עבור לתוכן

להתחיל עם לינוקס

Featured Replies

פורסם

טוב תראו,

בעתיד (הקרוב אני מקווה), אני רוצה להתקין לינוקס על המחשב שלי, במקביל לווינדווס.

אז ככה:

1) איזו גירסא אתם ממליצים למשתמש שראה רק פעם אחת בחיים לינוקס וגם זה רק איך עושים ריסטרט עם הסיסמא?

2) איך אני מחלק את ההארדיסק בשביל זה, ועם מה אני עושה תפריט הפעלה שיאפשר הפעלה של ווינדווס או לינוקס?

פורסם

מנדרייק או רדהט...הכול אוטומטי

פורסם

תראה בגדול אני שאלתי שאלות דומות פה אני מציע לך לקרוא את הדיון הזה הוא יעזור לך.

בכל אופן יש לי שני טיפים בשבילך.

אני ממליץ לך להתקין את GRUB ולא את LILO כתוכנת אתחול ללינוקס.

ובלינק הזה והזה תמצא הרבה תשובות לשאלות של מתחילים. (בעמודה השמאלית יש מדריכים וכו..)

נ.ב בקשר לחלוקה אם אתה מתקין את המערכת על דיסק חדש אז אין בעיה ואם זה על דיסק שיש בו כבר מחיצות תדאג לפנות בו מקום למחיצות קצת יותר מגגה וחצי, את שאר החלוקה תעשה תוך כדי ההתקנה (במדריך כבר מוסבר מה לעשות) תיצור מחיצה של לפחות 20 מגה שתהיה מחיצת הBOOT אחרי זה תיצור מחיצה של גגה וחצי לפחות אם אתה רוצה להתקין את רוב הדברים שתצטרך ואם אין לך מספיק זיכרון מומלץ שגם תיצור מחיצת SWAP שתאחסן את קובץ ההחלפה בדומה לחלונות. ד"א מומלץ כבר בתהלית ההתקנה לעשות MOUNT לכוננים שבהם תשתמש במערכת.

:bash:

פורסם
  • מחבר

שאלה אחרונה:

אני מוריד עכשיו מנדרייק, ופתאום נזכרתי בשאלה הכי חשובה: הוא תומך בעברית?

פורסם
  • מחבר

אה שכחתי לשאול עוד משהו he he...

כל הכונן שלי עם פרטישנים, אין "שטח פנוי" מהבחינה הזו, אז לא תהיה בעייה בנושא הזה, נכון?

פורסם

קראת את ההודעה שלי ??

פורסם
  • מחבר

קראתי, אבל לא הבנתי אם צריך להשאיר מקום כלומר מקום בכוננים הלוגיים, או להשאיר מקום Unpartitioned

פורסם

אתה לא צריך לעשות כלום...האשף של מנדרייק יקנפג את הפרטישנים לבד..בקשר לעיברית תצתרך להתקין kde3 כדאי לקבל תמיכה בעיברית.

פורסם

אה שכחתי לשאול עוד משהו he he...

כל הכונן שלי עם פרטישנים, אין "שטח פנוי" מהבחינה הזו, אז לא תהיה בעייה בנושא הזה, נכון?

נ.ב בקשר לחלוקה אם אתה מתקין את המערכת על דיסק חדש אז אין בעיה ואם זה על דיסק שיש בו כבר מחיצות תדאג לפנות בו מקום למחיצות קצת יותר מגגה וחצי...

או במילים אחרות תהיה לך בעיה אם לא יהיה לך מקום למחיצות כי כדי להתקין את לינוקס תצטרך ליצור מחיצת EXT2/EXT3 ואם לא יהיה לך מקום פנוי לא תוכל להתקין את המערכת.

פורסם

קראתי, אבל לא הבנתי אם צריך להשאיר מקום כלומר מקום בכוננים הלוגיים, או להשאיר מקום Unpartitioned

צריך להשאיר מקום פנוי למחיצה וזה לא משנה אם כמחיצה לוגית או מחיצת ראשונית.

ואני לא מדבר על מקום פנוי במחיצה של חלונות אלא ממש מקום בדיסק שלא מנוצל ע"י מחיצות אחרות. את השאר כמו שאמרו לך ההתקנה כבר תעשה לך.

פורסם
  • מחבר

אז אני סתם מוריד ???

פורסם

למה סתם ??

תמיד תוכל לפנות מקום במחיצות בדיסק שלך ע"י שימוש בפרטישן מגיק !!

זה מה שאני עשיתי (למרות שיש לי 3 דיסקים, כי פשוט העדפתי להתקין את לינוקס באותו כונן שבו מותקנת חלונות)

פורסם

מנדריק 8.2 לא מגיעה עם KDE3, (רק עם בטא) ולכן תיאלץ להתקין, דבר שלא ילך לך כ"כ בקלות (לא ראה לינוקס...) אז, תבחר, מה אתה מעדיף?

מצד אחד- מנדריק, אוטומטי במיוחד, מלא באשפים, ובלי תמיכה בעיברית.

מצד שני- רד האט, קצת פחות אוטומטי, פחות אשפים, ועם תמיכה בעברית, שתיאלץ לבחור בהתקה.

(אגב, לא יודע מה הולך עם מנדריק, כי יש כבר גרסא ישנה יותר, ואם אתה לא מקמפל (מתקין מקוד מקור) אז יהיו בעיות, למשל בהתקנה מRPM)

פורסם
  • מחבר

טוב אז הורדתי וצרבתי.

עכשיו ראיתי שיש אפשרות להתקין עם ווינדווס.

זה מוחק את הווינדווס הנוכחי או מצרף אליו לינוקס??

פורסם

בהתקנה של רדהט הוא שואל אותך אם למחוק את כל המחיצות במחשב (כולל מחיצות חלונות) ולהתקין את לינוקס או שפשוט ליצור מחיצות ללינוקס במקום הפנוי שנשאר בלי לגוע במחיצות של חלונות, אני מתאר לעצמי שזה אותו דבר במנדרייק.

אם אתה משאיר את המחיצות של חלונות ומתקין את GRUB לדוגמה אז תוכל לאתחל את לינוקס מהמחיצה שלה ואת חלונות מהמחיצה שלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים