עבור לתוכן

פעילות ענפה של מטוסי קרב לאחרונה... שמתם לב?

Featured Replies

פורסם

מישהו מזהה מה מוזר בתמונה הזאת?

התמונה היא ממצעד של חילים אירנים

army.jpg

רמז,: סימו לב לנשק האישי..

Borg אני לא יודע מאיפה אתה מביא את המידע הזה, אבל רוב האמל"ח האירני מבוסס ברובו על נשק מערבי, רוב צי המטוסים שלהם מבוסס על F14 (כ80 במספר במצב שמיש, וגם זה אופטמי) עם מספר בודד של טילי פיניקס עם טווח מטורף של 140 קילומטר, F4 (פנטום), F5, מטוס אירני "מיצור עצמי של התעשיה האוירית האירנית" שמבוסס על הF5 טייגר ושמו AZARAKHSH(הברק), וכמה מטוסים בודדים מדגם Mig 27/29 וכן גם SU24.

הסיבה שלאירן אין צי מטוסים מתקדם מתוצרת רוסית היא כתוצאה אמברגו נשק שהטילה ארצות הברית, ובגלל זה גם ניראה כך חיל היבשה האירני, שרובו מבוסס על נשקים אמריקאים שנמכרו לפני המהפכה באירן.

דרך אגב הפופאי בכלל טילי אויר אוויר.

• תגובות 63
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין להם נשק אישי...

פורסם

ETB

הפופאי AGM-142 הוא טיל שיוט מונחה-טלויזיה תוצרת רפא"ל (הרשות לפיתוח אמצעי לחימה) בעל טווח של כ-100 ק"מ. ניתן להשתמש בפופאי כטיל קרקע-קרקע, קרקע-ים, ים-קרקע, אויר-קרקע.

פופאי 2 הוא טיל שיוט בעל טווח הרבה יותר גדול (כ-1,500 ק"מ).

לגבי האמל"ח האיראני, אתה לא סותר אותי. לאיראנים יש מטוסים רוסיים, מערביים ומטוסים תוצרת מקומית. ה-Azarakhsh האיראני מבוסס על מטוסי F-4 ו-F-5 האמריקאים. לפי פרסומים זרים, מדובר במטוס קרב חדיש המחרה ב-F-15. אם כי, אני מניח שה-F-15 וה-F-16 החדשים עדיפים עליו.

דרך אגב, מאיזה שנה התמונה (שמתי לב שהיא בשחור-לבן)?

פורסם

מצטער טעות שלי התבלבלתי עם הפיתון.

אבל לפי פרסומים זרים ההרפון הוסבו ליכולת המדוברת.

התמונה היא מלפני המהפכה, הם מחזיקים בידם עוזי.

על איזה מטוס בדיוק אתה מתכוון שמשתווה כויכול לF15 או F16?

עם אתה מדבר על הShafaq שמבוסס על המיג I 2000 שבוטל בגלל לחץ אמריקאי.

לפי פרסומים זרים חיל האויר האירני מונה סך הכול בין 250-300 מטוסים (וגם זה אופטימי מידי), וגם מערך הנ"מ לא הכי מתקדם שיש מבוסס בעיקר על ההוק (שקיים עוד מתחילת שנות ה60) וה SA5.

לא משהו שיפריע לאמריקאים.

אגב יהיה מעניין לראותו את הTOMCAT האירני נגד הסופר TOMCAT אמריקאי.

פורסם

קודם כל, אכן ת'רד אינפורמטיבי. ח"ח.

לכל המתנגדים לפתיחת מתקפה באיראן, פשוט התרגלתם למלחמות קלות מדי.

מלחמות זה דבר מכוער, אמנם, אבל השמדה גרעינית זה דבר מכוער עוד יותר.

כשיהיה לאיראנים נשק גרעיני, אף אם הם לא ישתמשו בו בעצמם, או לא ישתמשו בו בכלל, זה יהיה תחילת סופה של ישראל.

קל לראות איך נשק גרעיני ינוצל על ידי מגמת ההקצנה בעולם האיסלאמי בשביל להביא סוף חם, בוהק, ורדיואקטיבי לכולנו

מאחר ולמרות כל השטויות שאנחנו עושים כמדינה, אנו עדיין מונעים על ידי יצר השרדות כלשהו, אפשר לומר בבטחה שמשהו יקרה.

אין לי ספק שבמתקפה כזו יהיה שיתוף פעולה ישראלי-אמריקני, בניגוד לכל מה שראינו בשתי מלחמות המפרץ, בהן האמריקאים ניסו להסתיר

את ישראל בשביל לשמור על יחסים תקינים עם מדינות ערב.

אז, אלו היו קשיים פוליטיים שהפריעו לניהול המלחמה. הפעם, אלו בעיקר קשיים מבצעיים. ובנקודה הזו, סביר להניח שנראה מתקפה משותפת לישראל והאמריקאים.

קחו בחשבון שלאף מדינה ערבית אין רצון לראות נשק גרעיני איראני. דובר על כך שסעודיה תשאף להתחמש בעצמה רק בשביל ליצור מאזן הרתעה מול איראן.

ישראל מרכזת כיום מאמצים בלהביא הוכחות חותכות לכך שאיראן חותרת לנשק גרעיני, ולהציגן "מתחת השולחן" למדינות העולם,

מתוך תקווה שאם לא פעולה גלובלית, לפחות תתקבל לגיטימציה - אף כזו שמבוססת על שתיקה - לפעולה צבאית.

אגב, הנשק האמריקאי שברשות האיראנים מיושן ואני בספק אם הם הניחו את ידיהם על חלקי חילוף כלשהם במהלך השנים, כך שיכול להיות

שבכלל כל המטוסים האמריקאים שלהם מקורקעים.

פורסם

ברגע שיש לאיראן נשק גרעיני אז כח קונבנציונלי לא יישנה כבר... פצצה גרעינית יכולה להיות כל כך קטנה (בגודל של מזוודה) שכל קבוצה קטנה של מחבלים מאומנים לכך תוכל להחדיר אותה לשטח ולהפעיל אותה בלי שום צורך בטילים ובמטוסים.

פורסם

על איזה מטוס בדיוק אתה מתכוון שמשתווה כויכול לF15 או F16?

עם אתה מדבר על הShafaq שמבוסס על המיג I 2000 שבוטל בגלל לחץ אמריקאי.

לפי פרסומים זרים חיל האויר האירני מונה סך הכול בין 250-300 מטוסים (וגם זה אופטימי מידי), וגם מערך הנ"מ לא הכי מתקדם שיש מבוסס בעיקר על ההוק (שקיים עוד מתחילת שנות ה60) וה SA5.

לא משהו שיפריע לאמריקאים.

אגב יהיה מעניין לראותו את הTOMCAT האירני נגד הסופר TOMCAT אמריקאי.

דיברתי על הברק האיראני. אבל, לא אמרתי שהוא משתווה ל-F15 אלא רק מתחרה בו. לאמריקאים לא צריכה להיות בעיה מיוחדת עם חיל האויר האיראני, עם זאת חיל האוויר האיראני בשילוב של סוללות הנ"מ הרוסיות החדישות שהוצבו לאחרונה סביב מתקני הגרעין האיראניים עשויים להוות בעייה רצינית לחיל האוויר הישראלי שמספר מצומצם ביותר מהמטוסים שברשותו מסוגל להגיע לאיראן.

הבעייה של האמריקאים היא שמתקפה אווירית לבדה לא תספיק ויהיה צורך בפלישה קרקעית נרחבת לצורך הפלת משטר האייטולות. איראן גדולה מעיראק בסדר גודל של פי 3-5. שמירה על קווי אספקה במרחב כזה ענק מהווה בעיה לוגיסטית רצינית (ראה: עיראק). לאיראנים יש יחידות מיוחדות המונות אלפי מתאבדים. במידה והאמריקאים ישתדלו להימנע מפגיעה באוכלוסייה אזרחית, הם צריכים לקחת בחשבון אבידות כבדות של אלפי חיילים אמריקאיים.

בעיה נוספת שיש לאמריקאים היא תקציב למלחמה (המשק האמריקאי כבר נמצא בגרעון רציני לאחר המלחמה בעיראק).

לאמריקאים יקח זמן רב לאסוף כוחות צבא הדרושים למלחמה. במידה ויהיו בשטח הכנות למתקפה אמריקאית, סביר להניח שהאיראנים לא יחכו בשקט למתקפה כמו סדאם, אלא יתקפו את הצי האמריקאי במפרץ הפרסי באמצעות טילי שיוט ואת הכוחות האמריקאים בעיראק. כבר עכשיו מוצבים בעיראק מספר יחידות צבא איראניות בלבוש אזרחי המסייעות למורדים העיראקים ולמיליציות הערביות.

פורסם

צריך להתחיל מהשורש ואז לחתוך את כול השאר, קודם שהאמריקאים או אנחנו נפוצץ את הכור הזה שמאיים על קיומנו ואחר כך מצידי שיכבשו את איראן 10 פעמים.

אני לא מאמין שהמטוס האיראני הזה מתחרה בF15 או ב16 אלו סתם פרסומים שקריים במלחמות ישראל צבאות ערב היו לצבאות ערב מטוסים חדישים ביותר מהתעשייה הרוסית שהיו חזקים משלנו בתאוריה אבל במחבן האמיתי הטייסים והמטוסים שלנו ניצחו.

לישראל עליונות אווירית על כול מדינה במזרח התיכון זה מה שהחזיק אותנו כאן במשך השנים וזה מה שימשיך להחזיק.

גם לעיראקים היו אמצעי נ"מ חדישים בעבר וצבא עצום אבל האמריקאים ניצחו אולי האיראנים התחדשו אבל גם האמריקאים, ומספיקים כמה חמקנים כדי לגמור את הסיפור של הכור שם, ובלי בעיה אפשר להטיס אותם מאיזה בסיס בעיראק.

אחרי זה שיחכו כמה שהם רוצים ואז יכבשו את איראן ויעיפו את המשוגעים מהשילטון לסדר שם את הבלאגן דווקה נראה לי יהיה יותר קל מעיראק כי שם האזרחים מוכנים ורוצים דמוקרטיה ההתנגדות תיהיה פחות עזה לטעמי.

פורסם

לפי פרסומים בדבקה צריך לתקוף בערך 300 יעדים במכה אחת אם יחליטו על פעולה צבאית.

פורסם

דבקה פשוט אתר פטטי, זה אותו אתר שכתב שנשיא מצרים נפטר בזמן ביקורו בחו"ל, ועוד אלף ואחד סיפורי אלף לילה ולילה.

פורסם

דמוקרטיה במדינות ערביות/מוסלמיות היא לא בהכרח דבר טוב לישראל. המוסלמים בכלל והערבים בפרט שונאים את היהודים. לחלק מהם אין בעיה מיוחדת עם היהודים אלא רק עם הציונים שבהם.

השליטים הטוטאליטאריים במדינות ערב מסוגלים לדכא את ההמון המוסלמי ההולך בעיניים עצומות אחרי אנשי הדת הקיצוניים. מסיבה זו, ארה"ב לא פועלת לדמוקרטיזציה במצרים וירדן, לדוגמה.

תארו לכם מה יקרה אם מצרים וירדן יהפכו להיות דמוקרטיות הנשלטות בידי מפלגות מוסלמיות קיצוניות שנבחרו באופן דמוקרטי (שני שלישים מאוכלוסיית ירדן הם פלשתינים). תרחיש דומה יכול לקרות גם בישראל אם החרדים ימשיכו להקים משפחות של 20 ילדים ובעוד כמה עשרות שנים (במידה ואיראן לא תתחמש בנשק גרעיני), יהדות התורה עם ש"ס יעלו לשלטון ויהפכו את ישראל למדינת הלכה כמו בהפיכת השיעה באיראן.

צה"ל הוא צבא מאוד חזק (אם צה"ל יפעיל את מלוא עוצמתו הצבאית הוא יוכל לנצח כל צבא באיזור). הבעיה היא שצה"ל נמנע במתכוון מלהפעיל 100% מעוצמתו ולהביס את האוייב. בכל אחת ממלחמות ישראל צה"ל נמנע מלהביס את האוייב והסתפק במצב של stale-mate. בנוסף לכך, נראה שצה"ל מוקיר את חיי האוייב יותר מחיי חייליו שלו. מישהו מוכן בבקשה להסביר לי איך זה שבארבע שנות מלחמה כנגד הפלשתינים, שאין להם טנקים/מטוסים, יחס האבידות בין ישראל לפלשתינים עומד רק על 5:1 לטובת ישראל? אפשר אולי לקבל דוגמה אחת מאיזושהי תקופה בהיסטוריה של המין האנושי של מדינה הנלחמת באוייב מר, נמנעת בכוונה מלהכריע את האוייב, ובנוסף לכך במהלך כל המלחמה היא מספקת לאוייב מים/מזון/חשמל/טלפון/כסף/עבודה, מפנה יישובים בשטח הגובל בטריטוריה של האוייב ומוסרת אותו לאוייב ביחד עם מוצבים ובסיסים צבאיים למרות עדיפותה הצבאית הברורה?

בוגי התנגד למסירת מוצבי צה"ל בציר פילדלפי לפלשתינים במסגרת תוכנית ה"התנתקות", בטענה שזה יהווה פגיעה חמורה בבטחון ישראל ולכן הוא פוטר.

לאחרונה שרון שחרר 500 פלשתינים בלי "דם על הידיים". אתם מבינים, לא מדובר ברוצחים אלא בטרוריסטים שניסו לרצוח ישראלים, אבל לא הצליחו ועכשיו יש להם הזדמנות חדשה להשלים את העבודה במקום בו הם נכשלו בפעם הראשונה. חלק ממקבלי ההחלטות במדינת ישראל אפילו תומכים בשחרור פלשתינים עם "דם על הידיים". לטענתם, הפלשתינים מאוד יעריכו את זה.

דרך אגב, אם תשאלו את ביילין וחבר מרעיו, הם לא יתנגדו לאיראן גרעינית, מכיוון שזה ירתיע את ישראל "הלוחמנית" מלפתוח במלחמה ויהיה "שלום עכשיו" במזרח התיכון ובעולם כולו.

פורסם

Borg - אתה טועה. בהירושמה נפלה פצצת האטום "ילד קטן" אשר התבססה על קליע אורניום אשר נורה אל גוש אורניום, וזו היתה בעוצמת הרס השקולה ל12.5 קילוטון TNT, כלומר 12,500 טון TNT. בנגסקי נפלה הפצצה "איש שמן", אשר היתה מבוססת על כדור אשר בתוכו עוד כדור פלוטוניום. הכדור הגדול קרס אל הכדור הקטן ויצר את תגובת השרשרת הגרעינית. עוצמת הפיצוץ של פצצה זו היה 22 קילוטון TNT, כלומר 22,000 טון TNT.

עוצמת הפיצוץ של פצצת מימן, אשר חזקה מפצצות אטום של היום פי כמה מאות, אם לא יותר, היא כ-15-20 מגהטון TNT, כלומר 20 מיליון טון TNT, פי 1000 מהפצצה בנגסקי.

אגב - אמרת שנשק אטומי חלש יותר מנשק גרעיני. איזו שטות - מה ההבדל ?

פורסם

דבר ראשון, שימו לב לנושא התראד ולאיפה גילגלתם אותו... מה קשור המלחמה עם הפלסתינאים?

אני גם מבקש ממי שאין לו מושג על מה הוא מדבר לא להנפיק משפטים כמו:

מספיק היום מטוס אחד לבצע את העבודה,

זה לא נכון וחבל שאתה גורר אנשים אחרים לתקן אותך...

חוץ מזה, דיון מעניין. אולי עוד חצי שנה נסתכל בו ונראה כמה עקום חשבנו...

פורסם

דבר ראשון, שימו לב לנושא התראד ולאיפה גילגלתם אותו... מה קשור המלחמה עם הפלסתינאים?

אני גם מבקש ממי שאין לו מושג על מה הוא מדבר לא להנפיק משפטים כמו:

זה לא נכון וחבל שאתה גורר אנשים אחרים לתקן אותך...

חוץ מזה, דיון מעניין. אולי עוד חצי שנה נסתכל בו ונראה כמה עקום חשבנו...

מה זקטע של ההתנשאות הזו בזמן האחרון של כל המודרים...

רק אל תתפוס אותי במילה

ולמה אתה לא יכול להגיב בהקשר לנושא, מה המהות של העקיצה העלובה הזו? זה עושה לך טוב?

עכשיו אתה גם בטח תשים איזה תמונה מפגרת, גם דבר שמעצבן בטירוף, מודרים בני 20+ מתנהגים כמו ילדים בני 14

וBORG תתפלא אבל המצב בצפון קוריאה אכן משתפר, זה לא אומר שהוא כרגע טוב, אבל הוא משתפר, ואתה לא מצחיק.

פורסם

א. אני בן 19.5.... אבל הטכניון כבר הוסיף לי כמה שערות לבנות ;)

ב. אין כאן קטע של התנשאות, זה פשוט נראה שיש כאן אנשים שפשוט רוצים לכתוב ולכתוב בלי בכלל לבדוק שמה שהם כותבים הוא נכון... וזה חבל כי זה מוריד מערך ורמת הדיון...

אתה רוצה את הדעה שלי?

ישראל לא תתקוף - אין לנו את היכולת האווירית לתקוף במקביל 5 אתרים שבכל אחד מהם צריך להוריד מספר בניינים (בניגוד למה שהיה בעירק ב-81, שם באמת כמו שכתבת מטוס אחד עם פצצה אחד יכל לסיים הכל).

ארה"ב לעומת זאת יכולה לתקוף - היא אפילו יכולה להרים 5 מטוסי הפצצה (נגיד איזה B1B) שאני בספק אם לאירנים יש מה לעשות נגד זה (ואני לא בטוח אם המכ"מ שלהם מסוגל להינעל אליהם) ופשוט לשטח את החמישה אתרים הללו. האם הם יעשו את זה - לדעתי לא. ואז אנחנו ניהיה צריכים להסתדר עם מדינה שיעית ענקית עם נשק גרעיני ממש ליידנו....

אבל כמו שאמרתי - זה בכלל לא נושא התראד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים