שהוא יודע איך לפענח אותו, שהרי אם היית קורא את המאמר, היית מבין שכל המטרה של הצופן היא שאי אפשר לפענח אותו (באמצעים של היום)...

יש את הנוסחאות המתמטיות / קוד מקור של איך ה MD4/5 (ואחרים) פועלים, ואתה יכול לעיין בו, אך זה לא אומר שאפשר להפוך את התהליך... אם היה אפשר למשל, אז לא היו משתמשים בזה לשמירת סמסאות במערכת כמו LINUX...

יש תוכנות שיכולות אולי לפענח דברים פשוטים יותר, אך לא את אלו....

----

נ.ב. במאמר של MD5 יש PSEUDOCODE שמראה איך זה נבנה:

http://en.wikipedia.org/wiki/MD5

פורסם

יש תוכנות של ברוטפורס, אבל אם הסיסמא זה משהו מסובך(מספרים ואותיות מערובבים וכאלה..) זה ייקח פול זמן..

פורסם

bruteforce לא ריאלי ל128Bit....לפחות לא עם מחשב קלאסי.

למחשבים קוונטים, לעומת זאת זה יקח כמה שניות או אפילו פחות.

הם מנצלים שם איכשהו את עקרון אי הודאות של איזנברג, בצורה מתוחכמת,

אבל זה עתיד רחוק, עד עכשיו הצליחו בקושי לעשות מחשב שמחשב 3-4 ביטים

משהו ברמה של 8*3....

פורסם

אולי אפשר עם neural networks

פורסם

סתם לצורך הנושא, MD5 כבר לא נחשב כזה בטוח כמו פעם, הצליחו לגלות בו מספר בעיות מתמטיות, ולכן לנושאי אבטחה מומלץ ללכת על SHA-1 ואחרים... (למרות שעדיין לא הגיע למצב של "פריצה" מלאה שלו)...

פורסם

אוף איתכם.

MD5 זה לא הצפנה, זה Hash.

בתור כזאת, היא לא חח"ע (לא הפיכה).

לכן בהינתן התוצאה יש מספר גדול (יכול גם להיות אינסופי) של מקורות.

אגב, גם SHA-1 נפרצה כנראה לפני שבועיים (או לפחות ככה טוענים אלה שכתבו את המאמר).

פורסם

תגיד לי שניה.

זה שזה פונקציה שמעבירה לך נתונים שניתן להבין לבליל מספרים ואותיות, לא נקרא הצפנה?

אם כן אז מה זה?

פורסם

אוף איתכם.

MD5 זה לא הצפנה, זה Hash.

בתור כזאת, היא לא חח"ע (לא הפיכה).

לכן בהינתן התוצאה יש מספר גדול (יכול גם להיות אינסופי) של מקורות.

אגב, גם SHA-1 נפרצה כנראה לפני שבועיים (או לפחות ככה טוענים אלה שכתבו את המאמר).

מן הסתם יש אינסוף מקורות, כי ה HASH הוא 128BIT אבל יש אינסוף קלטים שהאלגוריתם מקבל, אבל זה לא אומר שזה פשוט למצוא שתי קלטים שנותנים את אותו תוצאה...

ושוב, הם לא נפרצו.. מצאו בהם בעיות שמראים שהם לא כאלו בטוחים כמו שחשבו שהם, זה אומר שאולי בעתיד על בסיס פיתוחים האלה יצליחו למצוא עוד פגמים במידה שיהיה יותר סביר למצוא HASH דומים וכו', זה לא אומר שמישהו פרץ אותם עדיין, וה MD5 עדיין טוב... (דרך אגב, מי שגילה את הבעיה ב SHA-1 הוא סטודנט מהטכניון :) )...

פורסם

קשה לך למצוא שורשים של פולינום ממעלה 4, אז אתה רוצה למצוא 2 עם אותו ערך לאחר הHASH?

פורסם

תגיד לי שניה.

זה שזה פונקציה שמעבירה לך נתונים שניתן להבין לבליל מספרים ואותיות, לא נקרא הצפנה?

אם כן אז מה זה?

HASH זה לקיחת קלט לא משנה כמה גדול והפיכתו למספר קצר כמו ה MD5SUM לדוגמא. בשביל מה זה טוב? בשביל אימות נתונים לדוגמא (כל מי שהוריד ISO של לינוקס למשל יודע מה זה). לוקחים את הMD5 המקורי שחושב ממקודם על הנתונים המקוריים, ומבצעים חדש עם מה שלנו יש ואז אפשר לדעת שיש התאמה.

אי אפשר להפוך HASH בחזרה לקלט המקורי, אחרת היית מוצא פה אלגוריתם דחיסה מדהים ביעילותו :smile1:

הצפנה זה לקיחת נתונים והפיכתם ל CRYPT שאותו, בעזרת מפתח (או כמה) ואלגוריתם אפשר להפוך בחזרה ל- plain text.

פורסם

אני יודע מה זה HASH

אבל זה גם סוג הצפנה, אחרי הכל לך תמצא את המקור.

נכון להצפנה סטנדרטית יש KEY, אבל MD5 זה סוג של הצפנה...

פורסם

הוא צודק

הפונקציה צריכה להיות דו כיוונית

למקור אחד תהיה רק תמונה אחת בלבד

אחרת זאת הצפנה שאי אפשר לפענח(שזה לא שווה הרבה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים