עבור לתוכן

המחשב קופא - דרושה עזרה בדיאגנוזה

Featured Replies

פורסם

שלום.

ברשותי מחשב בן 5. פנטיום 3 700MHZ.

לאחרונה המחשב התחיל להיתקע לעיתים קרובות. הכוונה בתקיעה היא שפשוט התמונה על המסך קופאת, המקלדת לא מגיבה (כולל num lock) העכבר לא מגיב ואין ברירה אלא לרסט את המחשב.

לפעמים פשוט התמונה מתחרבשת ורואים ריבועים גדולים במקום התוכן שצריך להיות. בתזוזת העכבר רואים שמשהו זז במסך, אבל אחרי דקה שוב מקבלים קיפאון מוחלט.

פרטים נוספים:

1. לקחתי את המחשב לטכנאי (אמין בעיני) שטען כי הלוח מנופח כולו והחליף אותו. הבעיה לא נעלמה.

2. ב-Windows 98 יש פחות תקיעות מאשר ב-Windows 2000

3. כאשר הורדתי את רמת הצבע מ-16 ביט ל-256 צבעים רמת התקיעות והתדירות שלהן ירדה מאד.

4. לא הצלחתי לאפיין את הסנריו שמביא לתקיעה. לפעמים זה קורה תוך כדי עבודה יחסית מאומצת (מספר חלונות פתוחים, עומס יחסי על המעבד) ולפעמים כשהמחשב ב-idle

השאלות:

1. יש למישהו רעיון מה בעית החומרה ?

2. האם יש כלי דיאגנוסטיקה שיכולים להצביע על בעית החומרה במחשב ?

3. האם במחשב בן 5 יש טעם להשקיע בתחזוקה ? האם אפשר להביא אותו במחיר זול לרמת תחזוקה טובה ?

תודה

פורסם

לי נשמע כמו כ.מסך דפוק,

תבדוק את העניין.

פורסם

גם לי נראה שמקור הבעיות בכרטיס המסך. ייתכן גם שבסה"כ מדובר בקירור שלו (אם יש לו מאוורר - אולי הוא נתקע/מסתובב לאט מידיי).

בכל מקרה, הנה כמה דברים שמומלץ לבדוק/לעשות:

1. זיכרון - עם תוכנת +memtest86. אם יימצאו שגיאות כלשהן, הבעיה היא בזיכרון או בלוח.

2. דיסק קשיח - למרות שבמקרה שלך סביר להניח שהוא לא מקור הבעיה, כנס לאתר הייצרן והורדת את תוכנת הבדיקה המתאימה.

3. בדיקה פיזית למחשב - כשהמחשב כבוי כמובן - בדוק שכל הכבלים מחוברים כמו שצריך, שאין קבלים נפוחים על הלוח, שכל המאווררים מסתובבים ושגופי הקירור (במיוחד זה של המעבד ושל כרטיס המסך) יושבים טוב.

4. נסה לטעון את ערכי ברירת המחדל של הביוס. אולי משהו השתבש בהגדרות.

5. פירמוט והתקנה של מערכת ההפעלה, למרות שבמקרה שלך הבעיה היא ככל הנראה חומרתית ולא תוכנתית (הבעיה מתרחשת ב-2 מערכות הפעלה שונות).

6. החלפת חלקים, עד שמוצאים את החלק הבעייתי. במקרה שלך, ככל הנראה מדובר בכרטיס המסך, והחלפתו אמורה לפתור את הבעיה.

פורסם

נשמע לי דווקא כמו שילוב של כ. מסך וספק. אמרת שהמחשב בן 5, אז סביר להניח שיש לו המון אבק בתוך הספק, אם לא ניקית. תנקה את כל המחשב, כולל בתוך הספק (כמובן על אחריותך :)) ותבדוק עם כ. מסך אחר. אם לכ. מסך יש קירור אקטיבי, תשמן אותו עם WD40 (אחרי שניקית אותו כמו שצריך כמובן).

פורסם

רק אם אפשר להוסיף לכל מה שאמרו פה, הכי טוב לנקות אבק זה עם ספריי אוויר דחוס שיש בכל טמבור או הום-סנטר.

פורסם

אני משתמש במברשת צבע 5 ס"מ עם סיבים עדינים. אבל למקומות הקשים אין באמת כמו ספריי אוויר דחוס, רק מעצבן שהוא נגמר :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים