עבור לתוכן

העברות מידע בין הארדיסקים

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות הארד דיסק בנפח גדול יותר

ורציתי להעביר את כול הוינדוס קומפלט להארד דיסק החדש

אם אני יעשה את זה עם

Norton Ghost

לא יהיו לי בעיות בגלל השיוני חומרה של ההארד דיסק

או שאני חייב להתקין את הוינדוס מחדש?

והאם ביצועי SATA הרבה יותר טובים מ IDE ?

(הפרש המחירים הוא זניח)

תודה

פורסם

1. זה קשור.. אם זה בין P.ata לP.ata אז כן זה אפשרי בקלות.. אבל אם זה מIDE לS.ata זה בעיה בגלל שהWindows לא מכיר את הבקר הS.ata ואין לו הדריבר בשביל לעלות דרכו.. אפשר לנסות לעשות Repair לWindows וללחוץ בהתחלה f6.

2. אין שום הבדל בביצועים לטובת S.ata נגד P.ata. ההבדלים הם באחוזים בודדים. היתרון הגדול הוא השימוש בכבל הדק של הS.ata.

פורסם

דווקא הכבל הדק הזה מרגיז אותי. הוא מתנתק.

בכלאופן, לפני שעושים GHOST מדיסק PATA לדיסק SATA, הכנס למנהל ההתקנים ושנה את הדרייבר של בקר הדיסק הקשיח ממה שיש לך ל Standard Dual Channel IDE Controller.

זה כנראה יפתור את הבעיה.

פורסם

Serial ATA לא אמור להיות יותר מהיר מ-Parallel ATA?

SATA II תיאורטית מהיר פי 2 מ-SATA.

SATA - 150 Mb/s, SATA II - 300 Mb/s

ל-Seagate יש טכנולוגיה חדשה ב-SATA שנקראת CNQ (ראשי תיבות של Native Command Queuing), שלפי מה שהבנתי מסדר לך את תור ההוראות של הדיסק הקשיח בצורה אופטימלית, כך שהוא עובד מהר יותר (Maxtor גם משתמש בטכנולוגיה הזו בדיסקים בנפחים גדולים. אני לא יודע מה בקשר לחברות אחרות).

אני אוהב את הכבל הדק של ה-SATA. הוא הרבה יותר יפה ונוח לשימוש מהכבל הרחב של ה-PATA. החיבור חשמל של ה-SATA גם כן הרבה יותר נוח מהחיבור מולקס שצריך לנענע כמו בחקירת שב"כ.

פורסם

Serial ATA קצת יותר מהיר מ PATA. אז מה? הדיסקים הקשיחים של היום בקושי מנצלים 60% מרוחב הפס שנותן UDMA 100. המקום היחיד בו תראה הבדל הוא בהעברה מזכרון המטמון של הדיסק הקשיח אל הבקר. טוב, אז תעביר 8 מגה (במקרה המאוד תאורתי שכל המידע שאתה צריך נמצא במטמון) אל הבקר במהירות 150 במקום 100. זה זניח לחלוטין, וזה גם לא סביר שכמות כזו של מידע שצריך אותו בדיוק נמצאת במטמון.

פורסם

אני משווה העתקה של קבצים בגודל כולל של 10GB מדיסק קשיח אחד לדיסק קשיח אחר.

כאשר משתמשים בדיסקים עם חוצץ של 16MB, העתקה תהיה מהירה יותר מאשר בדיסקים עם חוצץ של 8MB, וכנ"ל לגבי דיסקים של 2MB (מדובר בהפרש שיכול להגיע לכמה דקות).

על אותו משקל, SATA יותר מהיר מ-PATA (לא בהרבה). ב-SATA II, ההבדלים כבר יותר גדולים (במיוחד עם NCQ).

פורסם

16 מגה זכרון מטמון לא יכול לגרום להפרש של כמה דקות בהעברה.

בכלל, בכל דיסק מודרני העברה של 10 ג'יגה לא צריכה לקחת יותר מחמש דקות בהנחה שמדובר בקבצים גדולים ולא באלפי קבצים קטנטנים.

כאשר מדובר בהרבה קבצים קטנטנים זכרון המטמון בהחלט עוזר, אבל לקצב ההעברה של הממשק לא ממש יש השפעה.

חוצמזה, מה שאתה מדבר עליו נקרא NCQ ולא CNQ, והוא די חסר משמעות למשתמשים ביתיים ולא משפר את הביצועים תחת אפליקציות סטנדרטיות שאתה מריץ בבית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים