עבור לתוכן

מחשבים ביולוגיים - העתיד?

Featured Replies

פורסם

כבר מספר שנים שתחומי הביו והננו-טכנולוגיה נמצאים בראש סדר העדיפויות המדעי, והם זוכים למימון נדיב וסיקור תקשורתי נרחב.

בעידן שבו ההייטק מדשדש לאחר ניפוץ הבועה, התחומים הללו נמצאים בפריחה מתמדת - כשמדענים מוצאים דרכים למזער עוד ועוד רכיבים אלקטרוניים, ומדענים אחרים טורחים ליישם את המזעור לשימושים מעשיים - מחתימות דיגיטליות בלתי נראות לננו מחשבים שמסיירים בגופנו ומגלים מחלות. לאחר אלו מגיע השלב הבא - שילוב של המערכות הממוזערות עם רכיבים מן הטבע - ליצירת מכונה קטנה ויעילה, בעלת טווח שימושים רחב.

הצעד האחרון במחקר זה הוא הפיתוח החדש של חוקרים מהטכניון - מחשב ביולוגי. אומנם הוא לא הראשון מסוגו, אך הוא מהווה קפיצה ביכולת העיבוד.

מתוך הכתבה:

רמת המורכבות של המחשב החדש שופרה משמעותית. במחשב המקורי ניתן היה להכיל 765 תוכנות בלבד, ואילו המחשב החדש מסוגל לקלוט כמיליארד תוכנות שונות. יכולותיו של המחשב החדש, הנגזרות ממספר התוכנות אותן הוא יכול להריץ ולהפעיל, נחשבות לקפיצת מדרגה מדעית וטכנולוגית, ההופכות את השבב מצופה הזהב ועליו המערכת הביולוגית לתקווה של ממש בזירת המחקרים העולמיים בתחום המחשבים הביולוגיים.

...

"בניגוד למחשב האלקטרוני, קיימות מכונות, שבהן כל ארבעת המרכיבים האלו הם מולקולות", הוא אומר. "לדוגמה, כל המערכות הביולוגיות ואפילו הגוף החי כולו, הם למעשה מחשבים מסוג כזה. כל אחד מאתנו מהווה מחשב ביולוגי-מולקולרי, כלומר מכונה, שבה כל המרכיבים הנ"ל הם מולקולות, אשר "מדברות" ביניהן באופן לוגי. החומרה וגם התכנה של המחשב הביולוגי הן מולקולות ביולוגיות מורכבות, אשר מפעילות אלו את אלו בתגובות כימיות מוגדרות. הקלט הוא מולקולה, אשר עוברת עיבוד מסוים, כלומר שינויים כימיים, לפי חוקים קבועים מראש. תוצאת החישוב, או הפלט של המחשב הזה, גם היא מולקולה מוגדרת".

אז מה אתם חושבים?

האם העתיד טמון במחשבים ביולוגיים?

האם יום אחד כולנו נוכל לקנות חית מחמד בתור מחשב, ולהסתמך על מחשבי-מולקולות המסיירים בגופנו לצורך זיהוי וטיפול במחלות?

או שההפרדה בין החי לדומם (או האלקטרוני) תמשיך להתקיים?

פורסם

אני לא יודע אם הדבר הבא יהיה מחשב ביולוגי, אבל אני בטוח שהדבר הבא יהיה מחשב לוגי.

ולא משנה אין יישמו אותו (ספין מגנטי, מחשב קוונטי, או ביולוגי)

פורסם

אני באמת חושב ברצינות שכדאי לשמור על ההפרדה הזאת בין חי לדומם.

בסוף נגיע לסוף כמו בשליחות קטלנית :silly: ואני לא מתכוון לצחוק או משהו.

ברגע שמחשבים יוכלו לחשוב בצורה עצמאית נגמר העסק..

פורסם

אף אחד לא אמר שהם יחשבו בעצמם, פשוט אמרו שהם יעבדו מחומרים אורגניים ולא ע"י רכיבים חשמליים.

לדעתי זה בהחלט אחד התחומים האפשריים שהתעשיה תתפתח אליו, בטח יקח יותר מעשור עד שנוכל לראות צעדים רציניים בכיוון.

אנחנו בהחלט חיים בתקופה מעניינת. ;)

פורסם

אני לא יודע אם הדבר הבא יהיה מחשב ביולוגי, אבל אני בטוח שהדבר הבא יהיה מחשב לוגי.

ולא משנה אין יישמו אותו (ספין מגנטי, מחשב קוונטי, או ביולוגי)

לפי דעתי דווקא לא

מחשבים לוגים כרגע מאד לא יעילים, קיימים רק שני (אולי עכשיו קצת יותר אבל לפני 4 שנים היו רק 2) אלגרותמים שביצועם על מחשב לוגי יהיה מהיר יותר ממחשב רגיל

נכון שהם עושים את האלגורתמים האלה הרבה הרבה יותר מהר ממחשב רגיל אבל הם לא יהיו הנורמה בזמן הקרוב, לפחות עד שמדעי המחשב התיאורטיים יתפתחו יותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים