פורסם 2005 בפברואר 2820 שנים אני מעוניין ליצר משחקים וכבר התחלתי ללמוד שפת סי (ואחרי זה אלמד סי ++)והייתי מעוניין לדעת מה עוד אני צריך ללמוד אחר כך כי אני לא מתמצא כלל בנושא זה שמעתי עלopengldirectx3dמישהו יכול להסביר לי מה הההבדל ביניהם ומה צריך ללמוד לפני שלומדים כל אחד מהם.בנוסף הייתי רוצה להבין יותר מה זה מנוע גרפי ומונע פיסיקלי וכד'אם מישהו יכול להסביר לי את כל תהליך בניית המשחקים פרט אחר פרט הודה לו מאוד.
פורסם 2005 בפברואר 2820 שנים מה הרמה של משחקים שאתה מקווה להגיע אליה? (תן דוגמא למשחק שהיית רוצה לדעת איך לעשות)
פורסם 2005 בפברואר 2820 שנים תתחיל עם להוריד מנועיי משחק מוכנים דוגמאת HL או אנריל ותעשה עליהם מודיפיקציות עד שתקלוט את הפרנציפלהסתכל על קוד של אחרים היא אחלה דרך ללמוד
פורסם 2005 בפברואר 2820 שנים זה מורכב מאוד.. אם רק התחלת ללמוד שפת תכנות בלי ידע קודם, לקפוץ על נושא כמו ייצור משחק הוא בעייתי בכל קנה מידה... שווה קודם כל לתרגל כל מני דברים בסיסים ואז להתקדם לאט לאט.. אם ישר תקפוץ על פרויקט שאפתני, לא נראה לי כי תצליח....אם אתה בכלל הולך על בנייה של משחק תלת-מימדי, צריך גם ידע מתמטי מסויים...הכי טוב, שקודם כל תגיעה לשליטה גבוהה בשפת התכנות, ואז כמו שאמרו תסתכל קצת בקודים של TUTORIAL באינטרנט ולהסתכל על קוד של אחרי, ותנסה להבין. למרות שיש כאלו שפשוט מעדיפים לקרוא ספרים בנושא, ויש הרבה...
פורסם 2005 בפברואר 2820 שנים ההבדל העיקרי בין OpenGL ל- Direct3D היא שב- Direct3D אתה עובד עם אובייקטים ואינטרפייסים, בעוד ש- OpenGL הפונקציות הן פונקציות של C.שתיהן לא קלות בתור התחלה ומחייבות ידע ב- 3D כדי להתחיל לעשות דברים בסיסיים.אם אתה רוצה לשחק קודם קצת במים הרדודים (מומלץ) אני ממליץ על Allegro בתור ספריה שאפשר ללמוד איתה את הבסיס של תכנות משחקים (ותומכת בגרפיקה, סאונד, קלט, ועוד).
פורסם 2005 בפברואר 2820 שנים מחבר בינתיים מכיוון שאני מתחיל אני לא מתכוון לעשות פרויקט רציני עד שלא אקלוט את העניין תכננתי להתחיל קודם בלתכנת משחק דו מימדי ורק מאוחר יותר לנסות את מזלי בתלת מימד ואני בהחלט אסתכל על TUTORIAL ברשת ועל משחקים אחרים אם למישהו יש הצעה על אתרים טובים שיכתוב לי בבקשה בשביל מתחיל מה עדיף open gl or directx3d עוד שאלה שפת סי טובה ליצירת משחקים קטנים?? ??? נ"ב תודה רבה על התגובות המהירות
פורסם 2005 בפברואר 2820 שנים לפי דעתי יותר פשוט להתעסק עם OPENGL. אתה יכול לכתוב משחק בכל שפה... אני יודע שזה לא פופלרי, אבל אני הייתי ממליץ לך לפזול לכיוון שפת PYTHON ולתכנת שם.. שפה מעולה ויש לה הרחבות ל OPENGL.
פורסם 2005 בפברואר 2820 שנים אני ממליץ לך לנסות קודם לכתוב ספריות בעצמךכלומר להתחיל מהנקודה הקטנה ולבנות ספריה של 2d .אחרי שתבין את ה-2D .תייצר אותה ספריה לתלת מימד.ורק אחר כך תתחיל לעבוד DIRECT3D או OPENGL שאני מכיר את שניהם , אני ממליץ לך לעבוד עם DIRECT3D .אני עברתי אותה דרך ולמדתי בהתחלה מאתרים ואחר כך ספרים.www.gamedev.netשם יש לינקים להרבה אתרים אחרים.בהצלחה ;D
פורסם 2005 בפברואר 2820 שנים מחבר אני ממליץ לך לנסות קודם לכתוב ספריות בעצמךכלומר להתחיל מהנקודה הקטנה ולבנות ספריה של 2d .אחרי שתבין את ה-2D .תייצר אותה ספריה לתלת מימד.ורק אחר כך תתחיל לעבוד DIRECT3D או OPENGL שאני מכיר את שניהם , אני ממליץ לך לעבוד עם DIRECT3D .אני עברתי אותה דרך ולמדתי בהתחלה מאתרים ואחר כך ספרים.www.gamedev.netשם יש לינקים להרבה אתרים אחרים.בהצלחה ;Dתודה רבה על העזרה בדקתי את האתר ובהחלט יש שם המון לינקים וכד' לגבי העניין הזה אני מתכוון לשבת וללמוד את שפת סי עד הסוף (אני מעריך שאסיים בעוד כחודש) ואז לכתוב ספריות 2d בעצמי כמו שהצעת וכשאשלוט בזה אעבוד עם direct3d וגם אבדוק מעט את opengl
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.