עבור לתוכן

בעיה בגודל מחיצה של דיסק קשיח (Norton Ghost 2003)

Featured Replies

פורסם

יש לי במחשב שני דיסקים קשיחים של סמסונג. שניהם בנפח של 60GB, מהירות סיבוב 7200RPM וחוצץ של 2MB.

כל אחד מהדיסקים מחולק לשתי מחיצות: מחיצה ראשית - 8100MB, ומחיצה משנית - 48GB.

כאשר הרצתי Norton Ghost 2003 בסביבת DOS לצורך גיבוי המחיצה הראשית של הדיסק הראשון (Master), שמתי לב לתופעה מוזרה:

בדיסק הראשון (Master) מזוהים 2 מחיצות בגודל של 8GB ו-48GB - סה"כ 56GB.

בדיסק השני (Slave) מזוהים 2 מחיצות בגודל של 8GB ו-48GB - סה"כ 32GB.

הדיסק הראשון חולק למחיצות באמצעות FDISK של Windows 98 ופורמט מלא ב-DOS.

הדיסק השני חולק למחיצות ופורמט באמצעות Boot Disk של Partition Magic.

האם מישהו נתקל פעם בתופעה זו?

האם מדובר בזיהוי שגוי של הדיסק הקשיח ע"י Norton Ghost 2003 בשל העובדה שהדיסק חולק למחיצות באמצעות Partition Magic, או שקיימת תקלה פיסית בדיסק הקשיח?

לוח האם שלי הוא Intel SE440BX עם מעבד פנטיום 2 350MHz.

:bash:

פורסם

וכתוב לך בOS שיש לך 120GB?

הייתה לי בעיה דומה, יש לי 160GB ורק 135GB היו מזוהים...

הייתי צריך ליצור עוד מחיצה עם 25GB.

פורסם
  • מחבר

במערכת ההפעלה שני הדיסקים מזוהים כראוי: 8GB+48GB.

Norton Ghost 2003 מזהה את הדיסק הראשון בסדר. בדיסק השני הוא מזהה שתי מחיצות בגודל של 8GB+48GB, אבל רושם שזה סה"כ 32GB במקום 56GB. בנוסף לכך, TuneUp Utilities 2004 רושם שבמחיצה השנייה של הדיסק השני יש 0 Used clusters ושיש 65,526 Free clusters מתוך 65,526 Total number of clusters, למרות שהוא מזהה ש-10GB מתוך 48GB נמאים בשימוש.

אני לא יודע אם מדובר בטעות זיהוי בגלל שהדיסק השני פורמט באמצעות Partition Magic, או שמדובר בשגיאה פיסית בדיסק הקשיח.

וכתוב לך בOS שיש לך 120GB?

הייתה לי בעיה דומה, יש לי 160GB ורק 135GB היו מזוהים...

הייתי צריך ליצור עוד מחיצה עם 25GB.

הבעיה שיש לך הרבה יותר פשוטה ונובעת מכך שבקרים של דיסקים קשיחים לא מסוגלים לזהות מחיצות גדולות מ-137GB. אם אני לא טועה, אז בקרים חדשים של דיסקים קשיחים יודעים לתמוך במחיצות גדולות מ-137GB. אתה יכול לחבר למחשב IDE Controller או RAID Controller חדש ב-PCI Slot שתומך במחיצות גדולות מ-137GB. נראה לי שקוראים לזה Large LBA או משהו כזה.

אם יש לך Windows XP, אז אני חושב שהתקנה של Service Pack 1 אמורה לאפשר תמיכה בדיסקים גדולים מ-137GB, ואז תוכל לחבר את שתי המחיצות עם Partition Magic.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים