עבור לתוכן

WTF!!! פאטיפון דיגיטלי ? מישהו ראה\שמע על זה פעם ?

Featured Replies

• תגובות 45
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אפשר, עקרון הפעולה הוא בדיוק אותו עקרון רק צריך פטיפון במהירות מתאימה.

את המחט שקנית ב-45 שקלים הייתי מחליף באיזה Stanton איכותי כדי לשמור על התקליטים.(||-500 יעשה את העבודה מצויין.)

על פטיפון מותר להתפשר, על המחט אסור.

למה אתה מתכוון אחי ? דגם או מחיר בש"ח ? ::) אני רוצה אם כבר ראש לגמריי חדש את כל הראש הייתי מחליף אז התכוונת רק למחט או ראש שלם של סטנטון ?

אגב שאני מקרב את האוזן אני שומע את המוזיקה בוקעת מהמחט כמו צרצורים הבעייה שאני מדליק את המגבר בווליום גבוהה הבס נשמע מעומעם מידיי והטרבל נורא צורם ולא נקי ופסנתר זה דבר בלתי נסבל לשמיעה לכן אני רוצה ראש חדש או פאטיפון חדש ובפאטיפונים אחרים שומעים את התקליטים של מצויין אז יניב, למה התכוונת ? ואיפה קונים את המחט,ראש ? בטוח שזה מתאים ?

תן סכום ואז נדבר.

פורסם
  • מחבר

באמת לא משהו ... :-/ הייתי שמח לזה שרשמתי בלינק שהוא נחמד

הירוק ההוא

יניב לא ראית את ההודעה שלי בסוף עמוד 3 ?

פורסם

בשביל מה צריך את כל הזבל הזה אי אפשר להסתפק עם כמה דיסקים ומערכת טובה?

או שזה בשביל הנוסטלגיה?

פורסם

:lol: :lol:

גם אני חושב כך

פורסם
  • מחבר

ענתיקה אומר לך משהו ? אספנות אומר לך משהו ?

יניב שמע אני חושב שיספיקו 145 שקלים לראש לא ? ::)

פורסם

pdx80.jpg

חמודי כזה.. מהדברים שעולים 5 ש"ח בפי3ו3יות.... לא הייתי מתנגד.

פורסם
  • מחבר

גם אני לא רק שזה בערך 7 אלפים בארצנו אם אני לא טועה ;D

מישהו פה מבין במחטים או ראשי מחט שיכול להמליץ ?

פורסם

כן ראש ומחט של Stanton עולים בסביבות ה-30$-40$ לאיכות מירבית.

לך על הדגם ||-500, יש לו יהלום גדול פי 6 ממחט רגילה וליטוש מיוחד בעל 8 פנים שמבטיח שמירה מירבית על התקליט.

ממולץ בחום, מניסיון.

אתה יכול אולי לצלם לי את הפטיפון שלך ואני אגיד לך בדיוק.

פורסם

בשביל מה צריך את כל הזבל הזה אי אפשר להסתפק עם כמה דיסקים ומערכת טובה?

או שזה בשביל הנוסטלגיה?

דיסק.

יתרונות: קטן וקל לאיכסון ונשיאה, קל לצריבה, קל להשמעה ואיכות שמע נקיה יחסית.

חסרונות:ירידה באיכות בגלל האות הדיגיטלי, **צליל נלווה לכל האורך, חוסר נאמנות למקור, צליל אמנם נקי מרעשים אבל מת, נשרט מכל שטות, *עטיפה קטנה, אורך חיים קצר ו***מחיר יקר להחריד עבור 60 - 80 דקות של מוזיקה.

תקליט.

יתרונות: אמינות מוחלטת למקור, צליל מלא ועשיר, **אין רעש נלווה, *עטיפה גדולה עם חוברות מילים ותמונות מפוארות, ***מחיר מצחיק בימינו, שרידות ניצחית אם יודעים לשמור, הרבה יותר קשה לשרוט אותו וגם אם שורטים צריך לעשות עבודה באמת טובה כדי לפגוע במידע עצמו כי הוא בתוך הרצועות, אפשר להשמיע בלי חשמל ובלי מגבר גם אחרי הפצצה אטומית וציוד הקצה מחזיק כמה עשורים.

חסרונות:גדול ומגושם יחסית(לא מיעד לטיולים וריצות), בלתי ניתן לשכפול אלא אם כן אתה קונה מכשיר מאד יקר או פס יצור, ציוד יחסית מגושם להשמעה ואיכסון - 500 תקליטים תופסים המון מקום לפחות מדף באורך 3 מטר.

*נושא העטיפה הוא מאד חשוב כי מוזיקה היא סוג של אומנות שלעטיפה שלה יש חשיבות לא מבוטלת.

לתקליט יש עטיפה גדולה ומרשימה עם המון מקום להשתולל מבחינה אומנותית, זה משווה לתקליט שבידך ערך רגשי לא מבוטל.

בשנות השבעים בעיקר בעטיפות היו חוברות עם ציורים, מילים ואמנות שאתה לא יכול לדמיין, אם מישהו פעם ראה את הדיסק ואת התקליט של מלחמת העולמות למשל(1975) לא יבין מה זה החוברת המעפנה ששמו בגרסת הדיסק ואיזו חוברת פשוט מדהימה עשו בגרסת התקליט עם ציורים שנפרשים כמו פוסטר בעיתון וכל המילים בכתב גדול וברור.

מעבר למוזיקה שלו לאמן יש גם מסר שעובר בעטיפה של תקליט הרבה יותר טוב.

**נושא האיכות הוא הנושא בעצם הכי קריטי והיחידי שאני לוקח בחשבון כשאני שומע מוזיקה, אין מה לעשות הצליל בדיסק נקי אבל חסר כל חיים ובנוסף מלווה אותך צליל כזה לכל האורך שמשגע אותי במיוחד כששומעים חזק, בגלל שאות דיגיטלי צריך להיות תחום בתחום מסויים ולהדגם בקצב מסויים אתה מאבד המון מנאמנות הצליל למקור וזה ממש מורגש(תשמיע פעם את אותו שיר בדיוק בדיסק ובתקליט דרך אותו מגבר ואותם רמקולים אתה תהיה המום, חיים ונשמה כמו של תקליט בנוסף לצליל החם והמלא לא תמצא בשום דיסק עם שום מערכת בעולם גם לא אילו שעולות מיליון(שמעתי אחת כזאת).

***אתה הולך לחנות וקונה היום דיסק אתה משלם סכומי עתק בלי שום הצדקה כשבאותו מחיר אתה קונה בשוק הפשפשים בין 30 ל-100 תקליטים במצב מעולה, במגוון רחב של סגנונות ובעטיפה מקורית.

אין דרך טובה יותר הים להחשף למוזיקה ישנה (ייצרו תקליטים בארץ עד 1991 ובעולם אף פעם לא הפסיקו), בכמויות(גם אם אתה צורב המון אתה לא אוגר כזאת כמות) ובמחיר של דיסק אחד.

פורסם
  • מחבר

כן ראש ומחט של Stanton עולים בסביבות ה-30$-40$ לאיכות מירבית.

לך על הדגם ||-500, יש לו יהלום גדול פי 6 ממחט רגילה וליטוש מיוחד בעל 8 פנים שמבטיח שמירה מירבית על התקליט.

ממולץ בחום, מניסיון.

אתה יכול אולי לצלם לי את הפטיפון שלך ואני אגיד לך בדיוק.

אני אצלם פאטיפון דיי איכותי האמת ואם הראש מתאים וכמו שאמרת הוא כזה איכותי אני הולך וקונה רק תגיד לי איפה אני קונה באיזור המרכז ואם אפשר תמונה של המחט והראש אליהם אתה מתכוון זה יהיה מצויין
פורסם
  • מחבר

צילמתי אני אעלה את התמונות בקרוב

לראש חיבור מתברג לזרוע וצילמתי את הראש מפורק, יש לו 4 נקודות מגע מוזהבות וכמה חוטים דקיקים בתחתית שמעבירים את האות

אני יודע שהיום מקובלים ראשים מתברגים כאלה (מתחלפים) אבל שאני ראיתי ראש לפאטיפון הוא היה בעל שני חיבורים מוזהבים ולא 4

תדמיינו את החיבור ככה :: נקודות מוזהבות בחלק האחורי של הראש שמתברג לזרוע

פורסם

יניב שחכת לציין שלפטיפון יש עוד חסרונות! (אני לא בטוח בכולם תקנו אותי עם אני טועה!)

אי אפשר להעביר שירים חייבים לחכות שהשיר יגמר

הפטיפון קשה לשימוש

הוא נהרס יותר בקלות עם לא משתמשים בו בצורה נכונה..

להחליף כל פעם תקליט זהו עסק מסורבל

לתקן פטיפון זה גם סירבול

המחט שעשוייה מיהלום עולה מלא כסף

אי אפשר לשים בוא מלא שירים........

בקיצור עד עכשיו חשבתי שבכלל אין לו שימוש עד היום!!

פורסם
  • מחבר

אבל יש 1001 שירים שאין להשיג בשום דרך אחרת :hat:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים