עבור לתוכן

להתחיל עם לינוקס

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני אומר לך משהו אחר.

במנדרייק יש משהו כמו Linux for Windows והשאלה אם זה משאיר את הווינדווס או ממיר אותו ללינוקס?

פורסם

למה שתעשה את זה - זה יהיה הרבה הרבה הרבה יותר איטי!

תקשיב - במנדרייק יש כלי קל, מה זה קל - סופר קל - קל קל קל ואין יותר קל מזה! קל! (DiskDrake).

אני חושב שהוא יודע אפילו לשנות גודל של מחיצות FAT32 (אולי אפילו NTFS) בדומה ל Partition magic.

אם אתה לא רוצה להסתכן תכין מקום ריק מראש עם הפרטישן מג'יק ודומיו.

במקום הריק אתה יכול ליצור בקלילות מחיצות עם ה diskdrake הזה או להשתמש בוויזרד שלו. מה שכן אל תשכח לעשות (גם אפשר להכלי הזה לזכרוני) mountpoints לפארטישנים של הווינדוז (משהו כמו mnt/c או mnt/windows).

פורסם
  • מחבר

מה זה Mount Points? שאני ממש אדע מה אני עושה...

פורסם

אני מציע לך לקרוא את המדריכים והכתבות בלינקים שנתתי לך, הם יתנו לך את הבסיס להתחיל לעבוד עם לינוקס. לי זה ממש עזר (וזה בעברית אפילו) !

בנוגע לשאלה שלך אז בקצרה mount point זה בעצם קישורים שנמצאים תחת מסלול מסויים במחיצה בה מותקנת המערכת (נקראת "/")

הקישורים האלה מאפשרים לך לגשת למחיצות וכוננים דרך הלינקים האלה ולאפשר עבודה עם קבצים ותקיות בנוסף למחיצת בה מותקנת המערכת עצמה (וזה כולל כונני סידי, כונני תקליטונים, ודיסקים קשיחים)

:bash:

פורסם

שניה שניה, אני ע"פ המלצה של אחד המשתמשים פה (CORONALOVER)

הורדתי את לינוקס GENTOO האם עדיף בכלל לא להתקין אותה ובמקומה להוריד גרסה אחרת?

ועוד דבר אני מתכנן להתקין הארד דיסק נוסף של כולה 2GIGA בישביל לינוקס (פיזי נפרד זה הפלוס)

האם עדיף לי לשים אותה על אחד המחיצות (7 GIGA)?

???(לא רגיל להיות חסר כל התמצאות בכלל בנושא הקשור למחשבים ולינוקס זה חתיכת נושא)

פורסם

אררר..אני לא ושוב פעם לא ממליץ על gentoo כדיסטרו למתחילים!!!

בקשר למקום...2gig לא יספיקו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים