עבור לתוכן

קירור עם קרח יבש??

Featured Replies

פורסם

ראיתי איפשהו משהו על קירור מעבד עם קרח יבש..

אני לא הולך לעשות את זה אבל סתם מעניין אותי איך מתאימים את זה למעבד ואיך זה לא נמס על המעבד ועושה קצת...

פורסם

זה לא עושה קצר בגלל שקרח יבש מתחלף ישר בין מצב צבירה מוצק לגז בלי לעבור דרך נוזל..בגלל זה קרח יבש!!

פורסם

האמת היא שזה כן עושה קצר למרות שזה לא הופך לנוזל. בשביל למנוע קצר צריך למנוע את המגע של הקרח היבש עם המעבד באמצעות פלסטיק (לא מתכת כי קרח יבש הופך אותו לעל מוליך!!!) .

פורסם

האמת היא שזה כן עושה קצר למרות שזה לא הופך לנוזל. בשביל למנוע קצר צריך למנוע את המגע של הקרח היבש עם המעבד באמצעות פלסטיק (לא מתכת כי קרח יבש הופך אותו לעל מוליך!!!) .

מה?? שטויות...כדאי שמתכת תהפוך לעל מוליך היא צריכה להיות בטמפרטורה של 0 מוחלט!!! קרח יבש אפילו לא חולם להגיע לשם.

פלסטיק ימס מהחום של המעבד ויחסום את יעילות הקור של הקרח...לא צריך לחסום שום דבר.

פורסם

מה?? שטויות...כדאי שמתכת תהפוך לעל מוליך היא צריכה להיות בטמפרטורה של 0 מוחלט!!! קרח יבש אפילו לא חולם להגיע לשם.

פלסטיק ימס מהחום של המעבד ויחסום את יעילות הקור של הקרח...לא צריך לחסום שום דבר.

זה לא על עם א'? מה שעושים עם קרח יבש מתבצע כך:

Learn from the pros.

כן זהו macci, הבן-אדם שאתם רואים בראש טבלת 3Dmark.

פורסם

מה זאת אומרת 0 מוחלט?

יש כמה אפסים?

פורסם

0 מוחלט = 257- מעלות צלסיוס

ברור?

עריכה: זה לא 0 מוחלט, זה קור מוחלט

פורסם

ברור?

זה כן 0 מוחלט שזה מינוס ?273.15 מעלות ליתר דיוק.

אפס מוחלט זה מצב של העדר אנרגיה שבו אמורה להפסק כל תנועה של אטומים ומולקולות.

פורסם

ברור?

זה כן 0 מוחלט שזה מינוס ?273.15 מעלות ליתר דיוק.

אפס מוחלט זה מצב של העדר אנרגיה שבו אמורה להפסק כל תנועה של אטומים ומולקולות.

אם הבנתי אותך נכון, בטמפרטורה של 273.15 מעלות צלזיוס המעבד מפסיק לעבוד, בגלל שהאלקטרונים מפסקים לזוז.

אני צודק?

דרך-אגב- יש הסבר מדעי למה זה קורה?

פורסם

כי קר לאקטרונים? ;D

פורסם

אלקטרונים נעים בעזרת אנרגיה, אטומים שומרים על "מרחק" אחד מהשני ונעים במהירות שקשורה ישירות לטמפרטורה(ע"ע מצבי צבירה)

אין דבר כזה קור, יש יותר אנרגיה ופחות אנרגיה, האפס המוחלט הוא מצב של העדר אנרגיה בכלל ובגלל זה המתכות מאבדות מהמוליכות שלהן.

בכל מקרה מצב של אפס מוחלט קשה מאד להשגה והוא אפשרי רק בתנאי מעבדה קיצוניים.

פורסם

אלקטרונים נעים בעזרת אנרגיה, אטומים שומרים על "מרחק" אחד מהשני ונעים במהירות שקשורה ישירות לטמפרטורה(ע"ע מצבי צבירה)

אין דבר כזה קור, יש יותר אנרגיה ופחות אנרגיה, האפס המוחלט הוא מצב של העדר אנרגיה בכלל ובגלל זה המתכות מאבדות מהמוליכות שלהן.

בכל מקרה מצב של אפס מוחלט קשה מאד להשגה והוא אפשרי רק בתנאי מעבדה קיצוניים.

תודה רבה לך.

אני זוכר שאמרת שאתה רואה תוכניות מדעיות.

התחלתי ללמוד השנה פיזיקה וכימיה, מצאתי את השיעור מאוד מעניין וגיליתי שיש לי כישרון ומוח בשביל זה, אז רציתי להרחיב את הידע שלי בחופש, אם יש לך תוכנית להמליץ לי עליה בנושא, אשמח לשמוע.

פורסם

אני למדתי כימיה 3 יחידות וביולוגיה 5 יחידות...תפוס איזה ספר בנושא ותלמד.

בכל מקרה אם לקחת כימיה אתה תלמד את זה מכל הכיוונים.

פורסם

אני למדתי כימיה 3 יחידות וביולוגיה 5 יחידות...תפוס איזה ספר בנושא ותלמד.

בכל מקרה אם לקחת כימיה אתה תלמד את זה מכל הכיוונים.

אני מתכנן לקחת פיזיקה-5(אולי גם מורחב, אם יש) וגם כימיה-5, אני לא ממש מתעניין בביולוגיה.

פורסם

למיטב ידיעתי לא הצליחו להגיע ל-0 המוחלט גם בתנאי מעבדה.

ובנוסף, ככל שהטמפרטורה יורדת חומרים מאבדים מהתנגדותם ז"א ב-0 מוחלט כל מיני נגדים וכו' מאבדים את ההתנגדות החשמלית שלהם והמעגל החשמלי (במקרה הזה מעבד) לא מתפקד כמו שצריך. בגדול מוליך על זה מצויין, חסכון עצום באנרגיה. הבעיה היחידה היא שכדי להשיג את זה צריך להשקיע המון בקירור של החומר ולכן מנסים למצוא חומרים שיהיו מוליכי על בטמפרטורת החדר פחות או יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים