עבור לתוכן

בעיית כיבוי עצמי של מחשב בעקבות הכנסת דיסק לסידירום או לצורב!

Featured Replies

פורסם

טוב כמו שכבר הבנתם מהכותרת יש לי בעיה די מוזרה.... המחשב נכבה לבד ישר אחרי שאני מכניס דיסק לסידירום או לצורב זה לא משנה התוצאה היא אותה תוצאה והמחשב נכבה פתאומית בלי להודיע... :nixweiss: :s05: הבעיה מאוד מעצבנת ומוזרה בבת אחת... אני כבר ניסיתי את הכל...

אחת העצות הייתה לקנות ספק חדש כלומר שבעיה היא בספק ולא במשהו אחר... אז אני בא לשאול את המומחים שבפורום הזה האם מישהו מכם או שאתם מכירים מישהו שנתקל בבעיה הזאת בעבר?!?!? והאם זה הגיוני שספק יכול לעשות בעיות בזמן מחשב נדלק בלי שום בעיה... מווווזר בקיצר....

תודה רבה מראש... מחכה לתגובתכם... :)

פורסם

וואי וואי וואי איזה בעיה מוזרה . תראה כדי לפתור את הבעיה אתה תצטרך להחליף ולנסות חלקים ולהבין ממה הבעיה .

נסה להשאיר רק סי די רום בלי צורב ולראות מה קורה . לא יודע נסה סי די רום אחר לראות אם הבעיה לא מהסידירום.

תתחיל לשחק עד שתסבין מה הבעיה . בהצלחהI

פורסם
  • מחבר

וואי וואי וואי איזה בעיה מוזרה . תראה כדי לפתור את הבעיה אתה תצטרך להחליף ולנסות חלקים ולהבין ממה הבעיה .

נסה להשאיר רק סי די רום בלי צורב ולראות מה קורה . לא יודע נסה סי די רום אחר לראות אם הבעיה לא  מהסידירום.

תתחיל לשחק עד שתסבין מה הבעיה . בהצלחהI

ניסיתי... ניסיתי להשאיר רק סידירום או רק צורב.... הכל מביא לאותה תוצאה... מחשב נכבה אחרי הכנסת דיסק וזהו...

ניסיתי לשחק ואפילו פתחתי את המחשב ניקיתי שם הכל חשבתי אולי זה זה בגלל האבק...הכל לשווא...

השאלה היא האם מישהו יכול לאמת שספק אכן יכול לעשות בעיה מן הסוג זה... אני לא חשמלאי ולכן קשה לי להבין באמת האם ספק יכול להיות אשם... בכל מקרה תגובות יתקבלו בברכה... :'(

פורסם

נשמע כמו בעיית ספק טיפוסית

פורסם

אכן נשמע כמו בעיית ספק, אבל רק ליתר ביטחון, הייתי מנסה כמה דברים קודם:

1. לנתק את כל מה שאתה יכול מהמחשב ולהשאיר רק את הצורב או ה CD-ROM מחוברים, וזה כולל - דיסקים קשיחים, כרטיסי הרחבה (מלבד כרטיס המסך כמובן), מאווררים לא קריטיים (לא לנתק את המאוורר של המעבד בשום אופן) וכו'. ככה תבטיח שצריכת הזרם היא מינימלית. אם הבעיה לא מתרחשת - הבעיה היא כנראה בספק.

2. הייתי מנסה להוציא את 2 הכוננים הללו ולהתקין במקומם כונן אחר. אם הבעיה לא חוזרת - הבעיה בכוננים שהוצאת. אפשר גם לנסות את הכוננים במחשב אחר ולראות האם הבעיה חוזרת גם בו.

3. נסה כבל IDE אחר - אולי הוא פגום בקצה וגורם לשליחת מידע שגוי למחשב כאשר אחד הכוננים מופעל, וזה גורם לכיבוי המחשב.

4. נסה לשנות את הבקר עליו מחוברים הכוננים - בד"כ יש 2 בקרי IDE בכל לוח. אם הבעיה לא חוזרת - הבעיה היא בבקר, ואז תצטרך להחליף לוח אם (או לקנות בקר IDE חיצוני).

פורסם

כשמנוע הכונן מתחיל להסתובב, הוא צורך הרבה זרם.

אני מניח כמו שאמרו שהגיע זמן להחליף ספק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים